Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TOYOTA AURIS HSD


Με το Auris HSD, η Τoyota επιχειρεί να περάσει την υβριδική τεχνολογία στην «κανονική» της γκάμα σε συνδυασμό με ένα πιο συμβατικό -σε σχέση με το Prius- αμάξωμα.
Θα είχαν τα υβριδικά κερδίσει περισσότερο έδαφος αν βασίζονταν σε προϋπάρχοντα δημοφιλή μοντέλα; Ίσως έφθασε η ώρα να το δούμε: Το Auris HSD είναι η πρόταση της Toyota σε όσους θα ήθελαν ένα υβριδικό αυτοκίνητο με συμβατική σχεδίαση και όσο το δυνατόν πιο «συμβατική» τιμή.
Τo υβριδικό σύστημα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι ίδιο στη φιλοσοφία και στη διάταξή του με αυτό που χρησιμοποιείται στο νέο Prius. O βενζινοκινητήρας των 1.800 κυβικών, που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, αποδίδει 99 ίππους και 14,5 kgm ροπής, ενώ συνεργάζεται με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, του οποίου η ισχύς φτάνει τους 80 ίππους. Το αποτέλεσμα είναι η συνδυασμένη απόδοση του υβριδικού συστήματος να ανέρχεται στους 136 ίππους. Στον τομέα της μετάδοσης, χρησιμοποιείται το ίδιο εξελιγμένο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (Ε-CVT), το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ -όπως και στο Prius- ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρεις επιλογές: EV με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα για απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων (που πρακτικά είναι δυνατή μόνο εφόσον είναι φορτισμένη η μπαταρία), Power για καλύτερη απόκριση στο γκάζι με τους δυο κινητήρες να αποδίδουν στο μέγιστο και Eco για τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση.
Με στόχο να γίνει όσο το δυνατόν πιο οικονομικό (όπως ανακοινώνει ο κατασκευαστής η μέση κατανάλωση φτάνει τα 3,8 λίτρα/ 100 χλμ.), το υβριδικό Auris έχει βελτιωθεί και αεροδυναμικά (0,28 ο συντελεστής οπισθέλκουσας σε σχέση με το 0,29 των υπολοίπων). Παράλληλα η μάσκα και ο προφυλακτήρας έχουν σχεδιαστεί εκ νέου, το συνολικό ύψος έχει μειωθεί κατά 5 χιλιοστά, ενώ εξοπλίζεται και με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.
Ξεχωριστό, αλλά πάντοτε λειτουργικό, είναι το εσωτερικό. Σε «προχωρημένη» κατεύθυνση κινείται ο σχεδιασμός του επιλογέα, αλλά και του πίνακα με τις ψηφιακές οθόνες να δεσπόζουν στο κέντρο των δύο μεγάλων αναλογικών οργάνων. Η συνολική εικόνα είναι σαφώς πιο premium, καθώς οι Ιάπωνες έχουν επιλέξει πιο μαλακά και ποιοτικά στην αφή πλαστικά.
Αναμφίβολα, η HSD είναι η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση του Toyota Auris από τεχνολογικής πλευράς. Εν μέρει αυτό δικαιολογεί την τιμή αγοράς (που ξεκινάει από τις 22.700€ με πλήρη εξοπλισμό), ενώ ο χρήστης θα πρέπει να υπολογίζει και το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από τη μειωμένη κατανάλωση και την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε