Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Aντιαλλεργικό σαλόνι από τη Ford.


Το 2004, το πρώτο επιβατικό αυτοκίνητο της Ford –το Ford C-MAX– πιστοποιήθηκε με τη σφραγίδα του «Αντιαλλεργικού εσωτερικού» από τον παγκοσμίως διάσημο, ανεξάρτητο οίκο δοκιμών TÜV Rheinland, που εδρεύει στην Κολωνία (Γερμανία).
Αυτή τη στιγμή, οκτώ από τα τελευταία μοντέλα της Ford έχουν πιστοποιηθεί, και συνολικά 4,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα Ford με τη σφραγίδα έγκρισης TÜV έχουν πουληθεί σε όλη την Ευρώπη. Η Ford είναι η μοναδική κατασκευάστρια αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που φέρει την επίσημη πιστοποίηση αντιαλλεργικού εσωτερικού του TÜV.
Εκτενείς και επιστημονικά επιβεβαιωμένες δοκιμές για βλαβερές ουσίες και παράγοντες που προκαλούν αλλεργίες διεξάγονται σε πλαίσιο διαδικασίας αξιολόγησης. Αυτή η λεπτομερής διαδικασία περιλαμβάνει την ανάλυση περισσοτέρων των 100 υλικών και συστατικών.
Με στόχο τη δημιουργία εσωτερικών αυτοκινήτων με αντιαλλεργικές ιδιότητες, οι μηχανικοί της Ford αποφεύγουν ή μειώνουν στο απόλυτο ελάχιστο τη χρήση υλικών όπως το λάτεξ, το χρώμιο και το νικέλιο τα οποία μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις σε μερικά άτομα. Όλα τα συστατικά στοιχεία που προορίζονται να έχουν άμεση ή παρατεταμένη επαφή με το δέρμα, όπως το τιμόνι, τα καλύμματα των καθισμάτων και οι ζώνες ασφαλείας είναι ομοίως δερματολογικά ελεγμένα.
Τα οχήματα Ford εφοδιάζονται επίσης με υψηλής απόδοσης φίλτρα γύρης που δεν επιτρέπουν στις αλλεργιογόνες γύρεις να εισέρχονται στο εσωτερικό, διασφαλίζοντας έτσι ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας αέρα στην καμπίνα.
Τα οκτώ μοντέλα της Ford που φέρουν σήμερα πιστοποίηση TÜV είναι τα τελευταία Fiesta, Fusion, Focus (συμπεριλαμβανομένου του Coupe-Cabrio),
C-MAX, Kuga, Mondeo, S‑MAX και Galaxy.
Για τα νέα μοντέλα 2010 S-MAX και Galaxy που λανσάρονται στην Ευρώπη, η διαδικασία δοκιμών και πιστοποίησης είναι υπό εξέλιξη. Όλα τα μελλοντικά μοντέλα Ford θα λαμβάνουν επίσης τέτοια πιστοποίηση.
«Η πιστοποίηση είναι μία ακόμα σημαντική συμβολή στη βιωσιμότητα των προϊόντων μας και προβάλλει την προσοχή στη λεπτομέρεια και την ποιότητα που ενυπάρχουν σε όλα τα τελευταία μοντέλα Ford» δήλωσε ο Dr Wolfgang Schneider, Vice President, for Legal, Governmental & Environmental Affairs, Ford Ευρώπης.
«Γνωρίζουμε ότι τέτοια διαπιστευτήρια είναι σημαντικά για τους πελάτες μας – κυρίως με δεδομένη την αυξανόμενη εμφάνιση αλλεργικών περιστατικών μεταξύ των Ευρωπαίων κατοίκων – και θα εξακολουθήσουμε να εξελίσσουμε τα οχήματά μας σύμφωνα με υψηλής ποιότητας πρότυπα ελέγχου αλλεργιογόνων ουσιών».
Ο TÜV είναι ένας παγκοσμίου φήμης ανεξάρτητος, έγκυρος Γερμανικός οργανισμός δοκιμών και αξιολόγησης που ελέγχει και πιστοποιεί πρότυπα ποιότητας για βιομηχανικά και καταναλωτικά προϊόντα. Η πιστοποίηση TÜV διασφαλίζει ότι τα υλικά για το εσωτερικό ενός οχήματος επιλέγονται με κριτήριο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου αλλεργιών στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Τα αποτελέσματα μετρήσεων και αξιολόγησης του TÜV για όλα τα αυτοκίνητα της Ford δημοσιεύονται online στο διαδικτυακό τόπο www.tuv.com.
Το Φεβρουάριο του 2008, το European Center for Allergy Research Foundation (ECARF, www.ecarf.org) με έδρα στο Βερολίνο, απένειμε στη Ford πιστοποιητικό ποιότητας σαν μία πρόσθετη αναγνώριση της πρωτοβουλίας της εταιρίας για «αντιαλλεργικά εσωτερικά αυτοκινήτων».
Διαχείριση υλικών – Προτεραιότητα της Ford
Η Ford έχει μακρά παράδοση στη διαχείριση υλικών και συστατικών ουσιών. Για περισσότερα από 20 χρόνια, το Πρότυπο Διαχείρισης Απαγορευμένων Ουσιών της Ford παρουσιάζει ποια υλικά πρέπει να αποφεύγονται ή να καταργούνται στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις διαδικασίες της Ford και στα εξαρτήματα και υλικά που παρέχουν οι προμηθευτές.
Για τη διαχείριση των υλικών σε όλο τον κύκλο ζωής του οχήματος, η Ford δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο σετ διαδικασιών και συστηματικών εργαλείων με την ονομασία Global Materials Management (Παγκόσμια Διαχείριση Υλικών). Αυτές οι διαδικασίες και τα εργαλεία βοηθούν τη Ford να επικοινωνεί τις προδιαγραφές υλικών στους προμηθευτές και να παρακολουθεί τα υλικά που χρησιμοποιούν στα εξαρτήματα που κατασκευάζουν.
Επιπλέον, η Ford έχει εφαρμόσει τα αυστηρότερα εσωτερικά πρότυπα για να αυξήσει τη χρήση βιώσιμων ουσιών στα προϊόντα της. Τέτοια μέτρα περιλαμβάνουν την αυξημένη χρήση ανακυκλωμένων, ανανεώσιμων και ελαφρού βάρους υλικών. Τα ανακυκλωμένα υλικά εκμεταλλεύονται τα μετα-καταναλωτικά και/ή βιομηχανικά απόβλητα. Τα ανανεώσιμα υλικά κατασκευάζονται από υλικά βασισμένα σε φυτά, των οποίων η βιώσιμη προέλευση και οι τεχνικές δυνατότητες αποτελούν βασικές παραμέτρους για τη χρήση τους.
Το 2002, η Ford Ευρώπης αποφάσισε να διευρύνει τις εκτενείς δραστηριότητές της για τα υλικά δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στον πελάτη. Μαζί με ειδικούς του TÜV Rheinland, οι σχετικές παράμετροι και διαδικασίες δοκιμών επαναξιολογήθηκαν για την αντιμετώπιση βλαβερών ουσιών ή υλικών με ενδεχόμενη αλλεργιογόνο δράση. Η εξέλιξη οδήγησε στη σημερινή διαδικασία πιστοποίησης με τη σφραγίδα Allergy Label του TÜV Rheinland.
Η διαδικασία πιστοποίησης αποτελείται από διάφορα τμήματα:
Αξιολόγηση διαχείρισης υλικών με βασικές απαιτήσεις για χρησιμοποιημένα υλικά.
Όρια πιθανών βλαβερών ουσιών, κυρίως για υλικά που έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα.
