3/11/10

ΑΝΑΚΛΗΣΗ NISSAN MICRA !


Στην ανάκληση Nissan Micra και Pathfinder προχωρά η επίσημη αντιπροσωπεία της ιαπωνικής φίρμας στην Ελλάδα, Nικ. I. Θεοχαράκης Α.Ε. προκειμένου να πραγματοποιηθεί αντικατάσταση ρελέ του ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης του κινητήρα.
Αναλυτικότερα, η ανάκληση αφορά 9.108 Micra και 55 Pathfinder με ημερομηνία παραγωγής από 29 Ιανουαρίου 2004 έως 28 Ιουνίου 2006, στα οποία υπάρχει πιθανότητα αστοχίας υλικού σε ρελέ του εγκεφάλου IPDM.
Συγκεκριμένα, μπορεί να παρατηρηθεί οξείδωση των κύριων επαφών λόγω εξάτμισης της σιλικόνης που υπάρχει στο εσωτερικό τους, με αποτέλεσμα να προκληθεί κακή αγωγιμότητα των επαφών.
Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ρετάρισμα του κινητήρα ή σε αδυναμία επανεκκίνησής του.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Οι ιδιοκτήτες των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ειδοποιηθούν σχετικά με συστημένες επιστολές από την εταιρεία Nικ. I. Θεοχαράκης Α.Ε., προκειμένου να προσέλθουν στα εξουσιοδοτημένα συνεργεία του δικτύου Nissan, ώστε να γίνει η απαραίτητη αντικατάσταση χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Όσοι καταναλωτές επιθυμούν περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορούν να επικοινωνήσουν  με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας Nικ. I. Θεοχαράκης Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 3489438.