26/8/10

Πρεμιέρα για το Chevrolet Orlando


Αν και πέρασαν δύο χρόνια από την πρώτη του παρουσία ως πρωτοτύπου στην έκθεση του Παρισιού το 2008, το Orlando δεν παρέμεινε τελικώς στα συρτάρια της Chevrolet που θα παρουσιάσει την έκδοση παραγωγής του πολυμορφικού της μοντέλου στην επερχόμενη γαλλική έκθεση.
Και όπως μαρτυρούν οι πρώτες εικόνες της έκδοσης παραγωγής του, το Orlando δεν έχασε στην διετή αναμονή τίποτα από το σχεδιαστικό χαρακτήρα του που συνδυάζει αρμονικά τις γραμμές ενός crossover με τις αρετές, σχεδιαστικές και μη, ενός πολυμορφικού.
Για του λόγου το αληθές το Orlando μπορεί να φιλοξενήσει επτά επιβάτες στο έξυπνα διαμορφωμένο εσωτερικό του, όπου η δεύτερη και η τρίτη σειρά καθισμάτων είναι τοποθετημένες αμφιθεατρικά προσφέροντας τα ίδια δικαιώματα από πλευράς ορατότητας και στους πίσω επιβάτες.
Επιπλέον, κατά δήλωση της Chevrolet το Orlando θα διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα πορτ μπαγκάζ στην κατηγορία του, κάτι που σε συνδυασμό με το πλήθος "κρυφών" αποθηκευτικών χώρων το καθιστά ιδανικό για οικογενειακά βάρη.
Το βασιζόμενο στο Cruze, Orlando θα λανσαριστεί με ένα μηχανικό σύνολο βενζίνης και δύο πετρελαίου. Τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του θα εξοπλίσει ένας κινητήρας 1,8 λίτρων με απόδοση 141 ίππους ενώ οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του θα εφοδιαστούν με δύο εκδοχές του νέου δίλιτρου κινητήρα της Chevrolet με ισχύ 131 ίππων και 163 ίππων.
Το Chevrolet Orlando θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά από τις αρχές του 2011 σε τρεις εξοπλιστικές εκδόσεις που όμως περιλαμβάνουν ως standard τους ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας, έξι αερόσακους, κλιματισμό και ηλεκτρικούς, θερμαινόμενους καθρέπτες.
Στην πρεμιέρα του επί γαλλικού εδάφους το Orlando θα πλαισιωθεί από ακόμα τέσσερα μοντέλα της Chevrolet που θα παρουσιαστούν σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση του Παρισιού στο πλαίσιο του επιθετικού προγράμματος της φίρμας που ετοιμάζεται να λανσάρει επτά νέα μοντέλα μέσα στους επόμενους 15 μήνες.