Δερματολογικές δοκιμές με δείγμα των σχετικών υλικών.
Όρια ρύπων για υλικά και συστατικά στοιχεία
Παράμετροι ποιότητας αέρα εσωτερικού.
Απαιτήσεις επιδόσεων του φίλτρου γύρης.
Για να αξιοποιήσει την περίοπτη σφραγίδα Allergy Label και να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και υλοποίηση των βελτιώσεων των υλικών, η Ford ίδρυσε μία Προϊοντική Ομάδα Δράσης πολλαπλών ειδικοτήτων με αντικείμενο την ποιότητα αέρα στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και τη μείωση αλλεργιογόνων ουσιών.
Συνεπής με την παγκόσμια στρατηγική ONE Ford της εταιρίας, η Προϊοντική Ομάδα Δράσης έχει δεσμευτεί στη διερεύνηση και εξέλιξη ολοκληρωμένων παγκόσμιων μεθόδων και στρατηγικών για την αντιμετώπιση θεμάτων σχετικών με την ποιότητα αέρα στο εσωτερικό του οχήματος. Η Ford σχεδιάζει να εφαρμόζει παρεμφερείς υψηλής αποδοτικότητας προδιαγραφές φιλτραρίσματος στα περισσότερα προϊόντα της στην Αμερική στο μέλλον. Τα φίλτρα αυτά είναι σχεδιασμένα για περιορισμό της γύρης και άλλων αλλεργιογόνων ουσιών.
Δείκτης Προϊοντικής Βιωσιμότητας Ford (Product Sustainability Index)
Η διαχείριση υλικών, συμπεριλαμβανομένης της σφραγίδας Allergy Label του TÜV, αποτελεί τμήμα του επαναστατικού Δείκτη Προϊοντικής Βιωσιμότητας της Ford Ευρώπης - Product Sustainability Index (PSI).
Το PSI είναι η πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση της βιομηχανίας μέχρι σήμερα για την αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των οχημάτων. Αυτό δείχνει την απόλυτη αφοσίωση και τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Ford τέτοια θέματα.
Εκτός από τη χρήση βιώσιμων υλικών (ανακυκλωμένα και ανανεώσιμα υλικά) και τη διαχείριση ουσιών (συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης αντιαλλεργικού εσωτερικού του TÜV), το PSI της Ford παρακολουθεί έξι ακόμα προϊοντικά χαρακτηριστικά που έχουν αναγνωριστεί ως βασικά στοιχεία βιωσιμότητας για ένα όχημα. Αυτά είναι:
Πιθανή επίπτωση στην παγκόσμια θερμότητα σε όλο τον κύκλο ζωής (κυρίως εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα).
Πιθανή επίπτωση στην ποιότητα αέρα σε όλο τον κύκλο ζωής (λοιποί αέριοι ρύποι).
Επιπτώσεις από εξωτερικούς θορύβους.
Ασφάλεια (για επιβάτες και πεζούς).
Μεταφορικές ικανότητες (χωρητικότητα επιβατών και αποσκευών σε σχέση με το μέγεθος του οχήματος).
Κόστος χρήσης σε όλο τον κύκλο ζωής (πλήρες λειτουργικό κόστος για τον πελάτη την πρώτη τριετία).
Αυτά τα κριτήρια αντανακλούν την πολυδιάστατη φύση της βιωσιμότητας και την ολιστική μέθοδο της Ford. Το PSI αποτελεί μία βάση για συνεχή αξιολόγηση και βελτίωση των χαρακτηριστικών βιωσιμότητας για τις νέες γενιές οχημάτων.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Are you SEIRIOS ? ...

Ο εμβληματικός Σταθμός Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών ΣΕΙΡΙΟΣ θα αποτελέσει τον τόπο συνάντησης θεατών και αγωνιζομένων του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις στις 7 Σεπτεμβρίου, με μια υπερειδική διαδρομή πρωτόγνωρη για τα παγκόσμια δεδομένα. Πλατεία Συντάγματος, ΟΑΚΑ, Πλατεία Νερού. Τρία εμβληματικά σημεία της Ελλάδας που χαρακτήρισαν τα πρόσφατα ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις έρχονται να δώσουν τη σκυτάλη σε ακόμα μία πρωτοποριακή όσο και απρόσμενη τοποθεσία για την υπερειδική διαδρομή του 2024. Την αποκάλυψη του σημείου της EKO Super Special Stage έκανε μέσα από την πασίγνωστη γέφυρα του ΣΕΑ Σείριος ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού. Ο κ. Γιάννης Βρούτσης, καλωσορίζοντας τους παρευρισκομένους, επεσήμανε: «Σε μια χρονιά που ο Αθλητισμός αναβαθμίστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τοποθετώντας το Υπουργείο Αθλητισμού στη φιλόξενη “οικογένεια” της Παιδείας, δεν εφησυχάσαμε». Αξίζει να αναφερθεί ότι εγχείρημα ανάλογο της φετινής EKO Super Special Stage δεν έχει επιχειρηθεί από καμία διοργανώτρια χώρα σε α

Ανανέωση στόλου ...

Το αμαξοστάσιο των Τρόλεϊ στην Νέα Φιλαδέλφεια (Κόκκινος Μύλος) επισκέφτηκε, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, προκειμένου να εξετάσει μία σειρά ζητημάτων, που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων και του παρεχόμενου συγκοινωνιακού έργου των Τρόλεϊ προς τους πολίτες. Ο αρμόδιος Υφυπουργός, άκουσε και κατέγραψε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων, σχετικά με την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας, την ποιότητα εργασίας των οδηγών, αλλά και την προστασία τους στο πλαίσιο της δύσκολης καθημερινότητάς τους. Στην συνέχεια ο κ. Οικονόμου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και με τον Διευθύνοντα Συμβούλο της Ο.ΣΥ, Στέφανο Αγιάσογλου, τον Γενικό Διευθυντή Παραγωγής της Ο.ΣΥ., Γιώργο Δρόση. Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων στα Τρόλεϊ (πρώην ΗΛΠΑΠ), Στέλιος Ινεπέκογλου, έθεσε τα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών στάθηκε στον εκσυγχρονισμό του στόλου των Τρόλεϊ με τα 200 νέα οχ

13ο GRAND PRIX - ΟΥΓΓΑΡΙΑ ...

Το 13Ο Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, πραγματοποιήθηκε στην πίστα «Ουγγαρόρινγκ» της Ουγγαρίας και μεταδόθηκε ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή 21 Ιουλίου, από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr ). Την παρθενική του νίκη έκανε ο Όσκαρ Πιάστρι,  ο οποίος πήρε την 1η νίκη της καριέρας του, με 2ο τον ομόσταβλό του στη McLaren, Λάντο Νόρις, ενώ την 3η θέση πήρε ο Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes. Η χθεσινή αναμέτρηση των μονοθέσιων κέρδισε το ενδιαφέρον των φίλων της Formula 1 στην Ελλάδα, καθώς ήταν πρώτη στη ζώνη προβολής της με 15,3% στο δυναμικό κοινό 18-54 και διαφορά 4,4 μονάδες από τον ανταγωνισμό. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις μάχες των οδηγών της Formula 1 το έδειξαν οι άνδρες με ποσοστό που έφτασε μέχρι και 25,1%. Και οι γυναίκες, όμως, παρακολούθησαν Formula 1 καταγράφοντας ποσοστό μέχρι και 24,8%.  Οι απεσταλμένοι της εκπομπής «FORMULA 1 SHOW» του ΑΝΤ1 και ANT1+, Μαρία Θωμά και Γιώργος Ανανίδας, μετέφεραν το κλίμα από το καυτό Ουγγαρόρι