Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Citroën προτείνει νέες οικολογικές ιδέες !!!!


H Citroën, διαθέτοντας σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων πάντα με σεβασμό στην προστασία του περιβάλλοντος, έχει ήδη παρουσιάσει το C Zero, μια πραγματική έκφανση τεχνολογίας και δημιουργικότητας που πληροί σήμερα τις προκλήσεις του αύριο. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτύξει και ένα microsite στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.c-zero.citroen.com/gr. Στο site αυτό μπορεί κανείς να δει την παρουσίαση του μοντέλου αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες ειδήσεις οι οποίες αφορούν στην οικολογία. Στην κεντρική σελίδα και συγκεκριμένα στην επιλογή Μηδενικές εκπομπές ρύπων έχουν αναρτηθεί διάφορες ειδήσεις σχετικές με το περιβάλλον. Ακολουθούν δύο από αυτές.
Ουρανοξύστης με ενσωματωμένη ανεμογεννήτρια
Τρεις ανεμογεννήτριες στην κορυφή του Strata Tower στο Λονδίνο, θα εφοδιάζουν με ηλεκτρική ενέργεια τους ένοικους του κτιρίου. Τοποθετημένοι 148 μέτρα πάνω από το έδαφος στον 43ο όροφο του ουρανοξύστη, τρεις ανεμογεννήτριες θα μετατρέπουν τον αέρα που φυσά πάνω από την πόλη του Λονδίνου σε ηλεκτρισμό. Το Strata Tower, ή, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζετε λόγω του σχήματος του, η Λεπίδα, είναι το πρώτο κτίριο που ενσωματώνει ανεμογεννήτριες στην κατασκευή του. Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον προσεχή Ιούλιο.
Στο συγκεκριμένο ύψος η ταχύτητα του ανέμου μπορεί να φτάσει τα 60χλμ./ώρα με αποτέλεσμα οι ανεμογεννήτριες να μπορούν να παράγουν 50 MWh ετησίως, καλύπτοντας το 8% της ηλεκτρικής ενέργειας που απαιτείται για τα 408 διαμερίσματα του κτιρίου. Για να εξασφαλιστούν αντίστοιχα ποσά ενέργειας μέσω του ήλιου, όλη η νότια πλευρά του κτηρίου θα έπρεπε να καλυφθεί με φωτοβολταϊκά στοιχεία. Οι τουρμπίνες που χρησιμοποιήθηκαν έχουν διάμετρο 9 μέτρα και έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον ουρανοξύστη. Χρησιμοποιούν 5 πτερύγια η κάθε μία σε σχέση με 3 που συνηθίζεται, έτσι ώστε να μειωθεί ο θόρυβος. Οι αρχιτέκτονες του Strata Tower δεν προσπάθησαν να κρύψουν την επιλογή τους, αλλά επέλεξαν οι γεννήτριες να είναι διακριτές ακόμα και από μεγάλη απόσταση. Αντίθετα η βρετανική εταιρεία Power Collective Limited, εξέλιξε μία μικρή ανεμογεννήτρια που είναι σχεδόν «αόρατη». Παράλληλη η συγκεκριμένη κατασκευή εκτός του ότι είναι αθόρυβη μπορεί να παράγει ηλεκτρισμό ακόμα και με αδύναμους ανέμους.
Οικολογικά… νυχτοπερπατήματα
Με ορισμένα νυχτερινά κέντρα να χρησιμοποιούν ήδη το πάτωμα τους έτσι ώστε όσοι χορεύουν να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια, το επόμενο «πράσινο» βήμα της νυχτερινής διασκέδασης αφορά την διάθεση ποτών κατασκευασμένων με φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες. Πλέον λοιπόν είναι δυνατόν να διασκεδάζεις και παράλληλα να είσαι φιλικός προς το περιβάλλον. Την 1η Απριλίου εκπρόσωποι επιχειρήσεων της νυχτερινής διασκέδασης και οικολόγοι συναντήθηκαν στο club Watt στο Rotterdam. Το Watt ήταν το πρώτο club που χρησιμοποίησε ειδικά διαμορφωμένη πίστα για χορό, όπου με τη βοήθεια μικρών ελατηρίων η κίνηση των θαμώνων μετατρεπόταν σε ηλεκτρική ενέργεια. Η ηλεκτρική ενέργεια που παραγόταν φώτιζε το πάτωμα μέσω λυχνιών LED τα οποία άλλαζαν χρώμα ανάλογα με το πόσο ενθουσιώδες ήταν το κοινό. Το συγκεκριμένο σύστημα εκτός του ότι είναι διασκεδαστικό εξασφαλίζει και περίπου 30% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται ο χώρος. Παράλληλα βρόχινο νερό χρησιμοποιείται για τα σιντριβάνια και τις τουαλέτες του club, ενώ βεβαίως η μπύρα είναι οργανική και τα ποτήρια κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο γυαλί. Το παράδειγμα του Watt ακολούθησε το 2008 και το club Surya στο Λονδίνο, όπου το έξυπνο πάτωμα σε συνδυασμό με άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας εξασφαλίζουν το 60% της συνολικής απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας. Αντίστοιχα στις ΗΠΑ, ένα club στο San Francisco χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια, ενώ ένα άλλο στο Σικάγο έχει ποδήλατα που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια.
Πέρα από τη νυχτερινή ζωή, στο Τόκυο το βάδισμα χρησιμοποιείται στο μετρό της πόλης για την παραγωγή ρεύματος, σύστημα που χρησιμοποίησε και η γαλλική πόλη της Toulouse σε ένα από τα πεζοδρόμια του κέντρου της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ος Αγώνας Drift Λουτράκι ...

Το Αθλητικό Σωματείο Start Line διοργανώνει στις 13 και 14 Απριλίου τον 2ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Drift για το 2024, στη φιλόξενη Σχολή Μηχανικού Λουτρακίου. Ο αγώνας που συγκέντρωσε 62 συμμετοχές, διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων. Σε μια εντυπωσιακή διαδρομή, οι θεαματικότεροι οδηγοί της χώρας θα προσφέρουν εντυπωσιακά περάσματα με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις τους, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, με στόχο να εντυπωσιάσουν τους φίλους του αθλήματος με τις προσπάθειές τους. Οι συμμετοχές: ΕΔΩ!

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε