Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

30ο ΡΑΛΛΥ ΠΑΛΑΔΙΟ Περιγραφές ειδικών διαδρομών και προσβάσεις θεατών


Ε.Δ. 1 & 5 Μελετάκι
Ο δρόμος θα κλείσει στην κυκλοφορία στις από 08:00 – 11:00 και από 11:50 – 14:50.
Περιγραφή
Γρήγορη και τεχνική ειδική διαδρομή, προσφέρεται για παρακολούθηση μέχρι τα πρώτα 6.5 χλμ. Μετά και μέχρι τον τερματισμό δεν υπάρχουν θέσεις για θεατές και αυτοκίνητα.
Προσβάσεις
Αφετηρία: Από τη Μάνδρα με κατεύθυνση προς Άγιο Γιάννη, Κανδήλι, Μελετάκι, 700 μ. μετά την εκκλησία Αγ. Αικατερίνη που βρίσκεται στην έξοδο της πόλης. Ο δρόμος δεν είναι φαρδύς και θέλει ιδιαίτερη προσοχή για να μην κλείσει ο δρόμος για τα αγωνιστικά, από παρκαρισμένα αυτοκίνητα θεατών.
Ενδιάμεση πρόσβαση: Υπάρχει ενδιάμεση χωμάτινη πρόσβαση από την Αγία Αικατερίνη στη διχάλα δεξιά και μετά από περίπου 5 χλμ. αριστερά προς ΄Αγιο Γιάννη. Η πρόσβαση βγάζει στο 2.30 χλμ. της ειδικής διαδρομής.
Τερματισμός: Μετά την έξοδο της εθνικής οδού προς Νέα Πέραμο, ακολουθείτε αρχικά κατεύθυνση αριστερά προς Κανδήλι και στη συνέχεια πάλι αριστερά προς Αγία Τριάδα. Σχεδόν παράλληλα με την εθνική οδό για περίπου 2 χιλιόμετρα και στη συνέχεια δεξιά στη διασταύρωση που ευθεία πάει για Μέγαρα και αριστερά κάτω από την εθνική οδό. Συνεχίζετε για 4 περίπου χλμ. και φτάνετε στον τερματισμό της ειδικής διαδρομής.
Προσοχή: θα κινούνται πλοηγά και αγωνιστικά αυτοκίνητα με αντίθετη φορά, ενώ πρέπει να παρκάρετε με ιδιαίτερη προσοχή, ώστε να μην κλείσει ο δρόμος για τα αγωνιστικά.
Ε.Δ. 2 & 6 Ψάθα
Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από 08:51 – 11:51 και από 12:41 – 15:41.
Περιγραφή
Τα πρώτα 4 χλμ. είναι πολύ ανηφορικά με συνεχόμενες φουρκέτες. Δεν υπάρχει χώρος για παρκάρισμα, ενώ μόνο από κάποιο ύψωμα μπορεί κάποιος να δει ειδική διαδρομή, συγχρόνως με εκπληκτική θέα τον Κορινθιακό κόλπο. Τα τελευταία 3 χλμ. είναι γρήγορα και απαιτητικά.
Προσβάσεις
Αφετηρία: Ερχόμενοι από Μέγαρα φτάνετε στην παραλία Αλεποχωρίου και στρίβετε δεξιά. Μετά από 5 χλμ. φτάνετε στην Ψάθα και ακολουθώντας κατεύθυνση προς Βίλια, φτάνετε στην αφετηρία της ειδικής διαδρομής.
Προσοχή: Επειδή ο δρόμος πριν την αφετηρία δεν έχει θέσεις για παρκάρισμα, αφήστε τα αυτοκίνητά σας στη διασταύρωση που αριστερά πάει στην παραλία και σε κάθε περίπτωση μην εμποδίζετε τη διέλευση των αγωνιστικών προς την ειδική διαδρομή.
Ενδιάμεση πρόσβαση: Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες προσβάσεις.
