Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

1.5 Turbo από το 2013 στην F1 !


Σε προχωρημένο σημείο βρίσκονται πλέον οι συζητήσεις για χρήση κινητήρων 1.500 κ.εκ. Turbo (απόδοσης 670 ίππων) στη Formula 1 από το πρωτάθλημα του 2013. Οι ομάδες, αλλά και κατασκευαστές κινητήρων όπως η Ferrari και η Mercedes-Benz, υποστηρίζουν την ιδέα.
Οι κινητήρες μικρής χωρητικότητας αλλά αυξημένης απόδοσης, χάρη στη χρήση υπερσυμπιεστή (Turbo), εξαπλώνονται στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία λόγω της μειωμένης τους κατανάλωσης και εκπομπής ρύπων.
Συνεπώς για τη Formula 1 η μετάβαση σε αυτούς τους κινητήρες φαντάζει απαραίτητη για να παραμείνει το σπορ επίκαιρο.
Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι θα υιοθετήσει κινητήρες 1.6 Turbo από το επόμενο πρωτάθλημα, του 2011.
"Η χωρητικότητα του κινητήρα θα μειωθεί το 2013 διότι η κατανάλωση και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να μειωθούν" είπε ο αντιπρόεδρος και αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes-Benz, Norbert Haug. "Ένα μονοθέσιο 700 ίππων δεν μπορεί να είναι το πιο οικολογικό αυτοκίνητο που μπορεί να υπάρξει.
Μπορούμε να συζητήσουμε περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες, αλλά η F1 χρειάζεται να καθοδηγείται από την τεχνολογία. Πρέπει να δούμε τη γενικότερη εικόνα. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα κατασκευάζουμε τα πιο οικολογικά αυτοκίνητα που μπορούμε", κατέληξε ο Γερμανός.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της Ferrari, Amedeo Felisa, εκτιμά ότι οι κινητήρες 1.5 Turbo της Formula 1 πρέπει να συνοδευτούν από την τεχνολογία άμεσου ψεκασμού καυσίμου που χρησιμοποιείται και στα αυτοκίνητα παραγωγής.
"Αν η F1 πρέπει να εξελίξει κάτι χρήσιμο για αληθινές συνθήκες οδήγησης, η καλύτερη λύση είναι ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας με άμεσο ψεκασμό", είπε ο A. Felisa στο αγγλικό περιοδικό "Autocar". "Αυτό είναι κάτι που θα υποστηρίζαμε. Είναι η καλύτερη λύση για την αποδοτικότητα ενός κινητήρα", κατέληξε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