Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Γυναίκες & Παγκόσμια Επιτροπή Μηχανοκίνητου Αθλητισμού


Με ομόφωνη συμφωνία των μελών του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (World Motor Sport Council), η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου- FIA δημιουργεί μια νέα Επιτροπή για να διευκολύνει την πλήρη συμμετοχή των γυναικών σε όλες τις πτυχές των δραστηριοτήτων του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Επιτροπή «Γυναίκες & Επιτροπή Μηχανοκίνητου Αθλητισμού» (WMC) συνεδρίασε για πρώτη φορά υπό την προεδρία της πρώην οδηγού στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι Michèle Mouton. Ο Πρόεδρος της FIA Jean Todt δήλωσε: «Η ιδιότητα του μέλους της FIA σε όλο τον κόσμο, αποτελείται από άνδρες και γυναίκες. Καθένας μας έχει τον ίδιο ρόλο στον αθλητισμό. Όπως πολλές Διεθνείς Ομοσπονδίες- τις οποίες θα υποστηρίξουμε, θα προωθήσουν και θα βοηθήσουν τη συμμετοχή γυναικών στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα».
Η WMC έχει ως στόχο να θέσει σε εφαρμογή στρατηγικές και πολιτικές που θα προωθούν την εκπαίδευση και την κατάρτιση και να θέσουν σε εφαρμογή πρακτικές και γεγονότα που θα ενισχύσουν τη συμμετοχή των γυναικών σε όλους τους τομείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Επιτροπή θα συνεργαστεί με τις αθλητικές και μη αθλητικές επιτροπές της FIA για την εκτέλεση κοινών έργων αθλητισμού. Η WMC θα λάβει επίσης ενεργό ρόλο στα διεθνή forum και συνέδρια που υποστηρίζουν τη θέση της γυναίκας στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και των πλεονεκτημάτων που μπορούν να υπάρξουν. Η Michèle Mouton, Πρόεδρος του WMC, ήταν η πρώτη γυναίκα που κέρδισε αγώνα στο ΠΠ Ράλι (1980) και συνολικά τέσσερις στο ΠΠ. Η Γαλλίδα οδηγός τερμάτισε δεύτερη στην κατάταξη του 1982 και κέρδισε το σεβασμό των ανδρών όχι μόνο για την οδήγηση της, αλλά και για την προσωπικότητα της και το πάθος της για τους αγώνες.
Η Μ. Mouton, δήλωσε: «Οι γυναίκες έχουμε ήδη τη θέση μας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, το έχουμε αποδείξει. Πολλές φορές με ρωτούν γιατί δεν έχουν ακολουθήσει άλλες γυναίκες τα βήματά μου. Πραγματικά ελπίζω ότι η Επιτροπή μπορεί να συμβάλει σημαντικά και να αποδείξει ότι μπορούμε να προσελκύσουμε και να υποστηρίξουμε γυναίκες σε όλους τους τομείς του μηχανοκίνητου αθλητισμού».
Η Επιτροπή WMC αποτελείται από 19 μέλη που εκπροσωπούν κατασκευαστές, ομάδες, οδηγούς και τη Διεθνή Ομοσπονδία Μοτοσικλέτας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Στην πρίζα ...

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι ευκολότερο να φορτίζουν τα οχήματά τους στο σπίτι και στην εργασία τους τα επόμενα χρόνια, μετά την αναθεώρηση της οδηγίας για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (EPBD) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η οδηγία στοχεύει να βάλει την Ευρώπη στο δρόμο της πλήρους απανθρακοποίησης έως το 2050. Προσδιορίστηκαν χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτουν όλες οι νέες κατασκευές, αλλά και αυτές που υπόκεινται σε ανακαινίσεις. Έτσι όλα τα νέα κτίρια, καθώς και τα υπάρχοντα που υπόκεινται σε ριζική ανακαίνιση, πρέπει τώρα να εγκαταστήσουν προ-καλωδίωση για τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τι προβλέπει η νέα οδηγία Αυτό καλύπτει όλα τα απαραίτητα βήματα για να καταστεί δυνατή η εγκατάσταση σημείων φόρτισης. Επιπλέον, όλα τα νέα και ανακαινισμένα κτίρια με περισσότερες από πέντε θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων πρέπει να έχουν τουλάχιστον ένα σημείο φόρτισης για κάθε πέντε θέσεις και προκαλωδίωση για τους τουλάχιστον μισούς χώρους. Τα γραφεία που διαθέτουν

5ο Grand Prix - Κίνα ...

Το 5ο Grand Prix του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, επιστρέφει μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων που ίσχυαν για τον κορονοϊό στην Κίνα, στην πίστα της Σαγκάης, και θα μεταδοθεί την Κυριακή, 21 Απριλίου, στις 10:00, ζωντανά, αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr ) και ετεροχρονισμένα στις 16:30 στον ΑΝΤ1. Οι λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την  Παρασκευή 19 Απριλίου και το Σάββατο 20 Απριλίου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αποκλειστικά στο ΑΝΤ1+, τις ελεύθερες και τις κατατακτήριες δοκιμές των μονοθέσιων, που θα προετοιμάσουν το έδαφος για την τελική σειρά εκκίνησης, καθορίζοντας τη θέση κάθε οδηγού στο grid. Στο τελευταίο Grand Prix, που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα το 2019, είχε κερδίσει ο Λιούις Χάμιλτον για λογαριασμό της Mercedes, με 2ο τον Βάλτερι Μπότας και 3ο τον Σεμπάστιαν Φέτελ, που οδηγούσε τότε για την Ferrari. Από τότε, δεν έχει μείνει τίποτα ίδιο. Αρχικά, έχουμε νέα μονοθέσια με διαφορετική δυναμική. Δευτερευόντως, έχουμε νέα