Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ρεκόρ Guinness ™ γιά το Mazda MX-5



Η Mazda κατάφερε να μπει στο Βιβλίο των Παγκόσμιων Ρεκόρ Guinness ™ καταρρίπτοντας το παγκόσμιο ρεκόρ με το λατρεμένο roadster MX-5. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2010, 459 Mazda MX-5 έλαβαν μέρος στην μεγαλύτερη παρέλαση όλων των εποχών, στο μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO Zollverein στο Essen – καταρρίπτοντας το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ συγκέντρωσης 249 αυτοκινήτων στη Νέα Ζηλανδία.
"Ο ενθουσιασμός που κυριάρχησε σε αυτή την εκδήλωση ήταν εκπληκτικός,” δήλωσε ο Jeff Guyton, Πρόεδρος και CEO της Mazda Motor Europe. “Περισσότεροι από 600 ιδιοκτήτες MX-5 υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής, τόσοι πολλοί που δυστυχώς δεν είχαμε  τον αντίστοιχο χώρο εξαιτίας τεχνικών θεμάτων. Η εκδήλωση, η παρέλαση, οι θεατές – έδειξαν για μια ακόμη φορά τον λόγο που το Mazda MX-5 παραμένει ακόμα το καλύτερο-αγαπημένο σπόρ αυτοκίνητο του πλανήτη."
Οι τελευταίες θέσεις της παρέλασης, που δημοπρατήθηκαν στο eBay για φιλανθρωπικό σκοπό,  περιελάμβαναν συνοδήγηση με τον Γερμανό ηθοποιό Ralf Bauer και ένα άλλο Mazda MX-5. Τα έσοδα από την δημοπρασία άγγιξαν τα  1,300€, ενώ η Mazda Γερμανίας αύξησε το ποσό σε 3,000€ και το δώρισε στα Παιδικά Χωριά SOS.
Αυτοκίνητα από 17 χώρες έλαβαν μέρος στην προσπάθεια για την κατάρριψη του παγκοσμίου ρεκόρ, ενώ η πλειοψηφία των συμμετεχόντων προέρχονταν από την Γερμανία. Διάφορα βραβεία δόθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, καθώς και στο πάρτυ που ακολούθησε μετά την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ. Ένα ΜΧ-5 από την Μόσχα μαζί με 9 ακόμα Ρωσικά, διένυσαν απόσταση 2.800χλμ για να λάβουν μέρος στην παρέλαση. Το βραβείο για το παλαιότερο MX-5 δόθηκε σε ένα ΜΧ-5 ηλικίας 21 ετών και 2 μηνών από την Πράγα και το βραβείο για τα περισσότερα διανυθέντα χιλιόμετρα (344,624 χλμ) σε ένα ΜΧ-5 από την Ελβετία.  Οι επισκέπτες της εκδήλωσης ψήφισαν για το ωραιότερο MX-5 στον χώρο στάθμευσης Ομορφιάς, ενώ ένα  ολοκαίνουργιο επετειακό ΜΧ-5 (20th Anniversary Edition MX-5) παραδόθηκε στον τυχερό του διαγωνισμού σχεδίου, που διεξήχθη on-line πριν από την εκδήλωση.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α