Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

TOYOTA AURIS HSD


Με το Auris HSD, η Τoyota επιχειρεί να περάσει την υβριδική τεχνολογία στην «κανονική» της γκάμα σε συνδυασμό με ένα πιο συμβατικό -σε σχέση με το Prius- αμάξωμα.
Θα είχαν τα υβριδικά κερδίσει περισσότερο έδαφος αν βασίζονταν σε προϋπάρχοντα δημοφιλή μοντέλα; Ίσως έφθασε η ώρα να το δούμε: Το Auris HSD είναι η πρόταση της Toyota σε όσους θα ήθελαν ένα υβριδικό αυτοκίνητο με συμβατική σχεδίαση και όσο το δυνατόν πιο «συμβατική» τιμή.
Τo υβριδικό σύστημα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι ίδιο στη φιλοσοφία και στη διάταξή του με αυτό που χρησιμοποιείται στο νέο Prius. O βενζινοκινητήρας των 1.800 κυβικών, που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson, αποδίδει 99 ίππους και 14,5 kgm ροπής, ενώ συνεργάζεται με έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, του οποίου η ισχύς φτάνει τους 80 ίππους. Το αποτέλεσμα είναι η συνδυασμένη απόδοση του υβριδικού συστήματος να ανέρχεται στους 136 ίππους. Στον τομέα της μετάδοσης, χρησιμοποιείται το ίδιο εξελιγμένο κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (Ε-CVT), το οποίο μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς, ενώ -όπως και στο Prius- ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρεις επιλογές: EV με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα για απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων (που πρακτικά είναι δυνατή μόνο εφόσον είναι φορτισμένη η μπαταρία), Power για καλύτερη απόκριση στο γκάζι με τους δυο κινητήρες να αποδίδουν στο μέγιστο και Eco για τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση.
Με στόχο να γίνει όσο το δυνατόν πιο οικονομικό (όπως ανακοινώνει ο κατασκευαστής η μέση κατανάλωση φτάνει τα 3,8 λίτρα/ 100 χλμ.), το υβριδικό Auris έχει βελτιωθεί και αεροδυναμικά (0,28 ο συντελεστής οπισθέλκουσας σε σχέση με το 0,29 των υπολοίπων). Παράλληλα η μάσκα και ο προφυλακτήρας έχουν σχεδιαστεί εκ νέου, το συνολικό ύψος έχει μειωθεί κατά 5 χιλιοστά, ενώ εξοπλίζεται και με ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης.
Ξεχωριστό, αλλά πάντοτε λειτουργικό, είναι το εσωτερικό. Σε «προχωρημένη» κατεύθυνση κινείται ο σχεδιασμός του επιλογέα, αλλά και του πίνακα με τις ψηφιακές οθόνες να δεσπόζουν στο κέντρο των δύο μεγάλων αναλογικών οργάνων. Η συνολική εικόνα είναι σαφώς πιο premium, καθώς οι Ιάπωνες έχουν επιλέξει πιο μαλακά και ποιοτικά στην αφή πλαστικά.
Αναμφίβολα, η HSD είναι η πιο ενδιαφέρουσα έκδοση του Toyota Auris από τεχνολογικής πλευράς. Εν μέρει αυτό δικαιολογεί την τιμή αγοράς (που ξεκινάει από τις 22.700€ με πλήρη εξοπλισμό), ενώ ο χρήστης θα πρέπει να υπολογίζει και το οικονομικό όφελος που θα προκύψει από τη μειωμένη κατανάλωση και την απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα