28/9/10

ΜΑΖΙ SAAB & BMW !!!


Εντός της εβδομάδας αναμένεται -σύμφωνα με πληροφορίες- να υπογραφεί η συμφωνία που θα σηματοδοτήσει την μετά GM εποχή στην Saab που, κατά τα φαινόμενα, θα έχει βαυαρικό άρωμα και θα ξεκινήσει με την αναβίωση του εμβληματικού 9-2.
Σε συνέχεια των αναφορών που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την πιθανή υπογραφή συμφωνίας μεταξύ Saab και BMW και η οποία θα εξασφάλιζε στην σουηδική φίρμα πρόσβαση στην τεχνολογία των Βαυαρών, η Spyker, ιδιοκτήτρια της Saab, με επίσημη ανακοίνωσή της, επιβεβαίωσε τις διαπραγματεύσεις, επισημαίνοντας ότι "... περισσότερες πληροφορίες θα δημοσιοποιηθούν με την υπογραφή της συμφωνίας".
Νωρίτερα, ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλούμενο εταιρικές πηγές στην Spyker, ανέφερε ότι η ιδιοκτήτρια της Saab και η BMW βρίσκονται στο "παραπέντε" μιας συμφωνίας η οποία θα εξασφαλίσει στην σουηδική φίρμα πρόσβαση στην τεχνολογία των Βαυαρών.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα γνωστές, αλλά ανεπίσημες πληροφορίες η συγκεκριμένη συμφωνία θα οδηγήσει μεταξύ άλλων και στην αναβίωση του Saab 9-2 του θρυλικού μοντέλου της σουηδικής φίρμας της δεκαετίας του '50.
Αναλυτικότερα, το επικρατέστερο σενάριο, αν ευοδωθεί τελικώς η συμφωνία, είναι ότι το 9-2 θα αποκτήσει "συγγένεια" με τα μοντέλα του βαυαρικού ομίλου, αξιοποιώντας πλατφόρμες και τεχνολογία από τις τάξεις της ΜΙΝΙ.