3/5/10

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ κου. ΣΤΑΘΗ ΜΑΝΙΑΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΕ.Μ.Α.Θ.


ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Ε.Θ.Ε.Α. κύριο Βασίλη Δεσποτόπουλο
Κοιν.: Πρόεδρο Α.Λ.Α.Κ. κύριο Γιώργο Σωτηρόπουλο

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Αγαπητέ Πρόεδρε,

Με την παρούσα θα ήθελα να καταγγείλω την προκλητική αλλά πρωτίστως επικίνδυνη συμπεριφορά του ενδιάμεσου κριτή Διαλυνά ο οποίος και βρισκόταν στην αλλαγή πορείας της ε.δ. Αγ. Θεόδωροι πάνω από τον οικισμό Νέα Πολιτεία κατά την τέλεση του 14ου Ράλι Κορίνθου.
Ο εν λόγω «κύριος», υπεύθυνος για τη φύλαξη της ε.δ. στο συγκεκριμένο σημείο, βρισκόταν καθ’ όλη την ώρα τέλεσης του αγώνα καθήμενος με την πλάτη στραμμένη στην περίφραξη της τουλίπας και ανεβασμένος σε ανάχωμα 40 μέτρα από τον οριοθετημένο (?) δρόμο. Φυσικά, με τη θέση που είχε επιλέξει, ουδέποτε παρατήρησε ότι η περίφραξη της τουλίπας είχε πέσει αφήνοντας αφύλακτη την ε.δ.
Έτσι, δευτερόλεπτα πριν τη διέλευση του αυτοκινήτου με αριθμό 17 των αγωνιζόμενων Μουρίκη- Κουζιώνη ένα διερχόμενο όχημα μπήκε στην ε.δ. χωρίς ο κριτής να αντιληφθεί το παραμικρό και το μοιραίο αποφεύχθηκε από την παρέμβαση των θεατών οι οποίοι και ακινητοποίησαν το όχημα και το έστειλαν πίσω δευτερόλεπτα πριν τη διέλευση του αγωνιστικού.
Αμέσως μετά, κάνοντας παρατήρηση στον κριτή σχετικά με τη θέση και τον έλεγχο της ασφάλειας της ε.δ. ο εν λόγω «κύριος», ενώπιον όλων των παρευρισκομένων θεατών, με εξύβρισε αποκαλώντας με μαλάκα, και μου είπε επιδεικτικά ότι έτσι γουστάρει να κάνει την δουλειά του αρνούμενος να στήσει σωστά την περίφραξη η οποία και παρέμεινε πεσμένη μέχρι το πέρας της ε.δ. διατηρώντας μέχρι το τέλος την ακατάλληλη θέση του!!!
Όπως γνωρίζετε, ως αγωνιζόμενος, πατέρας αγωνιζόμενου, πρόεδρος της ΛέσχηςΜοτοσυκλέτιστών Αγίων Θεοδώρων, Αλυτάρχης αγώνων μοτοσυκλέτας αλλά και γενικότερα εμπλεκόμενος στα δρώμενα και την προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας εδώ και δεκαετίες, έχω την άποψη ότι τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν θέση στην διοργάνωση ενός αγώνα. Είναι επικίνδυνοι, εριστικοί και ανίκανοι για την τήρηση της ασφάλειας και αμαυρώνουν την εικόνα της εκάστοτε διοργάνωσης. Είναι μάλιστα άκρως προκλητικό προς τους παρευρισκόμενους να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια συμπεριφορά μια εβδομάδα μετά τα γεγονότα που συγκλονίζουν το χώρο μας και θέτουν σε αμφισβήτηση την εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας.

Με εκτίμηση,
Στάθης Μανιαδάκης
Πρόεδρος Λε.Μ.Α.Θ.