4/10/10

RALLY DE FRANCE !


Μπροστά στους εκστασιασμένους συμπατριώτες του, στη γενέτειρά του Haguenau της Αλσατίας, ο Sebastien Loeb έγραψε ξανά ιστορία καθώς εξασφάλισε το ασύλληπτο ρεκόρ των επτά διαδοχικών παγκοσμίων πρωταθλημάτων μαζί με την 60ή του νίκη στο WRC.
Με τη νίκη στο Ράλι Γαλλίας ο "Seb" έχει πλέον διπλάσιες νίκες από τον δεύτερο πιο πολυνίκη, Marcus Gronholm. Στον πίνακα των πρωταθλητών τον Γάλλο ακολουθούν οι Juha Kankkunen και Tommi Makinen με τέσσερα πρωταθλήματα – διαδοχικά, στην περίπτωση του τελευταίου.
Μέχρι το μέσον του αγώνα ο S. Loeb οικοδόμησε διαφορά ασφαλείας, άνω των 40 δευτερολέπτων, την οποία κατάφερε να διατηρήσει μέχρι το τέλος. Το έργο του βοήθησε η εγκατάλειψη (με σπασμένη ανάρτηση) του μοναδικού του –θεωρητικά- αντιπάλου για τον τίτλο, Sebastien Ogier, στο δεύτερο σκέλος, αλλά και η ακύρωση μιας Ειδικής Διαδρομής (λόγω κοσμοσυρροής) 27 χιλιομέτρων στο τρίτο. Ωστόσο, τίποτα από αυτά δεν μειώνει την κυρίαρχη επίδοσή του.
Ο Petter Solberg κατέκτησε το έκτο φετινό του βάθρο, ενώ αποκάλυψη –με βάση τα δεδομένα των ασφάλτινων αγώνων των τελευταίων ετών- ήταν η ταχύτητα του Jari Matti Latvala και του Ford Focus WRC, όπως αυτή φάνηκε με τη νίκη σε αρκετές Ειδικές. Ο Φινλανδός έχασε τη μάχη του βάθρου εξαιτίας μικρών σφαλμάτων.