15/6/10

Rally sprint στο Δράσι: Ταχύτεροι οι Σφίγγας – Πατεράκης...



Με δυνατές μάχες, όμορφα περάσματα και τον κόσμο να δίνει βροντερό παρόν, πραγματοποιήθηκε ο τρίτος αγώνας της χρονιάς για το Κύπελλο Οδηγών Συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης, την περασμένη Κυριακή 13 Ιουνίου, στη διαδρομή Έξω Λακκώνια – Δράσι.
Τον αγώνα διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία ο Αγωνιστικός Όμιλος Κρήτης σε συνεργασία με τον Αγωνιστικό Όμιλο Λασιθίου και την υποστήριξη του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού Ηρακλείου.
Ταχύτερος συνδυασμός του αγώνα οι Άγγελος Σφίγγας – Πατεράκης Μιχάλης με Peugeot 106 Rallye, που ήταν και οι νικητές στα δίλιτρα. Τεσσεράμισι δευτερόλεπτα πίσω τους βρέθηκαν οι Μανόλης Κυριανιτάκης – Σήφης Φαραντάκης με VW Golf GTI, οι οποίοι σημείωσαν και το δεύτερο χρόνο όλου του αγώνα. Στην 3η θέση στα δίλιτρα τερμάτισαν οι Δημήτρης Καζάνας – Δημήτρης Βιτσαξάκης με Seat Ibiza Kit Car ύστερα από μια πολύ καλή εμφάνιση και 4οι ήταν οι Νίκος Αμαριώτης – Μανόλης Παπαδάκης με Citroen Saxo VTS. Άτυχοι στάθηκαν οι Δημήτρης Κτιστάκης – Μάνος Κτιστάκης με Peugeot 306 οι οποίοι στο πρώτο σκέλος, πιθανόν από λάθος στα γραφτά, πέρασαν ευθεία από μία αλλαγή πορείας – επιβράδυνση και τέθηκαν εκτός κατάταξης. Παρόλα αυτά στο δεύτερο σκέλος, αν και εκτός κατάταξης, πέτυχαν εντυπωσιακό χρόνο.
Στη μεγάλη κατηγορία επικράτησαν οι Γιάννης Παπαδοκωσταντάκης – Σταύρος Κλαριδόπουλος με Mitsubishi Carisma όπου στο πρώτο σκέλος έκαναν λάθος επιλογή ελαστικών, ακολούθησαν οι Στέλιος Μιχαηλάκης – Νίκος Λιγοψυχάκης που για άλλη μία φορά ταλαιπωρήθηκαν με το στήσιμο του Subaru Impreza και 3οι ήταν Νίκος Φραγκονικολάκης – Βασίλης Μπαζιούκας με Ford Escort Cosworth, όπου είχαν ένα τετακέ στο δεύτερο σκέλος.
Στα 1600άρια ταχύτεροι ήταν οι Νίκος Κακεπάκης – Μιχάλης Συγγελάκης με Citroen Saxo VTS και ακολούθησαν οι Σταμάτης Φουντουλάκης – Γιώργος Γαροφαλάκης με Peugeot 106 Rallye, που ενώ είχαν ένα μέτριο πρώτο σκέλος, στο δεύτερο σκέλος πέτυχαν εκπληκτικό χρόνο, τον καλύτερο της κατηγορίας. Πίσω τους, στη μάχη της 3ης θέσης, επικράτησαν οι Μιχάλης Πόλιας – Στέλλα Ρουσάκη με Citroen Saxo VTS, αφήνοντας για λιγότερο από δύο δευτερόλεπτα 4ους τους Δάμων Τσικρικωνάκη – Θοδωρή Καραπαναγιώτη με Honda Civic TypeR. Τέλος οι Σταύρος Ζεϊμπεκάκης – Αντώνης Μεταξάκης με Peugeot 106 Rallye και οι Γιάννης Χριστοδουλάκης – Νίκος Μαλιωτάκης με Toyota Corolla, τερμάτισαν στην 5η και 6η θέση αντίστοιχα.
Στη μικρή κατηγορία των 1400ων κυβικών, επικράτησαν άνετα οι Λευτέρης Καρδαμάκης – Λευτέρης Σαρρής με Toyota Yaris πετυχαίνοντας τον 4ο χρόνο όλου του αγώνα, ακολούθησαν οι Μιχάλης Πουλάκης – Βαγγέλης Προβιδάκης με ίδιο αυτοκίνητο και 3οι τερμάτισαν οι Γιώργος Δήμου – Λευτέρης Θεοδωράκης με Nissan Micra.
Χορηγός του αγώνα ήταν η φανοποιεία “Strigos” στους Μαλάδες Ηρακλείου και χορηγοί επικοινωνίας η ιστοσελίδες CRN.gr και AutoCrete.com, καθώς και ο Athletic Radio 104,2.
Επόμενος αγώνας για το Κύπελλο Οδηγών Συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης, στις 22 Αυγούστου με διοργάνωση και πάλι από τον Αγωνιστικό Όμιλο Κρήτης.