29/6/10

Διαδραστική πλοήγηση με τις συσκευές πλοήγησης TomTom

H κορυφαία στην Ευρώπη -βάσει πωλήσεων- εταιρεία συστημάτων πλοήγησης Tom Tom δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με τη διάθεση τεσσάρων προϊόντων της τα οποία εκτός των προηγμένων τεχνικών χαρακτηριστικών τους, παρέχουν τη δυνατότητα συνεχούς αναβάθμισης των χαρτών που χρησιμοποιούν χάρη στην τεχνολογία ΤοmTom Map Share η οποία επιτρέπει διαρκή ενημέρωση από τους περίπου 35 εκατομμύρια χρήστες-οδηγούς.
Στην ελληνική αγορά τα προϊόντα της ολλανδικής εταιρείας είναι τα XL και XXL για αυτοκίνητα και το ειδικώς σχεδιασμένο για μοτοσικλέτες Urban Rider, τα οποία διατίθενται σε διαφορετικές εκδόσεις.
Συγκεκριμένα, το σύστημα πλοήγησης ΧL με οθόνη 4,3 ιντσών διατίθεται σε δύο εκδόσεις, μία με ελληνικούς χάρτες και μία "εμπλουτισμένη", με χάρτες ακόμα 44 ευρωπαϊκών χωρών οι οποίες κοστίζουν 149 και 179 ευρώ αντιστοίχως, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Το ΧXL διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη -5 ιντσών- διατίθεται αποκλειστικά στην εμπλουτισμένη έκδοση με τους 45 χάρτες και κοστίζει 199 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Το ίδιο ισχύει από πλευράς χαρτών και για την ειδικώς σχεδιασμένη για μοτοσικλέτες συσκευή Urban Rider η οποία κοστίζει 299 ευρώ.
Ανεξαρτήτως έκδοσης, τα προϊόντα της TomTom διακρίνονται για την ευκολία στην χρήση τους χάρη στις απλές τους λειτουργίες και την ευδιάκριτη οθόνη αφής, ενώ τα συστήματα TomTom Map Share και το standard λογισμικό που δίνει πρόσβαση σε πλήθος βοηθητικών στοιχείων που περιλαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με νοσοκομεία, συνεργεία αλλά και οδηγίες πρώτων βοηθειών, αυξάνουν επιπλέον τη χρηστικότητά του.
Επίσης, όλα τα προϊόντα της TomTom συμπεριλαμβάνουν και λογισμικό καθοδήγησης στις λωρίδες κυκλοφορίας που αποσκοπεί στην ασφαλέστερη οδήγηση, ενώ στοιχεία όπως η εργονομική σχεδίαση και η ενισχυμένη απόδοση ήχου αυξάνουν τη λειτουργικότητα του συστήματος πλοήγησης διασφαλίζοντας την εύκολη χρήση και κατ’ επέκταση, την ασφάλεια του οδηγού.
Παράλληλα, με το λογισμικό TomTom Home, ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, τις λειτουργίες του συστήματος πλοήγησης ενώ χάρη στο ΤomTom Map Share μπορεί να επωφεληθεί των διορθώσεων άλλων χρηστών αλλά και να ανεβάσει τις δικές του, συμβάλλοντας στην συνεχή αναβάθμιση των πληροφοριών των χαρτών αλλά και στοιχείων όπως είναι η κίνηση στους δρόμους, αλλαγές στα ονόματά τους και γενικώς κάθε χρήσιμη πληροφορία.