19/5/10

Επέτειος για τις Εγκαταστάσεις Crash-Test της Volvo


Η Volvo γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας των Εγκαταστάσεων Crash-Test της εταιρείας, στην Torslanda της Σουηδίας. Πρόκειται για τις πλέον προηγμένες ίσως εγκαταστάσεις αυτού του τύπου στον κόσμο, με σχεδόν 3.000 crash-test σε πλήρη κλίμακα στο ενεργητικό τους. «Η Volvo έχει θέσει ένα πολύ φιλόδοξο στόχο: την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου θανάτου ή σοβαρού τραυματισμού σε καινούργιο αυτοκίνητο Volvo μέχρι το 2020 και αυτές οι εγκαταστάσεις είναι το σημαντικότερο εργαλείο που έχουμε ώστε να τον επιτύχουμε», λέει ο Thomas Broberg, υψηλόβαθμο στέλεχος της Volvo σε θέματα ασφάλειας.
«Μπορούμε και αναπαριστούμε τα περισσότερα περιστατικά και ατυχήματα που συμβαίνουν στους δρόμους. Με την ανάλυσή τους και την αδιάκοπη δοκιμή και έλεγχο πρωτοπόρων τεχνολογιών μπορούμε και βελτιώνουμε συνεχώς τα επίπεδα ασφαλείας των αυτοκινήτων μας, κάνοντάς τα ακόμα πιο ασφαλή στις πραγματικές οδικές συνθήκες», συνέχισε.

Χρονικά ορόσημα

· 2000 - Οι Εγκαταστάσεις Crash-Test εγκαινιάζονται στις 29 Μαρτίου από το Βασιλιά Κάρολο Γουσταύο XVI της Σουηδίας.
· 2000 - Δοκιμή συρμάτινων κεντρικών διαχωριστικών για δρόμους διπλής κατευθύνσεως.
· 2001 - Η Volvo ανακηρύσσεται «πρότυπο κέντρο» στον τομέα της ασφάλειας εντός της μητρικής –τότε- εταιρείας, Ford Motor Company. Τα επόμενα χρόνια, εκτελούνται crash-test σε διάφορα μοντέλα Aston Martin, Jaguar, Land Rover και Ford στις Εγκαταστάσεις Crash-Test της Volvo. Οι Εγκαταστάσεις Crash-Test χρησιμοποιούνται επίσης από τη Volvo Trucks.
· 2002 - Επιδεικνύεται ένα νέο σύστημα για δοκιμές ανατροπής. Τα μέσα ενημέρωσης καλούνται να παρακολουθήσουν δοκιμή ανατροπής του νέου Volvo XC90.
· 2003 - Τα μέσα ενημέρωσης παρακολουθούν ένα crash-test, κατά το οποίο το μεγαλύτερο μοντέλο της εταιρείας, το Volvo XC90, πέφτει από το πλάι πάνω σε ένα μικρότερο μοντέλο, το Volvo S40, με ταχύτητα 50 km/h.
· 2007 - Εκτελείται το υπ' αριθμόν 2.000 crash-test τον Μάιο.
· 2008 - Τοποθετείται ένα νέο σετ με κάμερες υψηλής ταχύτητας. Μπορούν να καταγράφουν 200.000 καρέ το δευτερόλεπτο και αυτή η υψηλή τεχνολογία προσφέρει ένα προηγμένο πλαίσιο λεπτομερειακής μελέτης του τι συμβαίνει στα ανδρείκελα crash-test και το ίδιο το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
· 2008 - Ένα νέο σύστημα επιτρέπει την κινηματογράφηση του crash-test από κάτω, όταν πέφτει πάνω σε έναν στύλο ή σε ένα δένδρο.
· 2010 - Οι Εγκαταστάσεις Crash-Test γιορτάζουν τα 10 χρόνια λειτουργίας τους. Συνολικά, σε αυτά τα πρώτα 10 χρόνια λειτουργίας έχουν εκτελεστεί περίπου 3.000 crash-test.