Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυξάνεται πάλι ο φόρος πολυτελείας στα Ι.Χ. αυτόκινητα


Διαφοροποιείται -προς τα πάνω- σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών για την "Αύξηση του ΦΠΑ και των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης" ο φόρος πολυτελείας που επιβάλλεται στα επιβατικά αυτοκίνητα.
Σύμφωνα με την ρύθμιση που προωθείται προς ψήφιση ο νέος φόρος πολυτελείας στα καινούρια αυτοκίνητα διαμορφώνεται ως εξής:
Για μοντέλα με τιμή χονδρικής πώλησης (εργοστασιακή αξία) από 15.000 εώς 20.000 ευρώ το ποσοστό καθορίζεται σε 10%, για εργοστασιακή αξία από 20.000 έως 28.000 ευρώ αυξάνεται σε 30% και για μοντέλα με εργοστασιακή αξία μεγαλύτερη των 28.000 ευρώ το ποσοστό του φόρου πολυτελείας καθορίζεται στο 40%.
Αλλαγές όμως υπάρχουν και στον υπολογισμό του φόρου πολυτελείας και για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.
Αναλυτικότερα, για μεταχειρισμένα με εργοστασιακή αξία από 11.000 εώς 14.000 ευρώ ο φόρος προσδιορίζεται στο 10%. Για μοντέλα εργοστασιακής αξίας από 14.000 έως 19.000 ευρώ το ποσοστό αυξάνεται στο 30% και για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εργοστασιακής αξίας άνω των 19.000 ευρώ το ποσοστό ανέρχεται στο 40%.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι χθες ο φόρος πολυτελείας για καινούρια αυτοκίνητα με εργοστασιακή αξία από 17.000 έως 22.00 ευρώ ήταν 10%, για μοντέλα εργοστασιακής αξίας απο 22.000 έως 30.000 ήταν 20% και για μοντέλα αξίας άνω των 30.000 ευρώ ο φόρος ήταν 30%.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε τον φακό του Photo R Press στην Ριτσώνα ...

Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας με 38 συμμετοχές ...

Η αντίστροφη μέτρηση για την εκκίνηση του 60ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος έχει ήδη ξεκινήσει, με το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας να ετοιμάζεται να φιλοξενήσει τα 38 πληρώματα, στον πρώτο γύρο του θεσμού. Ο αγώνας που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) θα διεξαχθεί με κέντρο και πάλι την πόλη της Θήβας, στην Κεντρική Πλατεία της οποίας θα λάβει χώρα η Πανηγυρική Εκκίνηση του αγώνα το βράδυ του Σαββάτου. Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρέχουν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός είναι ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Ο πρωταθλητής Ελλάδος του 1999 και του 2020, Ιωάννης Παπαδημητρίου με νέο συνοδηγό φέτος, τον Χρήστο Κουζιώνη, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με ένα Skoda Fabia RS Rally2 και ευελπιστεί να φύγει νικητής από τη Θήβα, στη δεύτερη παρουσία του στον αγώνα. Από τη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψει έως την πόλη της Βοιωτίας ο Σωκράτης Τσολακί

Στο νήμα ...

Στις λεπτομέρειες κρίθηκε η νίκη σε πολλές κατηγορίες στην Ανάβαση Ριτσώνας, γεγονός που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των χιλιάδων θεατών μέχρι το τέλος. Η εναρκτήρια ανάβαση της χρονιάς συγκέντρωσε τριψήφιο αριθμό οδηγών, οι οποίοι οδήγησαν στο όριο, έχοντας ως στόχο να ξεκινήσουν με το δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Όσον αφορά τα αποτελέσματα στις επιμέρους κατηγορίες, ο Μάριος Ηλιόπουλος δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει στη Formula Saloon . Ο οδηγός του Ford Fiesta ήταν ο πιο γρήγορος και στα δύο περάσματα και έφυγε για άλλη μια χρονιά νικητής από την Ανάβαση Ριτσώνας, κερδίζοντας παράλληλα την κατηγορία FST. Στη δεύτερη θέση, χωρίς να μπορέσει να ακολουθήσει το ρυθμό του νικητή, τερμάτισε ο Βαγγέλης Γεωργούλας (Mitsubishi Lancer Evo VIII), ξεπερνώντας στο τέλος το εμπόδιο του Πιτ Παρθένη, ο οποίος αρκέστηκε στην τρίτη θέση με το Mitsubishi Lancer Evo IX. Στην FSA, ο Γιώργος Κατσαρός (Ford Escort MKI) ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου