Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Tέλος οι ανεφοδιασμοί, αλλαγές στις κατατακτήριες

Ύστερα απο την οριστική συμφιλίωση της FIA με την ένωση των ομάδων και την υπογραφή της συνθήκης, το επόμενο βήμα ήταν να καθοριστούν οι κανονισμοί, για την επόμενη σεζόν. Το Πρωτάθλημα, όπως όλα δείχνουν θα είναι πιο ανταγωνιστικό και δεν θα στηρίζεται στη στρατηγική, καθώς αλλάζουν οι κατατακτήριες δοκιμές και απαγορεύεται ο ανεφοδιασμός κατά τη διάρκεια του αγώνα.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ
Αρχικά, αλλάζει ο τρόπος που θα διεξάγονται οι κατατακτήριες δοκιμές. Τα 26 μονοθέσια θα τρέχουν σε 3 περιόδους, όπως ισχύει και φέτος. Μετα την πρώτη περίοδο που θα διαρκεί 20 λεπτά, θα αποχωρούν τα 8 πιο αργά μονοθέσια το ίδιο θα συμβαίνει και στην δεύτερη περίοδο διάρκειας 15 λεπτών. Στον τελικό θα πέρνουν μέρος τα 10 μονοθέσια που έχουν προκριθεί. Όσον αφορά το φορτίο καυσίμων, στον τελικό τα μονοθέσια μπορούν να τρέχουν με οποιαδήποτε ποσότητα, καθώς δεν θα εκκινούν με αυτή τον αγώνα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, όλοι να τρέχουν με την ελάχιστη ποσότητα και να ανταγωνίζονται κάτω απο τις ίδιες συνθήκες.
ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΙ
Με τους νέους κανονισμούς τα μονοθέσια δεν θα έχουν την ευχέρεια να ανεφοδιάζονται κατα την διάρκεια του αγώνα, αυτός είναι και ο λόγος που οι μηχανικοί θα πρέπει να μεγαλώσουν τη χωριτικότητα του ρεζερβουάρ. Όσον αφορά τις αλλαγές του μονοθεσίου, θα αυξηθεί και το βάρος του, όπου μαζί με τον οδηγό θα πρέπει να ζυγίζει 620 κιλά.
ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
Αρκετοί όμως είναι και οι κανονισμοί που δεν άλλαξαν. Παραμένει να ισχύει οτι κάθε οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα κιβώτιο ταχυτήτων για 4 αγώνες, όπως επίσης και 8 κινητήρες για όλη τη σεζόν. Επίσης στη διάθεση των μηχανικών για ακόμη ένα χρόνο θα είναι οι ηλεκτρικές κουβέρτες. Σχετικά με το KERS, παρά το γεγονός οτι η FIA, θεωρεί νόμιμη τη χρήση του, οι ομάδες, έχουν καταλήξει να μην το χρησιμοποιήσουν, με σκοπό να περιορίσουν το κόστος τους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)