22/4/10

10ο “Chania Car & Trucks” Rally Χανίων ΑΥΛΑΙΑ !


Με πολλούς θεατές στα βουνά, δυνατές μάχες, πλούσιο θέαμα και πολλές θέσεις να κρίνονται στην τελευταία ειδική διαδρομή με διαφορές λίγων δευτερολέπτων ή και εκατοστών του δευτερόλεπτου, πραγματοποιήθηκε το 10ο “Chania Car & Trucks” Rally Χανίων, το περασμένο Σαββατοκύριακο 17 και 18 Απριλίου. Είκοσι δύο πληρώματα είχαν δηλώσει συμμετοχή, είκοσι ένα πήραν εκκίνηση το Σάββατο το βράδυ και δεκαοχτώ είδαν την καρό σημαία την Κυριακή το απόγευμα στην Πλατεία Αγοράς των Χανίων.
Δεν έλειψαν και τα απρόοπτα, αφού στη δεύτερη ειδική καθυστέρησε να φτάσει το όχημα της Πυροσβεστικής και δημιουργήθηκε 40λεπτη καθυστέρηση στη ροή του αγώνα. Τα προβλήματα συνεχίστηκαν και στην τρίτη ειδική, όπου διαπιστώθηκε ότι ο εξοπλισμός του ασθενοφόρου ήταν ελλιπείς, ενώ δεν ήταν και σωστά επανδρωμένο, έτσι οι οργανωτές αναγκάστηκαν να την ακυρώσουν για λόγους ασφαλείας και τα αγωνιστικά να την περάσουν σαν απλή.
Νικητές του αγώνα αναδείχτηκαν στο νήμα οι Παπαδοκωσταντάκης Γιάννης -Κλαριδόπουλος Σταύρος με Mitsubishi Carisma Evo6, οι οποίοι κινήθηκαν γρήγορα και κέρδισαν τις δύο από τις τρεις ειδικές που πραγματοποιήθηκαν. Λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο πίσω τους τερμάτισαν οι Περουλάκης Γιώργος – Ζωφάκης Γιώργος με Honda Civic Type R, αφού οδήγησαν στο όριο και χωρίς λάθη, ενώ στην τελευταία ειδική πίεσαν υπερβολικά πετυχαίνοντας ένα εκπληκτικό χρόνο, που όμως υπολείπονταν μια ...ανάσα για να τους χαρίσει τη νίκη. Ομηρική μάχη είχαμε και πιο πίσω, από τρία πληρώματα για την τρίτη θέση με τελικούς νικητές του Νικολιδάκη Γιάννη – Πετούση Μάνο με Peugeot 106 Rallye, που άφησαν λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο πίσω τους Μιχαηλάκη Στέλιο – Λιγοψυχάκη Νίκο με Subaru Impreza Sti και ακόμα ενάμιση δευτερόλεπτο πιο πίσω, στην 5η θέση, τους νικητές της κλάσης Α5 Καρδαμάκη Λευτέρη – Σαρρή Λευτέρη με Toyota Yaris. Οι Τσιχλάκης Νεκτάριος – Κατερινάκης Ξενοφών με Peugeot 106 Rallye τερμάτισαν 6οι, οι Πατσουράκης Μπάμπης – Ξηράκης Μανόλης τερμάτισαν 7οι, ενώ ταλαιπωρήθηκαν σε όλο τον αγώνα από πρόβλημα στα ηλεκτρικά του Honda Civic και επτά δευτερόλεπτα πίσω τους στην 8η θέση τερμάτισαν οι νικητές της ομάδας Ε΄ Κυριανιτάκης Μανόλης – Φαραντάκης Σήφης με VW Golf Gti. Στην 9η θέση της κατάταξης τερμάτισαν οι Φουντουλάκης Σταμάτης – Γαροφαλάκης Γιώργος με Peugeot 106 Rallye, 10οι ήταν οι Φραγκονικολάκης Νίκος – Μπασιούκας Βασίλης με Ford Escort Cosworth, 11οι οι Αλυγιζάκης Λευτέρης – Γονάκης Γιώργος με Nissan Note και πεντέμισι δευτερόλεπτα πίσω τους τερμάτισαν οι Μιχάλης Πουλάκης – Βαγγέλης Προβιδάκης με Toyota Yaris.
Η αυλαία του 10ου “Chania Car & Trucks” Rally Χανίων, έπεσε στην Πλατεία Αγοράς των Χανίων, με την παρουσία δεκάδων θεατών, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή του τερματισμού. Ακολούθησαν οι απονομές στο “Κήπος Café”, σε ένα πολύ όμορφο περιβάλλον στην καρδιά του Δημοτικού Κήπου Χανίων.
Χορηγός του αγώνα ήταν το συνεργείο – ηλεκτρολογείο “CHANIA CAR & TRUCKS” στη λεωφόρο Μουρνιών 32 στα Χανιά, ενώ υποστηρικτές στην προσπάθεια της Α.Λ.Α. Χανίων ήταν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων και ο Δήμος Χανίων.
Τον επόμενο αγώνα για το Κύπελλο οδηγών – συνοδηγών Rally Sprint Κρήτης θα διοργανώσει ο Αγωνιστικός Όμιλος Λασιθίου στις 13 Ιουνίου, στη διαδρομή Λίμνες – Δράσι.