25/10/10

Η 5η του Alonso !


Την 5η του φετινή νίκη πέτυχε ο Fernando Alonso στο δραματικό παρθενικό Grand Prix Κορέας, 17ο φετινό αγώνα της Formula 1 – και ταυτόχρονα ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας εκμεταλλευόμενος τις εγκαταλείψεις των Mark Webber και Sebastian Vettel της RBR.
Ο Αυστραλός εγκατέλειψε στον 19ο γύρο –ενώ βρισκόταν στη 2η θέση- όταν έχασε τον έλεγχο της RB6 και προσέκρουσε στη μπαριέρα, ενώ ο Γερμανός εγκατέλειψε εννέα γύρους πριν το τέλος –ενώ όδευε προς τη νίκη- εξαιτίας σπασμένου κινητήρα.
Ως αποτέλεσμα, ο F. Alonso έχει πλέον 231 βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας, ο M. Webber ακολουθεί με 220, ο L. Hamilton με 210 και ο S. Vettel με 206. Ο πέμπτος διεκδικητής του τίτλου, Jenson Button, ουσιαστικά έχασε κάθε ελπίδα τίτλου, αφού τερμάτισε στη 12η θέση και έμεινε στους 189 βαθμούς.
Εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης αρχικά οι αγωνοδίκες αποφάσισαν την καθυστέρηση της εκκίνησης για δέκα λεπτά. Έπειτα ο αγώνας ξεκίνησε πίσω από το όχημα ασφάλειας, το οποίο τα μονοθέσια ακολούθησαν για τέσσερις γύρους. Τότε οι αγωνοδίκες αποφάσισαν τη διακοπή του αγώνα.
Πέρασε περισσότερη από μία ώρα μέχρι να δωθεί ξανά η εκκίνηση, και πάλι πίσω από το όχημα ασφάλειας. Το τελευταίο έμεινε στην πίστα για άλλους 13 γύρους, οπότε τα λιμνάζοντα ύδατα είχαν πλέον απομακρυνθεί αρκετά από την ιδανική γραμμή ώστε να ξεκινήσει η αγωνιστική δράση, στον 18ο γύρο και έπειτα από μιάμιση ώρα.
Ο Sebastien Vettel έμεινε επικεφαλής, αλλά ο Mark Webber στον αμέσως επόμενο γύρο γλίστρησε και προσέκρουσε στη μπαριέρα, εγκαταλείποντας, παρασέρνοντας και τον Nico Rosberg (Mercedes) και αφήνοντας τη δεύτερη θέση στον F. Alonso.
Το ατύχημα του Αυστραλού έβγαλε ξανά στην πίστα το όχημα ασφάλειας – όπως συνέβη και στον 32ο γύρο, έπειτα από πρόσκρουση του Sebastien Buemi (STR) στον Timo Glock (Virgin). Οι πρωτοπόροι εκμεταλλεύτηκαν τότε την είσοδο του Ο.Α. για να κάνουν το μοναδικό pit-stop τους.
Ένα χαμένο μπουλόνι στο pit-stop της Ferrari κόστισε στον F. Alonso τη 2η θέση από τον L. Hamilton, αλλά ο Ισπανός την ανέκτησε τρεις γύρους αργότερα, όταν βγήκε από την πίστα το όχημα ασφάλειας, εκμεταλλευόμενος ένα λάθος που οδήγησε σε μικροέξοδο τον Άγγλο της McLaren.
Ο οδηγός της Ferrari πίεσε τον S. Vettel αρχικά, αλλά στη συνέχεια αποφάσισε να μην ρισκάρει – και στον 46ο δέχθηκε το δώρο από την RBR, όταν έσπασε ο κινητήρας της Renault στην πλάτη του Γερμανού, με αποτέλεσμα να φτάσει στην 5η φετινή του νίκη και να ανέβει επικεφαλής της βαθμολογίας, δύο αγώνες πριν το τέλος του συναρπαστικού πρωταθλήματος.