Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ανάκληση 500.000 Mazda !


Στην ανάκληση περισσότερων από 500.000 αυτοκινήτων ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Mazda σε παγκόσμιο επίπεδο, λόγω ενδεχόμενης δυσλειτουργίας στο σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού, όπως γνωστοποιήθηκε από εκπρόσωπο της ιαπωνικής φίρμας. Ο κύριος όγκος των προς ανάκληση αυτοκινήτων αφορά την αγορά των ΗΠΑ όπου η Mazda έχει ήδη γνωστοποιήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες την πρόθεσή της να πραγματοποιήσει προληπτικούς ελέγχους σε 215.000 μοντέλα Axela και Premacy που κατασκευάστηκαν στην Ιαπωνία μεταξύ του 2007 και του 2008. Ακόμα 10.000 αυτοκίνητα θα ανακληθούν στην Κίνα, ενώ η ανάκληση όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της Mazda θα επεκταθεί τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Ευρώπη όπου τα παραπάνω μοντέλα διατίθενται ως Mazda3 και Mazda5. Ο λόγος της ανάκλησης, όπως επισημαίνει η Mazda, είναι ότι σε μερικές περιπτώσεις η λειτουργία του συστήματος του τιμονιού μπορεί να διακοπεί, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος. Και όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής φίρμας, μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί τρία περιστατικά ατυχημάτων στις ΗΠΑ που ενδεχομένως να συνδέονται με το συγκεκριμένο πρόβλημα. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Mazda o συνολικός αριθμός των προς ανάκληση αυτοκινήτων θα ανέλθει στις 514.000 μονάδες παγκοσμίως, κάτι που καθιστά το συγκεκριμένο μέτρο την μεγαλύτερη ανάκληση στην ιστορία της φίρμας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα