22/6/10

Διαγωνισμός Young Creative Chevrolet 2010


Ο διαγωνισμός εφαρμοσμένων τεχνών Young Creative Chevrolet (YCC) διανύει την τέταρτη χρονιά του και βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Ευρωπαϊκή επιτροπή θα συνέλθει στο Zolder του Βελγίου για ένα Σαββατοκύριακο εντατικών διαβουλεύσεων όπου θα επιλεγούν οι Ευρωπαίοι νικητές του φετινού διαγωνισμού. Όμως το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνει και άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα, καθώς η επιτροπή συνέρχεται τις ημέρες που πραγματοποιείται ένας αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αυτοκινήτων Τουρισμού (WTCC) της FIA, και ορισμένες συνεδρίες θα διεξαχθούν από 18 – 20 Ιουνίου. Έτσι τα μέλη της επιτροπής θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά ένα συναρπαστικό πρόγραμμα, με καυτούς γύρους στην πίστα, ως προσκεκλημένα της Chevrolet με αβαντάζ VIP στον αγώνα του WTCC.
Τα μέλη της επιτροπής προέρχονται από τη Γερμανία, Γαλλία, Σλοβενία και Βρετανία και εκπροσωπούν ποικίλες και αναγνωρισμένες εταιρίες όπως η Endemol και η RIDE snowboards. Μετά το πρώτο στάδιο επιλογής από εθνικές επιτροπές το Μάιο, τα βραβευμένα project θα κριθούν τώρα από τα διαπρεπή μέλη μιας Ευρωπαϊκής επιτροπής. Τα μέλη της Ευρωπαϊκής επιτροπής θα αναδείξουν τους Ευρωπαίους νικητές στις κατηγορίες Μόδα, Φωτογραφία, Οπτικές Τέχνες, Βίντεο και Μουσική.
Τη φετινή χρονιά παρατηρήθηκε περαιτέρω αύξηση του ενδιαφέροντος για το διαγωνισμό YCC με αιτήσεις συμμετοχής από τρεις νέες χώρες: Ελλάδα, Σλοβακία και Βρετανία. Στην τέταρτη έκδοση του διαγωνισμού συμμετέχουν συνολικά 20 χώρες από όλη την Ευρώπη: Αυστρία, Βαλτικά Κράτη (Εσθονία και Λετονία), Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ελβετία και Βρετανία.
Ο διαγωνισμός έχει αναπτυχθεί ραγδαία από το 2007 που λανσαρίστηκε και από τις 32 σχολές τεχνών με τις οποίες ξεκίνησε το 2007 έφτασε φέτος στον αριθμό των 135 συμμετοχών. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά το πέρας των συνεδριάσεων της επιτροπής.