22/4/10

Ικανοποιητική εμφάνιση στην Yas Marina για τον Μαργαρίτη !


Την πρώτη του εμφάνιση στο πλαίσιο του πρωταθλήματος του FIA GT1 πραγματοποίησε το Σάββατο ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης στην εντυπωσιακή πίστα Yas Marina στο Abu Dhabi. Στο πρώτο σκέλος του αγώνα, το λεγόμενο qualifying race, ο Αλέξανδρος και ο teammate του Altfrid Heger κατέλαβαν την 5η θέση με τον Έλληνα οδηγό να κάνει εντυπωσιακό προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο κερδίζοντας έτσι μια θέση. Νικητές του qualifying race αναδείχθηκαν οι Andreas Zuber και Marc Hennerici με την Corvette Z06.
Στον κανονικό αγώνα ο Αλέξανδρος στάθηκε άτυχος καθώς εκκίνησε από την 4η θέση, πέρασε 3ος και στην πρώτη στροφή τον χτύπησαν στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου αναγκάζοντάς τον να κάνει ένα τετ-α-κε χάνοντας πολλές θέσεις. Κατάφερε όμως να ανακάμψει και με την πτώση της καρό σημαίας μετά από την μια ώρα αγώνα η ομάδα κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι και την 7η θέση.
«Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τον πρώτο αγώνα. Στο πρώτο σκέλος πήγαμε αρκετά καλά και μπορέσαμε να πάρουμε την 5η θέση. Στον κανονικό αγώνα στάθηκα άτυχος. Ξεκίνησα 4ος, και στην πρώτη στροφή είχα κερδίσει κιόλας μια θέση. Με χτύπησε κάποιος στο πίσω μέρος, έχασα τον έλεγχο του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να χάσω αρκετές θέσεις. Το παλέψαμε όμως και καταφέραμε να πάρουμε την 7η θέση. Εάν δεν είχαμε αυτή την ατυχία, θα ήμασταν σίγουρα σε υψηλή θέση. Τώρα πλέον κοιτάζω τον επόμενο αγώνα στο Silverstone», είπε ο Αλέξανδρος.
Στην βαθμολογία ο Αλέξανδρος βρίσκεται στην 9η θέση με 2 βαθμούς, ενώ η ομάδα του Triple H Team Hegersport, βρίσκεται στην 5η θέση στον σχετικό πίνακα.
Πριν από τον αγώνα για το πρωτάθλημα του FIA GT1 ο Αλέξανδρος θα συμμετάσχει στον 52ο αγώνα του ADAC ACAS H&R-Cup.