Τερματισμός: Ο τερματισμός βρίσκεται στον δρόμο που από Βίλια πάει προς Ψάθα – Πόρτο Γερμενό και συγκεκριμένα 8 χλμ. μετά τα Βίλια, στη διασταύρωση προς Ψάθα. Έχει χώρο για πάρκινγκ και ο τερματισμός βρίσκεται 200 μ. από το σημείο του Στοπ.
ΕΔ 3 και 7 Πάνακτος
Η διαδρομή θα παραμείναι κλειστή από 09:29 – 12:29 και από 13:19 – 16:19.
Περιγραφή
Ειδική διαδρομή που στα πρώτα 4 χλμ. είναι ανηφορική και τεχνική. Περνάει μέσα από τα χωριά Πάνακτος και Πράσινο σε μάλλον στενούς δρόμους, ενώ μεταξύ των δύο χωριών και μέχρι τον τερματισμό είναι γρήγορη και επίπεδη. Στο χωριό Πάνακτος υπάρχουν και ταβέρνες μέσα στην ειδική διαδρομή.
Προσβάσεις
Αφετηρία: Η αφετηρία βρίσκεται 1 χλμ. μετά τη διασταύρωση προς Όσιο Μελέτιο, στο δρόμο που από την Οινόη οδηγεί προς Πύλη – Πάνακτο – Στεφάνη.
Ενδιάμεσες προσβάσεις:
Για να φτάσετε στο χωριό Πάνακτος που βρίσκεται στο 4ο περίπου χλμ. της ειδικής διαδρομής, θα πάτε από διασταύρωση Σκούρτων προς Πύλη και από εκεί μέσα από την πόλη, κατεύθυνση προς Πάνακτο. Μετά από 2 χλμ. θα φτάσετε στο χωριό όπου όλοι οι δρόμοι θα είναι κλειστοί από την τροχαία και κριτές της Οργάνωσης.
Προσοχή: Μην κλείσετε με παρκαρισμένα αυτοκίνητα, το δρόμο από Πάνακτο προς Πύλη γιατί είναι διαφυγή ασθενοφόρου.
Τερματισμός: Η ειδική τελειώνει στην είσοδο της Στεφάνης, στο δρόμο που έρχεται από Πράσινο και καταλήγει στον κεντρικό δρόμο του χωριού, όπου βρίσκεται πλατεία, εκκλησία και πινακίδες: Σκούρτα 4 (αριστερά) – Μαγούλα 20 (δεξιά).
ΕΔ 4 και 8 Φυλή
Η διαδρομή θα παραμείνει κλειστή από 09:52 – 12:52 και από 13:42 – 16:42.
Περιγραφή
Γρήγορη, θεαματική και σε ορισμένα σημεία της τεχνική.
Προσβάσεις
Αφετηρία: Η αφετηρία βρίσκεται 2 χλμ. μετά τη διασταύρωση προς Σκούρτα – Πύλη στον δρόμο που πηγαίνει προς Φυλή.
Ενδιάμεσες προσβάσεις:
1. Μέσα από το χωριό Στεφάνη στο σταθμό της Πυροσβεστικής στρίβετε και ακολουθώντας τον ασφάλτινο δρόμο φτάνετε στα πρώτα 400 μ. της ειδικής διαδρομής. Πολύ γρήγορο κομάτι, χωρίς ιδιαίτερο θέαμα.
2. 500 μ. περίπου πριν την είσοδο της Στεφάνης ερχόμενοι από Μαγούλα, υπάρχει χωματόδρομος δεξιά. Ακολουθώντας τον για 5.5 χλμ. σε χωμάτινο δρόμο, φτάνετε στο 2ο χλμ. της ειδικής σε ανηφορική θεαματική φουρκέτα. Μόνο για 4Χ4.
Tερματισμός: Η ειδική τελειώνει 9.5 χλμ. μετά την αφετηρία. Δεν συνιστάται να ανέβετε από την Φυλή, γιατί η Τροχαία θα κλείσει το δρόμο στη Μονή Κλειστών, 8 χλμ. από τον τερματισμό της ειδικής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