Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Διαδραστική πλοήγηση με τις συσκευές πλοήγησης TomTom

H κορυφαία στην Ευρώπη -βάσει πωλήσεων- εταιρεία συστημάτων πλοήγησης Tom Tom δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με τη διάθεση τεσσάρων προϊόντων της τα οποία εκτός των προηγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών τους, παρέχουν τη δυνατότητα συνεχούς αναβάθμισης των χαρτών που χρησιμοποιούν χάρη στην τεχνολογία ΤοmTom Map Share η οποία επιτρέπει διαρκή ενημέρωση από τους περίπου 35 εκατομμύρια χρήστες-οδηγούς.
Στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της ολλανδικής εταιρείας είναι τα XL και XXL για αυτοκίνητα και το ειδικώς σχεδιασμένο για μοτοσικλέτες Urban Rider, τα οποία διατίθενται σε διαφορετικές εκδόσεις.
Συγκεκριμένα, το σύστημα πλοήγησης ΧL με οθόνη 4,3 ιντσών διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με ελληνικούς χάρτες και μία "εμπλουτισμένη", με χάρτες ακόμα 44 ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες κοστίζουν 149 και 179 ευρώ αντιστοίχως, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Το ΧXL διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη -5 ιντσών- διατίθεται αποκλειστικά στην εμπλουτισμένη έκδοση με τους 45 χάρτες και κοστίζει 199 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Το ίδιο ισχύει από πλευράς χαρτών και για την ειδικώς σχεδιασμένη για μοτοσικλέτες συσκευή Urban Rider η οποία κοστίζει 299 ευρώ.
Ανεξαρτήτως έκδοσης, τα προϊόντα της TomTom διακρίνονται για την ευκολία στην χρήση τους χάρη στις απλές τους λειτουργίες και την ευδιάκριτη οθόνη αφής, ενώ τα συστήματα TomTom Map Share και το standard λογισμικό που δίνει πρόσβαση σε πλήθος βοηθητικών στοιχείων που περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με νοσοκομεία, συνεργεία αλλά και οδηγίες πρώτων βοηθειών, αυξάνουν επιπλέον τη χρηστικότητά του.
Επίσης, όλα τα προϊόντα της TomTom συμπεριλαμβάνουν και λογισμικό καθοδήγησης στις λωρίδες κυκλοφορίας που αποσκοπεί στην ασφαλέστερη οδήγηση, ενώ στοιχεία όπως η εργονομική σχεδίαση και η ενισχυμένη απόδοση ήχου αυξάνουν τη λειτουργικότητα του συστήματος πλοήγησης διασφαλίζοντας την εύκολη χρήση και κατ’ επέκταση, την ασφάλεια του οδηγού.
Παράλληλα, με το λογισμικό TomTom Home, ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, τις λειτουργίες του συστήματος πλοήγησης ενώ χάρη στο ΤomTom Map Share μπορεί να επωφεληθεί των διορθώσεων άλλων χρηστών αλλά και να ανεβάσει τις δικές του, συμβάλλοντας στην συνεχή αναβάθμιση των πληροφοριών των χαρτών αλλά και στοιχείων όπως είναι η κίνηση στους δρόμους, αλλαγές στα ονόματά τους και γενικώς κάθε χρήσιμη πληροφορία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Στην πρίζα ...

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι ευκολότερο να φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι και στην εργασία τους τα επόμενα χρόνια, μετά την αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (EPBD) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η οδηγία στοχεύει να βάλει την Ευρώπη στο δρόμο της πλήρους απανθρακοποίησης έως το 2050. Προσδιορίστηκαν χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν όλες οι νέες κατασκευές, αλλά και αυτές που υπόκεινται σε ανακαινίσεις. Έτσι όλα τα νέα κτίρια, καθώς και τα υπάρχοντα που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση, πρέπει τώρα να εγκαταστήσουν προ-καλωδίωση για τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τι προβλέπει η νέα οδηγία Αυτό καλύπτει όλα τα απαραίτητα βήματα για να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση σημείων φόρτισης. Επιπλέον, όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτίρια με περισσότερες από πέντε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε πέντε θέσεις και προκαλωδίωση για τους τουλάχιστον μισούς χώρους. Τα γραφεία που διαθέτουν

Πρεμιέρα ...

Η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας ολοκληρώθηκε στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης με τους οδηγούς των κατηγοριών Ν+Α, Ε, Formula Saloon και Ιστορικών να προσφέρουν όμορφο θέαμα στην επανέναρξη του θεσμού έπειτα από αρκετά χρόνια. Το «χορό» άνοιξε ο αγώνας της Ομάδας Ν+Α , με τον Σάκη Ηλιάδη να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη της χρονιάς στην κατηγορία. Στην επιστροφή του στο μπάκετ ενός Mitsubishi Lancer Evo IX, ο Ελευσίνιος οδηγός που εκκινούσε από την πρώτη θέση του grid κατάφερε να κρατήσει πίσω του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα τον κυριότερο αντίπαλό του, Ταξιάρχη Ασημακόπουλο. Ο 27χρονος οδηγός του Mitsubishi Lancer Evo VIII αν και προσπάθησε να κυνηγήσει τον νικητή, εν τέλει ολοκλήρωσε τον αγώνα στην διόλου ευκαταφρόνητη δεύτερη θέση στην Ομάδα Ν+Α. Το βάθρο της κατηγορίας συμπλήρωσε ο Ματθαίος Μπουρλίδης με Mitsubishi Lancer Evo VIII, ο οποίος αν και έπεσε προσωρινά τέταρτος, ανέκτησε τη θέση του. Ο Δημήτρης Μουργελάς με ίδιο αυτοκίνητο τερμάτισε τέταρτος. Πιο