10/11/10

Η Ελληνική ομάδα στο 9th Easykart International Finals


Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η διοργανώτρια του Easykart Trofeo Hellas, Zorri Motorsport, φρόντισε τα πάντα ώστε να συμμετέχουν οι Έλληνες πρωταθλητές του θεσμού και όχι μόνο στο 9τη Easykart International Finals.
H Sparco Saracakis έραψε στα χρώματα της Ελληνικής σημαίας τις φόρμες των 8 οδηγών ενώ η Ελληνική αποστολή ταξίδεψε με άνεση και ασφάλεια προς την Ιταλία με τα ταχύτατα και υπερσύγχρονα πλοία της AnekLines.
Οι τέσσερις πιτσιρικάδες της κατηγορίας Baby έδωσαν το παρόν, αντιπροσωπεύοντας το μέλλον του Eλληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και μάλιστα σε συνθήκες βροχής που δεν είχαν ξαναζήσει και η Zorri Motorsport είναι περήφανη που έχει στις τάξεις τις τους Χρήστο Κωστούλια ηλικίας 6,5 ετών, Νικόλαο Μωραΐτη, Άγγελο Λυρίτη και Θανάση Ξηνταβελόνη ηλικίας 8 ετών.
Στην κατηγορία Easykart 60 ο Χρίστος Σαγανάς έφτασε μέχρι τον 3ο τελικό, τερματίζοντας στην 14η θέση ενώ ο Αλέξανδρος Λειβισιανός κατακτώντας το κύπελλο της 5ης θέσης στον 4ο τελικό προκρίθηκε στον 3ο, όπου και τερμάτισε στην 25η θέση ξεκινώντας τελευταίος.
 Στην κατηγορία των 100cc ο Στέλιος Σαγανάς έτρεξε στον 2ο τελικό όπου και τερμάτισε 14ος.
 Το φαβορί της μεγάλης κατηγορίας Heavy ήταν ο δικός μας Σάββας Θεοδώρου ο οποίος αντιμετώπισε μεν προβλήματα αλλά δεν το έβαλε κάτω, κερδίζοντας τα εύσημα όλων των παρευρισκομένων. Στα χρονομετρημένα αντιμετώπισε ένα κλατάρισμα με αποτέλεσμα να μην συμπληρώσει ούτε ένα γύρο ενώ στο πρώτο heat μία βλάβη στον κινητήρα τον ανάγκασε να εγκαταλείψει ενώ είχε φτάσει στην 8η θέση, εκκινώντας τελευταίος. Στην συνέχεια και συγκεκριμένα στο B Τελικό είχε συγκλονιστική απόδοση αφοί εκκινώντας από την 8η θέση, κατάφερε να στρίψει πρώτος όπου και τερμάτισε, έχοντας μια διαφορά της τάξης των 20sec από τον δεύτερο! Έτσι προκρίθηκε στον πρώτο τελικό όπου εκκίνησε 29ος από τις 34 συμμετοχές, έφτασε μέχρι την 11η θέση προσπερνώντας όποιον έβρισκε μπροστά του μέχρι που δέχτηκε ένα χτύπημα που τον έριξε πάλι στην 23η θέση. Η επιμονή και το πείσμα του όμως ήταν μεγάλο και συνέχισε την προσπάθειά του τερματίζοντας τελικά στην 11η θέση! Στο σύνολο 30 προσπεράσματα σε έναν και μόνο αγώνα! Συγχαρητήρια Σάββα !
Έτσι λοιπόν ένα ακόμη συναρπαστικό event έλαβε τέλος με την Ελληνική συμμετοχή να κερδίζει τις εντυπώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.