15/10/10

Η Ελληνική αποστολή στο "9th Easykart International Grand Finals"


Ολοκληρώθηκαν οι τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες της σημαντικότερης εκδήλωσης της χρονιάς για το Easykart και όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 9ου  Easykart International Grand Finals, που έχει προγραμματιστεί για τις 14 έως 17 Οκτωβρίου στο Castelletto di Branduzzo της Ιταλίας.
Αρχίζει επισήμως, λοιπόν, η αντίστροφη μέτρηση για την αναγνωρισμένου κύρους διεθνή συνάντηση που θα αγωνιστούν διαδοχικά για τέσσερις παγκόσμιους τίτλους (60cc-100cc-Light και Heavy) πάνω από 250 πιλότοι από 20 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο. Στην εκδήλωση για ακόμα μία φορά θα συμμετέχουν οι οδηγοί της κατηγορίας Easykart 50 training τις ημέρες αργίας του Σαββάτου και της Κυριακής.
Το πρόγραμμα του αγώνα θα περιλαμβάνει δύο ημέρες προαιρετικών δοκιμών, την Τετάρτη (από τις 13:00) και την Πέμπτη, ενώ από την Παρασκευή θα ξεκινήσει το επίσημο πρόγραμμα του αγώνα με την τελευταία ελεύθερη αλλά και χρονομετρημένη δοκιμή. Η ημέρα του Σαββάτου είναι αφιερωμένη στα σκέλη κατάταξης, ενώ την Κυριακή θα ολοκληρωθούν οι Παγκόσμιοι τελικοί αγώνες για όλες τις κατηγορίες. Η μορφή της εκδήλωσης θα ταιριάζει με την περσινή, με το σύστημαβαθμών ποινής που επιβάλλονται από τις χρονομετρημένες δοκιμές και τα δύο σκέλη, τα οποία θα καθορίσουν το δικαίωμα συμμετοχής των οδηγών στους Παγκόσμιους τελικούς. Επίσης στους τελικούς θα προκριθούν μέσω του Β’ και Γ’ τελικού οι 6 πρώτοι οδηγοί.
Το πρότυπο οργάνωσης της εκδήλωσης για ακόμα μία φορά θα είναι στο υψηλότερο επίπεδο. Θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη η οποία θα μεταδίδεται, τόσο σε μεγάλη οθόνη στην πίστα, καθώς και online στην επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού. Το γεγονός θα καλυφθεί με πάνω από 50 δημοσιογράφους αλλά και με τηλεοπτική κάλυψη. Πάνω από 60 άτομα θα εργαστούν ώστε να στηθεί στην πίστα ένα ολόκληρο χωριό για της ανάγκες υπηρεσιών φιλοξενίας που θα είναι διαθέσιμες για τους οδηγούς και τις ομάδες.
Μεγάλη οργανωτική προσπάθεια έχει γίνει και στον αγωνιστικό τομέα. Έχουν επιστρατευτεί άτομα ικανά και με μεγάλη εμπειρία ώστε ο αγώνας να είναι συμβατός με το κύρος μίας διεθνούς οργάνωσης. Πολλά από τα στελέχη που θα χρησιμοποιηθούν είναι αυτά που διευθύνουν τον αγώνα F1 που γίνεται στη Monza, ενώ θα τοποθετηθούν κάμερες σε σημαντικά σημεία της πίστας, διαθέσιμες στους αγωνοδίκες, για να παρακολουθούν τυχόν αδικίες. Για τις εκκινήσεις θα υπάρχει ραντάρ ελέγχου ταχύτητας και έλεγχος με διπλό βίντεο.
Από την αγωνιστική άποψη, θα συμμετέχουν οι καλύτεροι οδηγοί των επιμέρους εθνικών πρωταθλημάτων και πολλή προσοχή θα δοθεί στις κατηγορίες Easykart 60cc και 100cc, οι οποίες στόχος είναι να γίνουν ένα προπομπός για το διεθνές karting. Τα έθνη που εκπροσωπούνται, όπως αναφέρθηκε θα είναι 20. Με την Ιταλία θα αγωνιστούν περίπου 90 οδηγοί , με την Βενεζουέλα 40. Η Αγγλία και η Τσεχική Δημοκρατία θα κατεβάσει 30 οδηγούς ενώ η Πολωνία και η Ρωσία με 25. Παρόντες θα είναι και πολλοί σημαντικοί οδηγοί από την Αμερική, την Κολομβία και την Πορτογαλία.
Από αυτή την σημαντικοί οργάνωση βέβαια δεν θα μπορούσε να λείψει η Ελληνική συμμετοχή. Το φορτηγό της Zorri Motorsport θα ταξιδέψει με τα υπερπολυτελή πλοία της ANEKLINES για Ανκώνα και από εκεί θα διανύσει περίπου 500 χιλιόμετρα για να φτάσει στην πίστα «7 laghi» στο Castelletto di Branduzzo. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες πίστες της Ιταλίας όπου διεξάγονται αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος καρτ.
Με την Ελληνική σημαία θα διεκδικήσουν μία θέση στο βάθρο της κατηγορίας Easykart 60, ο πρωταθλητής Ελλάδος της κατηγορίας mini 2009 Χρήστος Σαγανάς, και ο νεότερος Αλέξανδρος Λειβισιανός ηλικίας 12 και 11 χρονών αντίστοιχα. Για την Easykart 100 ο πρωταθλητής του Easykart Trofeo 2010 Στέλιος Σαγανάς εκμεταλλευόμενος την εμπειρία του από την περσινή συμμετοχή του στο ίδιο αγώνα θα μπορέσει να σταθεί επάξια απέναντι στους πρωταθλητές από όλο τον κόσμο. Στην κατηγορία Easykart 125 heavy ο πολύπειρος οδηγός Σάββας Θεοδώρου θεωρείται ήδη το φαβορί στην κατηγορία του.
Σημαντικό γεγονός είναι η συμμετοχή 4 Ελλήνων οδηγών στην κατηγορία Easykart 50 Training οι οποίοι δηλώνουν ότι το μέλλον του Ελληνικού Karting είναι εδώ. Οι λιλιπούτιοι οδηγοί της Zorri Motorsport είναι o μικρότερος Κωστούλιας Χρήστος ηλικίας 7 ετών και οι μεγαλύτεροι  Μωραϊτης Νικόλαος, Λυρίτης Άγγελος και Ξηνταβελόνης Θανάσης ηλικίας 8 ετών.
Η Zorri Motorsport με την πολύτιμη βοήθεια των συνεργατών της αλλά και την υποστήριξη της ANEKLINES και της SPARCO SARACAKIS έχει πρετοιμάσει το έδαφος για μία ακόμα Ελληνική διάκριση στο παγκόσμιο karting.
Η είσοδος στην πίστα για το κοινό θα είναι δωρεάν όλο το Σαββατοκύριακο και για αυτούς που δεν μπορούν να παρευρεθούν αυτοπροσώπως μπορούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα από το σπίτι σε πραγματικό χρόνο μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του θεσμού στον παρακάτω σύνδεσμο: