12/10/10

GP JAPANESE


Χωρίς να απειληθούν ποτέ, οι Sebastian Vettel και Mark Webber έκαναν με άνεση το 1-2 για λογαριασμό της –με διαφορά ταχύτερης όλων- RBR στο GP Ιαπωνίας, 16ο φετινό αγώνα της Formula 1. Το βάθρο έκλεισε ο Fernando Alonso και πλέον οι τρεις τους δείχνουν να ξεχωρίζουν στη μάχη του τίτλου.
Συγκεκριμένα, ο Αυστραλός διεύρυνε το προβάδισμά του στους 220 βαθμούς, ο F. Alonso και ο S. Vettel μοιράζονται τη δεύτερη θέση με 206, ενώ ο Lewis Hamilton περιορίστηκε στους 192 και ο Jenson Button στους 189.
Στην εκκίνηση ο S. Vettel κράτησε την πρώτη θέση, αλλά ο M. Webber έχασε τη δεύτερη από τον Robert Kubica της Renault. Όμως, δύο συγκρούσεις πιο πίσω, του Vitaly Petrov με τον Nico Hulkenberg στην εκκίνηση και του Felipe Massa με τον Vitantonio Liuzzi στην πρώτη στροφή, έφεραν την είσοδο του οχήματος ασφαλείας.
Πίσω από αυτό στον 3ο γύρο ο Robert Kubica έχασε τον πίσω δεξιό τροχό της Renault και εγκατέλειψε. Ως αποτέλεσμα, οι M. Webber και F. Alonso ανέβηκαν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα, στις οποίες έμελλε να παραμείνουν μέχρι την καρό σημαία.
Στο μέσον του αγώνα ο Jenson Button τέθηκε επικεφαλής, έχοντας εκκινήσει με τη σκληρή γόμα, αλλά μόλις μπήκε στα pits έπεσε στην 5η θέση. Σύντομα ο πρωταθλητής, όμως, ανέβηκε στην 4η εκμεταλλευόμενος νέο πρόβλημα στο νέο κιβώτιο της McLaren του Lewis Hamilton.
Ο Michael Schumacher έκλεισε την εξάδα έπειτα από ατύχημα του Nico Rosberg πέντε γύρους πριν το τέλος, ενώ ακολούθησαν τα δύο μονοθέσια της Sauber, με τον μαχητικό Kamui Kobayashi και τον Nick Heidfeld.