7/11/10

ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΝΗΘΑΣ" ΑΝΤΙΔΡΑ .....


Να ακυρωθεί το Rally στην Πάρνηθα.
Με μεγάλη μας έκπληξη μάθαμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ότι πρόκειται να διοργανωθεί (21 Νοεμβρίου 2010) στο πληγωμένο από την μεγάλη πυρκαγιά βουνό της Πάρνηθας, Rally – αγώνας αυτοκινήτων, δείτε και τη σχετική ενημέρωση των οργανωτών στο διαδίκτυο http://www.elpa.gr/autumnrally/news1.html
Ένα βουνό που χρειάζεται «ανάπαυση» και φυσική αναγέννηση, προστασία από χρήσεις που δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα του, ένα βουνό που απειλείται συνεχώς επιδιώκεται, εκτός των άλλων, να γίνει και πίστα αυτοκινήτων. 
Αίσχος ! ! !
Το Δασαρχείο Πάρνηθας και οι συναρμόδιοι φορείς ,πρέπει να απορρίψουν το αίτημα μιας «δήθεν εκδήλωσης με αυτοκίνητα αντίκες» γιατί στην πραγματικότητα πρόκειται για τη διεξαγωγή του « 6ου Ιστορικού Φθινοπωρινού Rally» (δηλαδή αγώνα αυτοκινήτων και όχι έκθεση) στην Πάρνηθα.
Σας παρακαλούμε να μας απαντήσετε γραπτώς:
1. Υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη για τις συνέπειες στην περιοχή σύμφωνα με το νόμο 1650/86?
2. Γνωρίζετε πόσα αυτοκίνητα θα πάρουν μέρος και τι ταχύτητες θα αναπτύσσουν? Αν ναι με ποιο τρόπο θα τις ελέγξετε? 
3. Γνωρίζετε αν υπάρχουν θεατές? Πόσοι θα είναι? Με τι μέσα θα φτάσουν και τι απορρίμματα θα αφήσουν? 
4. Γνωρίζετε τον κανονισμό λειτουργίας του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας σύμφωνα με τον οποίο «"Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση του οδικού δικτύου για κάθε είδος δοκιμών και αγώνων αυτοκινήτων ή δικύκλων, πλην ποδηλάτων, καθώς και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και η εκπομπή εκκωφαντικών θορύβων." ?
Επιπρόσθετα σας στέλνουμε τη φωτογραφία που έχει αναρτήσει στο Internet η ΕΛΠΑ. Επιφυλασσόμενοι κάθε νόμιμου δικαιώματός μας, ζητάμε να ακυρώσετε άμεσα την οποιαδήποτε άδεια έχετε εκδώσει.
Εκ μέρους του «Δικτύου Πολιτών για την Προστασία της Πάρνηθας» 
Πάνος Τότσικας ptots@tee.gr/ 6979145366 
Κώστας Φωτεινάκης xpolis@gmail.com / 210 5989762 
Πώλ Μπέλεϊ paulebailey@gmail.com/ 6973214771
Σ.Σ.ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ "ΜΑΛΛΟΝ" ΠΑΡΝΗΘΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ !
ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ.....