11/4/10

Είναι κρίμα, είναι άδικο !

Σήμερα Κυριακή ξεκινήσαμε παρέα, άντρες-γυναίκες, να πάμε να παρακολουθήσουμε μια διοργάνωση αυτοκινήτων, μετά από παρότρυνση των συζύγων μας, φίλων των αγώνων… Δυστυχώς, η φιέστα για την οποία μας είχαν μιλήσει, ποιας οργάνωσης δεν ξέρω, κατέληξε σε ΔΡΑΜΑ. Περίμενα να δω μια πίστα, να δω τις ζώνες ασφαλείας που φορούν οι οδηγοί, να δω τους περιβόητους κλωβούς των αυτοκινήτων.

Ποια πίστα? Αλάνα με στροφές.
Ποια κιγκλιδώματα ασφαλείας για τους θεατές? Αυτά που υπήρχαν τα βάζουν στις παρελάσεις. Όπου ήθελες το πήγαινες. Για ποιους κλωβούς αυτοκινήτων? Όποιος ήθελε έπαιρνε το αμαξάκι του και πήγαινε να ξεχαρμανιάσει!
Όμως, όλα πια θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος. Πλήρωνες και αυτόματα γινόσουν και οδηγός αγώνα. Ανεξάρτητα της πείρας και της εμπειρίας σου.
Το μόνο επίσημο που υπήρχε στον αγώνα, ήταν, η ύπαρξη των Μεγάλων της ΕΛΠΑ και της ΕΘΕΑ όπως μάθαμε, Και το κακό δυστυχώς δεν άργησε να γίνει. Κάποιο αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία της …αλάνας και έπεσε πάνω σε θεατές. Μια οικογένεια ολόκληρη ξεκληρίστηκε. Ένα παιδάκι σκοτώθηκε, ένα άλλο, αδελφός του μάθαμε και ο πατέρας τραυματίστηκαν σοβαρά. Ασθενοφόρο από αυτά που ξέρουμε, πουθενά! Γιατρός ανύπαρκτος! Παγώσαμε! Παγώσανε και εκείνοι οι …Μεγάλοι! Χάσανε τις φωνές τους... Δεν έχασαν όμως την γη κάτω από τα πόδια τους? Τρέξανε να εξαφανιστούν, για να γλιτώσουν το αυτόφωρο.
Θα μπορούσαν να είναι τα δικά μου παιδιά και ο δικός μου άντρας τα θύματα της τραγωδίας… Και σας ρωτώ κύριοι της ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ, της ΕΛΠΑ και της ΕΘΕΑ. Θα αντέξετε την κραυγή αυτής της μάνας, που θα θάψει το δεκάχρονο παιδί της? Αντέχετε να αντιμετωπίσετε το βλέμμα της, όταν μετά την κηδεία του παιδιού της θα πρέπει να σταθεί στο προσκεφάλι του δεύτερου και στο πλευρό του τραυματισμένου άντρα της?
Ντροπή και ανάθεμα, σε όλους εκείνους που στηρίζουν τα ονόματα και τις ζωές τους, πάνω σε ανήλικα παιδιά και σε ανυπεράσπιστους θεατές.
Δυστυχώς ήμουν εκεί μια είδα! Μια Συμμορία είστε όλοι, μια Γιάφκα από κουστουμαρισμένους τρομοκράτες… Κύριοι.


Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια

Μια, εκ παρεδρομής, φίλη των αγώνων.