Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Lancia Ypsilon ELLE

To Lancia Ypsilon, ένα σημαντικό διαχρονικά μοντέλο για τη Lancia, είναι ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που συνδέθηκε στην πράξη με τον όρο gadget. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο που συνδέθηκε με τον κόσμο της μόδας και του design και μετουσιώθηκε σε ένα ποθητό αντικείμενο καθημερινής χρήσης, αποτελώντας έτσι ένα πραγματικό fashion item.
Το Ypsilon, όπως και παραδοσιακά όλες οι Lancia, έχει έντονες αλληλεπιδράσεις με τομείς όπως ο κινηματογράφος και το design, αλλά και με τον κόσμο της μόδας. Ο σύνδεσμος μεταξύ της Lancia και του κόσμου της μόδας είναι παραπάνω από εμφανής, κάτι που μαρτυρά μια σειρά από νεότερα προϊόντα, όπως το Ypsilon Versus ή η Musa Poltrona Frau, αλλά και επιλογές προσωπικοτήτων από το χώρο της μόδας στο παρελθόν για λόγους προώθησης μοντέλων ή ειδικών εκδόσεων. Τρανταχτές αποδείξεις ότι δύο φαινομενικά διαφορετικοί κόσμοι, όπως το αυτοκίνητο και η μόδα, αποτελούν ουσιαστικά δύο μόνο από τις εκφράσεις του γνήσιου ιταλικού design και μοιράζονται κοινές αξίες όπως το ταλέντο, η δημιουργικότητα και η καινοτομία.
Αυτές οι αξίες βρίσκουν τον νέο τους εκπρόσωπο στη νέα Lancia Ypsilon ELLE, μια ειδική έκδοση η οποία θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό οχημάτων και θα είναι διαθέσιμη στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές, μεταξύ των οποίων και η χώρα μας. Η Lancia Ypsilon ELLE είναι καρπός συνεργασίας της Lancia με το «Elle», το γυναικείο περιοδικό μόδας και κατασκευαστή αξεσουάρ/γυναικείων ενδυμάτων. Περισσότερο από ένα περιοδικό μόδας ή κατασκευαστή αξεσουάρ, η λέξη «Elle («αυτή», «εκείνη» στα γαλλικά) εκφράζει τη θηλυκότητα και αντιπροσωπεύει ένα μοναδικό lifestyle, ταυτόχρονα με ένα δυναμικό, μοντέρνο και θετικό τρόπο ζωής. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη σύγχρονη γυναίκα και έχουν περάσει στη φιλοσοφία και το χαρακτήρα της νέας αυτής έκδοσης, που ξεχωρίζει από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της με την πρώτη ματιά.
Βασισμένη πάνω στην πολυτελή έκδοση Platino, η έκδοση ELLE διαθέτει όλα τα πολυτελή στοιχεία εξοπλισμού της Platino όπως π.χ. αυτόματο διζωνικό κλιματισμό, υψηλής ποιότητας ηχοσύστημα με ραδιoCD/MP3 ή δερμάτινο σαλόνι, τιμόνι και λεβιέ ταχυτήτων. Η μοναδικότητά της ξεκινάει από τις αποχρώσεις στις οποίες διατίθεται, πλήρως εναρμονισμένες με τις σύγχρονες τάσεις της μόδας: παλ αποχρώσεις του μωβ/ροζ ή vintage αποχρώσεις σε μαύρο/άσπρο. Πιο συγκεκριμένα, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 4 μοναδικά χρώματα: λευκό, μαύρο, αλλά και 2 αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη έκδοση χρώματα, τη vintage διχρωμία ματ λευκού και παστέλ μαύρου ή το εντυπωσιακό μεταλλικό ροζ, ένα χρώμα εντελώς ξεχωριστό που τονίζει στο έπακρο τη φιλοσοφία της συγκεκριμένης έκδοσης.
Μερικά χαρακτηριστικά που μετατρέπουν τη νέα Lancia Ypsilon ELLE σε αντικείμενο του πόθου είναι οι λεπτομέρειες, όπως οι ειδικές «ELLE» μεταξοτυπίες στις μεσαίες κολώνες, τα πλαίσια των προβολέων ομίχλης στο χρώμα του αμαξώματος, και τα καλύμματα καθρεφτών σε μαύρο γυαλιστερό χρώμα. Στην εξωτερική εικόνα προστίθενται ακόμη οι νέες δίχρωμες ζάντες αλουμινίου 16'' με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα και οι διακοσμητικές λωρίδες χρωμίου που διατρέχουν τις πόρτες και τον προφυλακτήρα του αμαξώματος, με εκτυπωμένη τη φράση “Je ne saurais vivre sans ELLE”, σε ελεύθερη μετάφραση «Δε θα ήξερα πώς να ζήσω χωρίς αυτή» - μια πρόγευση για το αντίστοιχο σλόγκαν της επερχόμενης διαφημιστικής καμπάνιας του συγκεκριμένου αυτοκινήτου και ένα «λογοπαίγνιο» σχετικά με την αλληλεπίδραση των εννοιών αυτοκίνητο - fashion item - γυναικεία παρουσία (Elle) και την επιρροή τους στη ζωή μας.
Η εντυπωσιακή εικόνα συνεχίζεται και στο εσωτερικό, με το σαλόνι από συνδυασμό δέρματος και υψηλής ποιότητας υφάσματος Castiglio® να διατίθεται σε 2 αποχρώσεις, βαθύ ροζ/μωβ ή μαύρο, με ανάφλυφο το λογότυπο ELLE στο κυρίως μέρος του καθίσματος, ενώ το λογότυπο Ypsilon στα προσκέφαλα είναι κεντημένο. Σε εντυπωσιακό λευκό «του πάγου» είναι ντυμένες οι επενδύσεις των πορτών, της κεντρικής κονσόλας και του λεβιέ ταχυτήτων, το πόμολο του οποίου διαθέτει χρωμιωμένο φινίρισμα, ολοκληρώνοντας έτσι ένα ξεχωριστό σύνολο, πλήρως εξατομικευμένο και πραγματικά διαφορετικό.
Τιμή και εξοπλισμός
Η νέα Lancia Ypsilon ELLE θα είναι σύντομα διαθέσιμη στο επίσημο δίκτυο διανομέων Lancia, αποκλειστικά με τον κινητήρα βενζίνης 1.4 16v 95hp, με τιμή εκκίνησης 15.500 € που συμπεριλαμβάνει το παστέλ λευκό ή μαύρο χρώμα, ενώ είναι ελάχιστη η χρέωση για τα 2 αποκλειστικά χρώματα (μεταλλικό ροζ ή διχρωμία ματ λευκού/παστέλ μαύρου).
Όπως σε όλες τις Lancia, ο προαιρετικός εξοπλισμός της έκδοσης ELLE είναι πλούσιος, πρωταγωνιστικό ρόλο όμως θα έχει το πακέτο ELLE, που περιλαμβάνει αισθητήρες παρκαρίσματος, προβολείς ομίχλης και το ολοκληρωμένο σύστημα τηλεματικής με Bluetooth Blue&MeTM, αποτελώντας έτσι μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη πρόταση για το κοινό της συγκεκριμένης έκδοσης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα