12/4/10

KAI H ZΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ... ΜΟΤΟ GP ΚΑΤΑΡ


Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του MotoGP Valentino Rossi ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την υπεράσπιση του στέμματός του, κερδίζοντας το συναρπαστικό εναρκτήριο Γκραν Πρι του Κατάρ, καθώς ο Jorge Lorenzo συμπλήρωσε το θριαμβευτικό 1-2 της Fiat Yamaha. Ο ταχύτερος κάθε περιόδου δοκιμών του τριημέρου, Casey Stoner (Ducati), έπεσε στον έκτο γύρο -όταν έχασε την πρόσφυση του μπροστινού τροχού της GP10- έχοντας πάρει λίγο νωρίτερα την πρωτοπορία του αγώνα και προσπαθώντας να οικοδομήσει προβάδισμα ασφαλείας.
Ο Dani Pedrosa (Repsol Honda) έκανε μια από τις κλασσικές του εξαιρετικές εκκινήσεις και τέθηκε επικεφαλής, εμπρός από τον V. Rossi και τις δύο Ducati των Nicky Hayden και Casey Stoner. Ωστόσο, σύντομα ο Αυστραλός έκανε την προέλασή του και μέχρι τον τρίτο γύρο είχε ανέβει στην κορυφή.
Ο Valentino κατάφερε να περάσει τον D. Pedrosa -ο οποίος σύντομα άρχισε να χάνει τον εντυπωσιακό ρυθμό που είχε στους πρώτους γύρους και έπεσε εκτός συναγωνισμού- και στην έκτο γύρο τέθηκε επικεφαλής του αγώνα μετά την απρόσμενη πτώση του C. Stoner.
Στους επόμενους αγώνες ο Ιταλός έκανε συντήρηση των ελαστικών του και αυτό επέτρεψε στον συμπατριώτη του, Andrea Dovizioso, να εκμεταλλευτεί την ανώτερη τελική της Honda RC212V και να τον περάσει για λίγα δευτερόλεπτα - πριν ο "γιατρός" ανέβει ξανά στην κορυφή και ανοίξει διαφορά ασφαλείας.
Πιο πίσω ακολούθησε μια εκπληκτική μονομαχία του A. Dovizioso με τον αναγεννημένο N. Hayden, ο οποίος δείχνει να φτάνει όλο και πιο κοντά στα μυστικά της Ducati. Η μάχη τους έληξε με νικητή τον Ιταλό, με διαφορά μόλις 11 χιλιοστών του δευτερολέπτου.
Ωστόσο, ήταν μια μάχη για την 3η θέση, διότι στους τελευταίους γύρους έκανε την επίθεσή του και τους πέρασε ο Jorge Lorenzo. Ο Ισπανός πέρασε όλο τον αγώνα στη σκιά των πρωτοπόρων, αλλά στο τέλος αψήφισε το σπασμένο του αντίχειρα και τερμάτισε πίσω από τον Valentino!
Εντυπωσιακός ήταν και ο Ben Spies, ο οποίος στο ντεμπούτο του με την Tech3 Yamaha τερμάτισε 5ος. Εκτός από τον C. Stoner, πτώση -χωρίς σοβαρές συνέπειες- είχαν και οι Aleix Espargaro και Mika Kallio της Pramac Ducati και, στον τελευταίο γύρο, ο Alvaro Bautista (Suzuki) στο ντεμπούτο του στην κορυφαία κατηγορία.