Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Έτοιμη η ηλεκτροκίνητη Mercedes A-Class !
Στο εργοστάσιο του Rastatt ξεκίνησε ήδη η παραγωγή της ηλεκτροκίνητης A-Class η οποία θα διατεθεί σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές (γερμανική, γαλλική, ολλανδική κ.α.) και τα πρώτα 500 κομμάτια θα αποκτηθούν από επίσης επιλεγμένους πελάτες. Η νέα ηλεκτροκίνητη εκδοχή της A-Class θα μπορεί να δώσει λύσεις στις αστικές μετακινήσεις καθώς η αυτονομία φθάνει τα 200 χιλιόμετρα, ενώ η συστοιχία μπαταριών ιόντων-λιθίου είναι σε θέση να "γεμίσει" έπειτα από 8 ώρες φόρτισης (σε δίκτυο 230V). Σε περίπτωση που υπάρχει πρόσβαση σε δίκτυο 400V, τότε ο χρόνος επαναφόρτισης μειώνεται σε μόλις 3 ώρες.   
Η A-Class E-Cell δεν παρουσιάζει αλλαγές σχετικά με τη βενζινοκίνητη (και πετρελαιοκίνητη) έκδοση, ενώ από πλευράς επιδόσεων είναι σε θέσει να φθάσει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 14 δευτερόλεπτα. Η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα φτάνουν τους 68 ίππους αλλά με τη λειτουργία "boost" η μέγιστη απόδοση μπορεί να φτάσει τους 95 ίππους. Μαζί με το ηλεκτροκίνητο smart και τη B-Class, η A-Class E-Cell συμπληρώνει μία σειρά αυτοκινήτων που μπαίνουν στην πρίζα και βάζει γερά θεμέλια για τα επόμενα χρόνια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με 97 η 22η Ανάβαση Κύμης ...

Η πόλη της Κύμης κινείται σε αγωνιστικούς ρυθμούς καθώς στις 25 και 26 Μαΐου θα φιλοξενήσει τον τρίτο γύρο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και Ιστορικών Αυτοκινήτων, καθώς και το δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Crosscar. Η Ανάβαση Κύμης “Γιάννης Ηλιόπουλος” ως είθισται διοργανώνεται από το Αθλητικό Σωματείο Start Line, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και διεξάγεται στην φημισμένη διαδρομή των 52 στροφών με αφετηρία το λιμάνι της Κύμης και τερματισμό λίγο πριν την ομώνυμη πόλη. Περνώντας στο αγωνιστικό κομμάτι, που είναι και το πιο σημαντικό, οι φετινές συμμετοχές έφτασαν τις 97 (!) και διακρίνονται για την ποιότητά τους σε όλες τις Ομάδες και Κλάσεις. Με αυτόν τον τρόπο οι πρωταγωνιστές του θεσμού για ακόμη μία χρονιά έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο πως αγαπούν την Ανάβαση Κύμης. Στην Ομάδα Ν , συναντάμε 23 συμμετοχές. Στην Κλάση Ν2, οι 12 αγωνιζόμενοι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την επικράτηση, με τους Βίκτωρα και Πανάγγελο Ρέκκα, Κίμωνα Θέο, “ΑΣΤΡΙΟ” κα

BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad ...

Τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, σκόνη και αδρεναλίνη στα βουνά της Δυτικής Μακεδονίας Με τη συμμετοχή 20 κορυφαίων αθλητών και ομάδων του μηχανοκίνητου αθλητισμού Offroad από ολόκληρο τον κόσμο, ξεκινά την Τετάρτη 22 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου BAJA, το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Δυτικής Μακεδονίας και η δεύτερη μεγαλύτερη εκδήλωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μετά το Ράλλυ Ακρόπολις. Το πρόγραμμα του BAJA GREECE 2024 - 11ο Rally Greece Offroad φέτος περιλαμβάνει τέσσερις μέρες γεμάτες δράση, με τους αγωνιζόμενους να καλούνται να καλύψουν 820+ χιλιόμετρα εκ των οποίων τα 560 είναι ειδικές διαδρομές σε υψόμετρο έως και 1.950 μέτρα, διασχίζοντας ιδιαίτερα απαιτητικές διαδρομές με σημεία που θυμίζουν WRC. Μάλιστα, ο αγώνας περιλαμβάνει και μια ειδική διαδρομή 165 χλμ., η όποια θα είναι και η μεγαλύτερη που έγινε ποτέ στην Ελλάδα. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης θα διεξαχθεί και ο Εθνικός Αγώνας με διεθνείς συμμετοχές.

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...