Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Volvo στον Βασιλικό Γάμο της Σουηδίας


Με αυτοκίνητα της Volvo μετακινήθηκαν όλοι οι προσκεκλημένοι στο γάμο ανάμεσα στη Διάδοχο του Θρόνου Βικτώρια και τον Ντάνιελ Γουέστλινγκ, που έγινε το περασμένο Σάββατο 19 Ιουνίου στην Στοκχόλμη. Για τις ανάγκες της εκδήλωσης, η Βασιλική Αυλή είχε νοικιάσει ογδόντα πέντε ειδικά σχεδιασμένα αυτοκίνητα της Volvo. Ένα γεγονός τόσο μεγάλο και σημαντικό, όπως ένας βασιλικός γάμος, είναι μία πρόκληση για όσους ασχολούνται με τα logistics. Οι επισκέπτες προέρχονταν απ’ όλο τον κόσμο και οι μεταφορικές τους ανάγκες ήταν διαρκείς, τόσο από και προς τα ξενοδοχεία τους, όσο και στους χώρους των διαφόρων εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια του τριήμερου εορτασμού. Από νωρίς βασικό στοιχείο του σχεδιασμού ήταν η ενοικίαση από τη Βασιλική Αυλή 85 ειδικά σχεδιασμένων μοντέλων Volvo, τα οποία ήταν τα επίσημα αυτοκίνητα για το βασιλικό γάμο, για όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων.
Τα μοντέλα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν το Volvo S80 και το Volvo V70. Σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που τέθηκαν από την Βασιλική Αυλή, όλα αυτά τα οχήματα διέθεταν την τεχνολογία DRIVe, με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα να περιορίζονται κάτω από τα 120 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ήταν λευκά, στο χρώμα του πάγου και διέθεταν και τα εμβλήματα των βασιλικών γάμων στα πλαϊνά τους. Τα εμβλήματα των γάμων υπήρχαν επίσης στις δερμάτινες ταπετσαρίες – ενσωματωμένα στα προσκέφαλα. Τα εμβλήματα και τα διακοσμητικά σχέδια δημιουργήθηκαν ειδικά για το γάμο και τοποθετήθηκαν και σε μια σειρά άλλων λεπτομερειών του αυτοκινήτου, όπως τα καλύμματα των μαρσπιέ. Η σχεδίαση πήρε και την έγκριση του ζεύγους των μελλόνυμφων. Τα αυτοκίνητα αυτά πλέον διατίθενται προς πώληση στη Σουηδική αγορά, έχοντας μεγάλη συλλεκτική αξία. Ο γάμος μεταξύ της Διαδόχου Βικτώριας και του Πρίγκιπα Ντάνιελ μεταδόθηκε ζωντανά από τη Σουηδική Τηλεόραση. Περίπου 500 εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν τη γαμήλια τελετή. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι είχαν κατακλύσει τους δρόμους της Στοκχόλμης, απ' όπου θα πέρναγε η γαμήλια πομπή ενώ θεωρείται ότι πάνω από 2.000 δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο είχαν διαπιστευθεί για να καλύψουν αυτό το ειδικής σημασίας γεγονός.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε