Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

NISSAN JUKE


Το Juke είναι το πιο εμφατικό υπερ-μίνι της τελευταίας πενταετίας. Τουλάχιστον. Αν το Juke οφείλει σε κάτι την ύπαρξή του αλλά και την ιδιαιτερότητά του τότε αυτό δεν είναι άλλο από τη μεγάλη επιτυχία του Qashqai. Η οποία γέμισε αυτοπεποίθηση τη Nissan και της επέτρεψε να παρουσιάσει ένα τόσο ιδιαίτερο αυτοκίνητο. Το Juke λοιπόν σίγουρα δεν είναι joke. Αντίθετα αποτελεί την πιο πρωτότυπη και ιδιαίτερη πρόταση της κατηγορίας Β, των υπερ-μίνι δηλαδή, όχι μόνο γιατί ξεφεύγει από τη μανιέρα των δύο όγκων αλλά γιατί κατορθώνει να συνδυάσει με επιτυχία στοιχεία τόσο από αρκετές κατηγορίες όσο και από διάφορα μοντέλα της Nissan. Κάτι θυμίζει, αλλά όχι κάτι συγκεκριμένο - προσέξτε την κλίση της οροφής, που παραπέμπει στο 370Ζ όπως και τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ η γενική εικόνα τού πίσω μέρους του έχει ένα αέρα από Infiniti. Το αποτέλεσμα είναι αυτή η χρήση και όχι η στείρα επανάληψη στοιχείων μαζί με το πρωτότυπα χαρακτηριστικά όπως τα διπλά φωτιστικά (πάνω τα φώτα θέσης και ημέρας μαζί με τα φλας, στον προφυλακτήρα οι προβολείς που μοιάζουν με τους ομίχλης των rally cars των ‘70s) δημιουργούν ένα πραγματικά ιδιαίτερο σύνολο. Που είτε το αγαπάς είτε το μισείς κι αυτό κάθε άλλο παρά κακό είναι για ένα αυτοκίνητο που θέλει να είναι η upper class πρόταση της μάρκας στην κατηγορία (το καινούργιο Micra θα είναι η κλασική). Στο εσωτερικό την παράσταση κλέβει η κεντρική κονσόλα, που, όπως δηλώνουν οι σχεδιαστές, την εμπνεύστηκαν από τα ρεζερβουάρ των μοτοσικλετών. Όσο για τους χώρους, το ύψος πίσω μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο δυνατό αλλά δεν ενοχλεί. Περισσότερο θέμα υπάρχει με την είσοδο-έξοδο παρά με την παραμονή. Όσο για το πορτμπαγκάζ, είναι 251 λίτρα στα προσθιοκίνητα και 201 στο τετρακίνητο. Το τελευταίο διαθέτει σύστημα μετάδοσης με δύο συνεκτικούς συμπλέκτες πίσω, με αποτέλεσμα να υπάρχει κατανομή της ροπής όχι μόνο ανά άξονα αλλά και μεταξύ των δύο πίσω τροχών. Στην περίπτωση αυτή ο κινητήρας είναι ο νέος turbo των 1,6 λίτρων που αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 190 ίππους και συνδυάζεται με κιβώτιο CVT με 6 προκαθορισμένες σχέσεις. Στην προσθιοκίνητη εκδοχή του το κιβώτιο είναι χειροκίνητο, ενώ την γκάμα συμπληρώνουν ο γνωστός 1.6 των 117 ίππων της Nissan καθώς και ο ντίζελ των 1.500 κυβικών και των 110 ίππων. Όλες οι εκδόσεις θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους από το φθινόπωρο, ενώ εμείς θα μπορούμε να σας πούμε περισσότερα για το οδηγικό προφίλ του Juke από τον Ιούνιο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευβοϊκού με τον φακό ...

 

Γιάννης Ταχτάς: Η επιστροφή .....

Ένας από τους πλέον γνωστούς αγωνιζόμενους επιστρέφει στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου αυτό το Σαββατοκύριακο στο 2ο Athens Rally Sprint που διεξάγεται στην θρυλική διαδρομή του Αγίου Μερκουρίου. Ο λόγος για τον Γιάννη Ταχτά που μετά από πολύ καιρό θα τον ξαναδούμε όχι όμως με την πασίγνωστη Opel Ascona του. Ο Γιάννης για αυτό τον αγώνα επιστρατεύει μια παλιά του αγάπη την BMW E21 με την οποία έχει στεφθεί δύο φορές νικητής στην κατηγορία του στο ράλι Παλλάδιο. Μάλιστα η επιστροφή του συνοδεύεται από μία ακόμα επιστροφή αυτή του Νίκου Χρέππα στο δεξί κάθισμα συνθέτοντας έτσι μία πολύ δυνατή συμμετοχή στην κατηγορία των ιστορικών αυτοκινήτων. Υποστηρικτές της προσπάθειας του είναι οι ταπετσαρίες αυτοκινήτων Auto-Design του Ανδρέα Δουδούλη και το εστιατόριο Il Desto του Μιχάλη Ευθυμίου. Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (Ο.Μ.Α.Θ.) εύχεται στον αθλητή της στην επιστροφή του στους αγώνες  αυτοκινήτου, καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.

6ο GRAND PRIX - Μiami ...

Το 6ο Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 πραγματοποιήθηκε στην πίστα «International Autodrome» στο Μαϊάμι και μεταδόθηκε ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή 4 Μαΐου, από το ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr )  και ετεροχρονισμένα από τον ΑΝΤ1. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Όσκαρ Πιάστρι, στη 2η θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Λάντο Νόρις, και στη 3η  θέση ο Τζορτζ Ράσελ. ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ 6ο GRAND PRIX ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ Η McLaren έκανε το «Miami twice» στη Φλόριντα, συγκεντρώνοντας το απόλυτο των 58 βαθμών, με δύο εμφατικές εμφανίσεις τόσο στο Sprint όσο και στον κυρίως αγώνα. Οι «παπάγια», Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις, έκαναν το 1-2 και στα δύο σκέλη του αγωνιστικού τριημέρου, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της ομάδας και τη δυναμική του MCL39. Στο Sprint, το αυτοκίνητο ασφαλείας ευνόησε τον Λάντο Νόρις, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει. Στον κυρίως αγώνα, όμως, ήταν η σειρά του Όσκαρ Πιάστρι να λάμψει, παίρνοντας μία επιβλητική νίκη χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρα...