30/7/10

Στην παραγωγή η Porsche 918 Spyder


Την έκδοση παραγωγής της Porsche 918 Spyder θα πρέπει να περιμένουμε μέσα στα επόμενα χρόνια, μετά και την απόφαση της γερμανικής φίρμας να προχωρήσει στην εξέλιξη του υβριδικού supercar.
Η 918 Spyder παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2010 στην Γενεύη, εξοπλισμένη στην πρωτότυπη εκδοχή της με έναν V8 κινητήρα βενζίνης 500 ίππων και τρεις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 218 ίππων. Επιταχύνοντας από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 3,2 δευτερόλεπτα και φτάνοντας την τελική ταχύτητα των 320 χλμ./ώρα, η πρωτότυπη Porsche κέρδισε τις εντυπώσεις και ταυτόχρονα το εισιτήριο για τη γραμμή παραγωγής. Πέρα από τη συνδυαστική ισχύ των 718 ίππων και τις εντυπωσιακές επιδόσεις, στα εξεζητημένα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου θα πρέπει να προσθέσουμε και την εξαιρετικά περιορισμένη κατανάλωση καυσίμου, η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή δεν ξεπερνά τα 3,0 λίτρα/100 χλμ.
Σύμφωνα με τον Michael Macht, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Porsche, η περιορισμένη παραγωγή της 918 Spyder αποδεικνύει πως η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία επιχειρεί να συνδυάσει τις επιδόσεις με την οικονομία καυσίμου, την ίδια στιγμή που η εξέλιξη και η παραγωγή του αυτοκινήτου στο Weissach και στο Zuffenhausen, αντίστοιχα, υπογραμμίζει την αφοσίωση της Porsche στην Γερμανία. Περισσότερες πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά 918 Spyder αναμένεται να ανακοινωθούν του επόμενους μήνες, φήμες ωστόσο θέλουν τους υποψήφιους αγοραστές του αυτοκινήτου να καταβάλλουν ήδη προκαταβολή, ώστε να εξασφαλίσουν στο μέλλον μια Porsche των 500.000 ευρώ.