Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aντιαλλεργικό σαλόνι από τη Ford.


Το 2004, το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο της Ford –το Ford C-MAX– πιστοποιήθηκε με τη σφραγίδα του «Αντιαλλεργικού εσωτερικού» από τον παγκοσμίως διάσημο, ανεξάρτητο οίκο δοκιμών TÜV Rheinland, που εδρεύει στην Κολωνία (Γερμανία).
Αυτή τη στιγμή, οκτώ από τα τελευταία μοντέλα της Ford έχουν πιστοποιηθεί, και συνολικά 4,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα Ford με τη σφραγίδα έγκρισης TÜV έχουν πουληθεί σε όλη την Ευρώπη. Η Ford είναι η μοναδική κατασκευάστρια αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που φέρει την επίσημη πιστοποίηση αντιαλλεργικού εσωτερικού του TÜV.
Εκτενείς και επιστημονικά επιβεβαιωμένες δοκιμές για βλαβερές ουσίες και παράγοντες που προκαλούν αλλεργίες διεξάγονται σε πλαίσιο διαδικασίας αξιολόγησης. Αυτή η λεπτομερής διαδικασία περιλαμβάνει την ανάλυση περισσοτέρων των 100 υλικών και συστατικών.
Με στόχο τη δημιουργία εσωτερικών αυτοκινήτων με αντιαλλεργικές ιδιότητες, οι μηχανικοί της Ford αποφεύγουν ή μειώνουν στο απόλυτο ελάχιστο τη χρήση υλικών όπως το λάτεξ, το χρώμιο και το νικέλιο τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικά άτομα. Όλα τα συστατικά στοιχεία που προορίζονται να έχουν άμεση ή παρατεταμένη επαφή με το δέρμα, όπως το τιμόνι, τα καλύμματα των καθισμάτων και οι ζώνες ασφαλείας είναι ομοίως δερματολογικά ελεγμένα.
Τα οχήματα Ford εφοδιάζονται επίσης με υψηλής απόδοσης φίλτρα γύρης που δεν επιτρέπουν στις αλλεργιογόνες γύρεις να εισέρχονται στο εσωτερικό, διασφαλίζοντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας αέρα στην καμπίνα.
Τα οκτώ μοντέλα της Ford που φέρουν σήμερα πιστοποίηση TÜV είναι τα τελευταία Fiesta, Fusion, Focus (συμπεριλαμβανομένου του Coupe-Cabrio),
C-MAX, Kuga, Mondeo, S‑MAX και Galaxy.
Για τα νέα μοντέλα 2010 S-MAX και Galaxy που λανσάρονται στην Ευρώπη, η διαδικασία δοκιμών και πιστοποίησης είναι υπό εξέλιξη. Όλα τα μελλοντικά μοντέλα Ford θα λαμβάνουν επίσης τέτοια πιστοποίηση.
«Η πιστοποίηση είναι μία ακόμα σημαντική συμβολή στη βιωσιμότητα των προϊόντων μας και προβάλλει την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα που ενυπάρχουν σε όλα τα τελευταία μοντέλα Ford» δήλωσε ο Dr Wolfgang Schneider, Vice President, for Legal, Governmental & Environmental Affairs, Ford Ευρώπης.
«Γνωρίζουμε ότι τέτοια διαπιστευτήρια είναι σημαντικά για τους πελάτες μας – κυρίως με δεδομένη την αυξανόμενη εμφάνιση αλλεργικών περιστατικών μεταξύ των Ευρωπαίων κατοίκων – και θα εξακολουθήσουμε να εξελίσσουμε τα οχήματά μας σύμφωνα με υψηλής ποιότητας πρότυπα ελέγχου αλλεργιογόνων ουσιών».
Ο TÜV είναι ένας παγκοσμίου φήμης ανεξάρτητος, έγκυρος Γερμανικός οργανισμός δοκιμών και αξιολόγησης που ελέγχει και πιστοποιεί πρότυπα ποιότητας για βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα. Η πιστοποίηση TÜV διασφαλίζει ότι τα υλικά για το εσωτερικό ενός οχήματος επιλέγονται με κριτήριο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αλλεργιών στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Τα αποτελέσματα μετρήσεων και αξιολόγησης του TÜV για όλα τα αυτοκίνητα της Ford δημοσιεύονται online στο διαδικτυακό τόπο www.tuv.com.
Το Φεβρουάριο του 2008, το European Center for Allergy Research Foundation (ECARF, www.ecarf.org) με έδρα στο Βερολίνο, απένειμε στη Ford πιστοποιητικό ποιότητας σαν μία πρόσθετη αναγνώριση της πρωτοβουλίας της εταιρίας για «αντιαλλεργικά εσωτερικά αυτοκινήτων».
Διαχείριση υλικών – Προτεραιότητα της Ford
Η Ford έχει μακρά παράδοση στη διαχείριση υλικών και συστατικών ουσιών. Για περισσότερα από 20 χρόνια, το Πρότυπο Διαχείρισης Απαγορευμένων Ουσιών της Ford παρουσιάζει ποια υλικά πρέπει να αποφεύγονται ή να καταργούνται στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες της Ford και στα εξαρτήματα και υλικά που παρέχουν οι προμηθευτές.
Για τη διαχείριση των υλικών σε όλο τον κύκλο ζωής του οχήματος, η Ford δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σετ διαδικασιών και συστηματικών εργαλείων με την ονομασία Global Materials Management (Παγκόσμια Διαχείριση Υλικών). Αυτές οι διαδικασίες και τα εργαλεία βοηθούν τη Ford να επικοινωνεί τις προδιαγραφές υλικών στους προμηθευτές και να παρακολουθεί τα υλικά που χρησιμοποιούν στα εξαρτήματα που κατασκευάζουν.
