Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

AUDI A7 Sportback


Η Audi παρουσίασε στο μουσείο σύγχρονης τέχνης του Βερολίνου το A7 Sportback, ένα τετράθυρο μοντέλο με coupe αμάξωμα που στοχεύει ψιλά στην κατηγορία των μεγάλων πολυτελών. Το A7 Sportback είναι βασισμένο στο A7 Sportback Concept που γνωρίσαμε στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το 2009 και είναι χτισμένο πάνω σε ένα εντελώς νέο πάτωμα κατασκευασμένο από αλουμίνιο και χάλυβα υψηλής ποιότητας. Οι διαφορές του από το πρωτότυπο μοντέλο είναι ελάχιστες και ξεχωρίζει τόσο με τα επιθετικά του στοιχεία, όσο και για τις ομοιότητές του με το Α8. Τα κοινά στοιχεία με το τελευταίο είναι περισσότερο εμφανή εσωτερικά (κυρίως στο ταμπλό και τον πίνακα οργάνων), όπου η πολυτέλεια και η άνεση έχουν τον πρώτο λόγο. Το αποκλειστικά τετραθέσιο coupe μοντέλο έχει μήκος 4.970 χιλιοστά, πλάτος 1.910 και ύψος 1.420 χιλιοστά ενώ το μεταξόνιό του είναι στα 2.910 χιλιοστά. Στον τομέα των κινητήρων, η Audi τοποθετεί αρχικά κάτω από το καπό του εντυπωσιακού A7 Sportback δύο κινητήρια σύνολα βενζίνης και δύο πετρελαίου. Στην πρώτη περίπτωση συναντάμε το μικρότερο FSI κινητήρα της παρέας χωρητικότητας 2.8 λίτρων που αποδίδει 204 ίππους και μεταφέρει την κίνηση μόνο στους εμπρός τροχούς. Με τετρακίνηση εξοπλίζεται η υπετροφοδοτούμενη έκδοση με τον TFSI κινητήρα των 3.0 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 300 ίππους και πετυχαίνει τα 0-100 σε 5,6΄΄ (8,3΄΄ έχει η μικρότερη έκδοση) έχοντας τελική ταχύτητα 250 χιλιομέτρων την ώρα. Στο στρατόπεδο των πετρελαιοκινητήρων συναντάμε ένα 3λιτρο V6 TDI μηχανικό σύνολο, που αποδίδει κατά περίπτωση 204 και 254 ίππους. Όπως και στην περίπτωση των βενζινοκινητήρων, η ΄΄αργή΄΄ έκδοση είναι 2κίνητη και εδώ, επιταχύνει από στάση μέχρι τα 100 χλμ/ώρα σε 8,1΄΄ σημειώνοντας την τελική ταχύτητα των 234 χλμ/ώρα. Η τετρακίνητη έκδοση των 254 ίππων σημειώνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 6.5΄΄ ενώ η τελική του ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα. Το A7 Sportback χρησιμοποιεί το σύστημα τετρακίνησης του RS5 και διαθέτει κεντρικό διαφορικό (crown-gear) που μοιράζει την κίνηση μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα σε ποσοστό 40:60 αντίστοιχα. Το ποσοστό αυτό μπορεί να μετατραπεί κατά περίπτωση μέχρι και σε αναλογία 70:30 ή 15:85. Τη μεταφορά της κίνησης στην περίπτωση των τετρακίνητων εκδόσεων αναλαμβάνει ένα 7τάχυτο κιβώτιο S-Tronic, ενώ στις 2κίνητες ένα αυτόματο κιβώτιο Multitronic. Τέλος όλοι οι κινητήρες διαθέτουν θερμική διαχείριση, σύστημα ανάκτησης ενέργειας και το σύστημα Start/Stop, ενώ οι πρώτες πωλήσεις του A7 Sportback θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευβοϊκού με τον φακό ...

 

Γιάννης Ταχτάς: Η επιστροφή .....

Ένας από τους πλέον γνωστούς αγωνιζόμενους επιστρέφει στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου αυτό το Σαββατοκύριακο στο 2ο Athens Rally Sprint που διεξάγεται στην θρυλική διαδρομή του Αγίου Μερκουρίου. Ο λόγος για τον Γιάννη Ταχτά που μετά από πολύ καιρό θα τον ξαναδούμε όχι όμως με την πασίγνωστη Opel Ascona του. Ο Γιάννης για αυτό τον αγώνα επιστρατεύει μια παλιά του αγάπη την BMW E21 με την οποία έχει στεφθεί δύο φορές νικητής στην κατηγορία του στο ράλι Παλλάδιο. Μάλιστα η επιστροφή του συνοδεύεται από μία ακόμα επιστροφή αυτή του Νίκου Χρέππα στο δεξί κάθισμα συνθέτοντας έτσι μία πολύ δυνατή συμμετοχή στην κατηγορία των ιστορικών αυτοκινήτων. Υποστηρικτές της προσπάθειας του είναι οι ταπετσαρίες αυτοκινήτων Auto-Design του Ανδρέα Δουδούλη και το εστιατόριο Il Desto του Μιχάλη Ευθυμίου. Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (Ο.Μ.Α.Θ.) εύχεται στον αθλητή της στην επιστροφή του στους αγώνες  αυτοκινήτου, καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.

6ο GRAND PRIX - Μiami ...

Το 6ο Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 πραγματοποιήθηκε στην πίστα «International Autodrome» στο Μαϊάμι και μεταδόθηκε ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή 4 Μαΐου, από το ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr )  και ετεροχρονισμένα από τον ΑΝΤ1. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Όσκαρ Πιάστρι, στη 2η θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Λάντο Νόρις, και στη 3η  θέση ο Τζορτζ Ράσελ. ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ 6ο GRAND PRIX ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ Η McLaren έκανε το «Miami twice» στη Φλόριντα, συγκεντρώνοντας το απόλυτο των 58 βαθμών, με δύο εμφατικές εμφανίσεις τόσο στο Sprint όσο και στον κυρίως αγώνα. Οι «παπάγια», Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις, έκαναν το 1-2 και στα δύο σκέλη του αγωνιστικού τριημέρου, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της ομάδας και τη δυναμική του MCL39. Στο Sprint, το αυτοκίνητο ασφαλείας ευνόησε τον Λάντο Νόρις, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει. Στον κυρίως αγώνα, όμως, ήταν η σειρά του Όσκαρ Πιάστρι να λάμψει, παίρνοντας μία επιβλητική νίκη χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρα...