Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέο Opel Meriva

Το καινούργιο Meriva διαθέτει ξεχωριστή σχεδιαστική και τεχνολογική ταυτότητα. Το highlight του νέου μικρού πολυμορφικού της Opel είναι οι πίσω πόρτες του, που ανοίγουν με αντίθετη φορά, ακριβώς όπως οι αντίστοιχες των Rolls. Εξωτερικά, το νέο Meriva έχει αρκετές ομοιότητες τόσο με το Corsa όσο και με τo καινούργιο Astra (κυρίως), ενώ για το εσωτερικό του, το οποίο διακρίνεται τόσο για την ποιότητα όσο και για την καλή εργονομία, έχει δανειστεί στοιχεία από το Insignia.
Φυσικά ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί στους χώρους και στις πολυμορφικές δυνατότητές του, οι οποίες εξασφαλίζονται από το σύστημα FlexSpace. Εδώ τα εξωτερικά πίσω καθίσματα μετακινούνται προς τα μέσα και πάνω από το πιο στενό μεσαίο, με αποτέλεσμα το Meriva να μετατρέπεται σε 4θέσιο προσφέροντας ακόμα μεγαλύτερη άνεση σε όσους κάθονται πίσω. Επιπλέον τα πίσω καθίσματα μετακινούνται κατά μήκος, ρυθμίζεται η κλίση της πλάτης τους, ενώ διπλώνουν προκειμένου να προκύψει ένας ενιαίος και επίπεδος χώρος με το πορτμπαγκάζ.
Όσον αφορά τις FlexDoors, παρατηρούμε πως είναι ανεξάρτητες από τις εμπρός, ενώ η γωνία με την οποία ανοίγουν φτάνει τις 84° (σχεδόν κάθετα δηλαδή) γεγονός που διευκολύνει την πρόσβαση των επιβατών. Παράλληλα η ύπαρξη της μεσαίας κολόνας, όπως λέει η Opel, ενισχύει την ακαμψία, στοιχείο ιδιαίτερα σημαντικό για ένα μικρό αμάξωμα με πολλά ανοίγματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

11ο Rally Sprint Αιγίου - Συμμετοχές ...

 

Ομάδα ΕΛ.ΑΣ. ...

Η αγωνιστική ομάδα μηχανοκίνητου αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, ξεκίνησε την 17η Μαΐου του 2024 από τον Πύργο Ηλείας μια καινοτόμα δράση, με τίτλο safety first, που στόχο έχει την δημιουργία πλαισίου εμπιστοσύνης ανάμεσα στους νέους και στον θεσμό της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσα από την αγάπη για τους 4 τροχούς!  Παράλληλη στόχευση της ομάδας αποτελεί φυσικά, η συμβολή στην μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και η δημιουργία υγειών προτύπων για τους ανηλίκους που τόσο πολύ δείχνουν να το έχουν ανάγκη.  Η ομάδα, το 2022, κατέκτησε την πρώτη θέση στο πρωτάθλημα του Le Mans στην Γαλλία και συμμετέχει ενεργά σε διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα εντός κ εκτός Ελλάδας όπως το εμβληματικό ράλλυ Ακρόπολις και άλλα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα. Στην δράση που έλαβε χώρα στον Πύργο, συμμετείχαν εβδομήντα (70) μαθητές της Γ’ Γυμνασίου από σχολεία του Δήμου, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πίστα καρτ και παρακολούθησαν από τον οδηγό του αγωνιστικού οχήματος Ανθυπαστυνόμο ΠΛΑΓΟ Ιωάννη και το

20ο Ράλλυ Κορίνθου ...

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας (ΑΛΑΚ)  διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 15 & 16 Ιουνίου  2024  το 20ο Ράλλυ Κορίνθου, έναν αγώνα που επιστρέφει έπειτα από 3 χρόνια και πάλι στον κορυφαίο θερμό του Ελληνικού motorsport, το 60o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος 2024,  σύμφωνα με το αγωνιστικό πρόγραμμα της ΟΜΑΕ. Έπειτα και από την έκβαση του Ολυμπιακού Ράλλυ, το πρωτάθλημα «έχει πάρει φωτιά», με αποτέλεσμα το 20ό Ράλλυ Κορίνθου, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει και συμμετοχές από το εξωτερικό, να παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. O τρίτος γύρος του θεσμού θα έχει κέντρο του αγώνα την πόλη της Κόρινθου με τις Ειδικές Διαδρομές να διεξάγονται στα Γεράνια Όρη. Την επιστροφή του αγώνα και πάλι στο Πρωτάθλημα στηρίζει ο Δήμος Κορινθίων που αγκάλιασε  από την πρώτη στιγμή την προσπάθεια της Α.Λ.Α.Κορινθίας. Μεγάλος Χορηγός του αγώνα η εταιρία PEMA Shipping & Trading, Real Estate. H PEMA με δραστηριότητα στη Ναυτιλία και στο χώρο των ακινήτων.. Φέτος βρίσκεται στο πλευρό του αγώ