Επιπλέον, η Ford έχει εφαρμόσει τα αυστηρότερα εσωτερικά πρότυπα για να αυξήσει τη χρήση βιώσιμων ουσιών στα προϊόντα της. Τέτοια μέτρα περιλαμβάνουν την αυξημένη χρήση ανακυκλωμένων, ανανεώσιμων και ελαφρού βάρους υλικών. Τα ανακυκλωμένα υλικά εκμεταλλεύονται τα μετα-καταναλωτικά και/ή βιομηχανικά απόβλητα. Τα ανανεώσιμα υλικά κατασκευάζονται από υλικά βασισμένα σε φυτά, των οποίων η βιώσιμη προέλευση και οι τεχνικές δυνατότητες αποτελούν βασικές παραμέτρους για τη χρήση τους.
Το 2002, η Ford Ευρώπης αποφάσισε να διευρύνει τις εκτενείς δραστηριότητές της για τα υλικά δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον πελάτη. Μαζί με ειδικούς του TÜV Rheinland, οι σχετικές παράμετροι και διαδικασίες δοκιμών επαναξιολογήθηκαν για την αντιμετώπιση βλαβερών ουσιών ή υλικών με ενδεχόμενη αλλεργιογόνο δράση. Η εξέλιξη οδήγησε στη σημερινή διαδικασία πιστοποίησης με τη σφραγίδα Allergy Label του TÜV Rheinland.
Η διαδικασία πιστοποίησης αποτελείται από διάφορα τμήματα:
Αξιολόγηση διαχείρισης υλικών με βασικές απαιτήσεις για χρησιμοποιημένα υλικά.
Όρια πιθανών βλαβερών ουσιών, κυρίως για υλικά που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα.
Δερματολογικές δοκιμές με δείγμα των σχετικών υλικών.
Όρια ρύπων για υλικά και συστατικά στοιχεία
Παράμετροι ποιότητας αέρα εσωτερικού.
Απαιτήσεις επιδόσεων του φίλτρου γύρης.
Για να αξιοποιήσει την περίοπτη σφραγίδα Allergy Label και να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και υλοποίηση των βελτιώσεων των υλικών, η Ford ίδρυσε μία Προϊοντική Ομάδα Δράσης πολλαπλών ειδικοτήτων με αντικείμενο την ποιότητα αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και τη μείωση αλλεργιογόνων ουσιών.
Συνεπής με την παγκόσμια στρατηγική ONE Ford της εταιρίας, η Προϊοντική Ομάδα Δράσης έχει δεσμευτεί στη διερεύνηση και εξέλιξη ολοκληρωμένων παγκόσμιων μεθόδων και στρατηγικών για την αντιμετώπιση θεμάτων σχετικών με την ποιότητα αέρα στο εσωτερικό του οχήματος. Η Ford σχεδιάζει να εφαρμόζει παρεμφερείς υψηλής αποδοτικότητας προδιαγραφές φιλτραρίσματος στα περισσότερα προϊόντα της στην Αμερική στο μέλλον. Τα φίλτρα αυτά είναι σχεδιασμένα για περιορισμό της γύρης και άλλων αλλεργιογόνων ουσιών.
Δείκτης Προϊοντικής Βιωσιμότητας Ford (Product Sustainability Index)
Η διαχείριση υλικών, συμπεριλαμβανομένης της σφραγίδας Allergy Label του TÜV, αποτελεί τμήμα του επαναστατικού Δείκτη Προϊοντικής Βιωσιμότητας της Ford Ευρώπης - Product Sustainability Index (PSI).
Το PSI είναι η πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση της βιομηχανίας μέχρι σήμερα για την αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των οχημάτων. Αυτό δείχνει την απόλυτη αφοσίωση και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Ford τέτοια θέματα.
Εκτός από τη χρήση βιώσιμων υλικών (ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά) και τη διαχείριση ουσιών (συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης αντιαλλεργικού εσωτερικού του TÜV), το PSI της Ford παρακολουθεί έξι ακόμα προϊοντικά χαρακτηριστικά που έχουν αναγνωριστεί ως βασικά στοιχεία βιωσιμότητας για ένα όχημα. Αυτά είναι:
Πιθανή επίπτωση στην παγκόσμια θερμότητα σε όλο τον κύκλο ζωής (κυρίως εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα).
Πιθανή επίπτωση στην ποιότητα αέρα σε όλο τον κύκλο ζωής (λοιποί αέριοι ρύποι).
Επιπτώσεις από εξωτερικούς θορύβους.
Ασφάλεια (για επιβάτες και πεζούς).
Μεταφορικές ικανότητες (χωρητικότητα επιβατών και αποσκευών σε σχέση με το μέγεθος του οχήματος).
Κόστος χρήσης σε όλο τον κύκλο ζωής (πλήρες λειτουργικό κόστος για τον πελάτη την πρώτη τριετία).
Αυτά τα κριτήρια αντανακλούν την πολυδιάστατη φύση της βιωσιμότητας και την ολιστική μέθοδο της Ford. Το PSI αποτελεί μία βάση για συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των χαρακτηριστικών βιωσιμότητας για τις νέες γενιές οχημάτων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1ος Γύρος - Επιτυχής ...

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ενός αγώνα που είχε αρκετές ανακατατάξεις καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης, στην επιστροφή του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρείχαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας ήταν ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος οι Τσολακίδης-Πολυζώης,. Το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 Evo είδε από νωρίς να τίθενται εκτός αγώνα οι κύριοι αντίπαλοί του και στη συνέχεια ελέγχοντας τον συναγωνισμό, κέρδισε τις τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Νωρίτερα, οι «Παναγιώτης Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται έπειτα από τις δύο πρώτες

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε