Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιχείρηση Βαλκυρία

Αν ειχα μπει με κλειστα τα ματια στην Panamera και με κάποιο μαγικό τρόπο έβλεπα μόνο το ταμπλό εκεί γύρω από τον πίνακα οργάνων, θα έπαιρνα όρκο πως πρόκειται για μια 911.
Ευχή γιατί όταν έχεις στο πορτοφόλιό σου ένα τόσο χαρισματικό μοντέλο, με τόσο τεχνολογικό βάθος και με μια τόσο διαχρονική εικόνα που συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο για δεκαετίες είσαι ευλογημένος και κατάρα γιατί ό,τι και να κάνεις συγκρίνεται μοιραία με το τοτέμ. Τόσο από πλευράς αίσθησης και φιλοσοφίας όσο και λογικής.
Στην Panamera, λοιπόν, αυτός ο συνδυασμός της ευχής και της κατάρας, αυτή η βαριά σκιά της 911 λειτούργησε, αν μη τι άλλο, θετικά και το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που περιμένει κανείς από την Porsche. Και αυτό που η ίδια η Porsche επεδίωκε: Μια οικογενειακή σπορ λιμουζίνα που καλύπτει τους οπαδούς της μάρκας που μένουν ακάλυπτοι σε ό,τι αφορά τους χώρους από τα 2+2 και δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν (μεγάλους) συμβιβασμούς στη σπορ αίσθηση. Γιατί αν έκαναν θα είχαν πάρει την Cayenne, που -αν μη τι άλλο- και κύρος και εικόνα διαθέτει. Βλέποντας μέσα από τους καθρέφτες σου μια Panamera το χαμηλό της προφίλ -απόρροια και του πλάτους της- είναι αυτό που σε αναγκάζει να ρίξεις μια δεύτερη ματιά και στη συνέχεια να βγάλεις δεξί φλας και να της αφήσεις ελεύθερο το πεδίο, sorry, το δρόμο. Αυτό το λεγόμενο πρεστίζ της προσπέρασης εδώ υπάρχει σε καντάρια, ενώ οι προσδοκίες που δημιουργούνται εκπληρώνονται και με το παραπάνω: Η τελική στη βασική S είναι λίγο πάνω από τα 280 την ίδια στιγμή που η turbo πλειοδοτεί με περισσότερα από 300, ενώ η εικόνα ολοκληρώνεται από τα 5,4" και 4,2" που χρειάζονται αντίστοιχα για το 0-100. Κι αν αυτό μπορεί να θεωρηθεί και ειδική χρήση, η αλλαγή χαρακτήρα που επέρχεται μέσω των προγραμμάτων της ενεργητικής ανάρτησης PASM η οποία είναι παντού στάνταρ -ανεξάρτητα από το αν συνδυάζεται με συμβατικά (ελατήρια) ή πνευματικά στοιχεία, στάνταρ τα τελευταία στην turbo- αποτελεί το πλέον καθοριστικό στοιχείο στο χαρακτήρα της Panamera. Ένα κοινό που θα πρέπει να έχει διαθέσιμα τουλάχιστον 120.000 €, μιας και από εδώ κάπου θα ξεκινούν οι τιμές για την S (με το τέλος ταξινόμησης στο 50 και όχι στο 100%) και θα ανεβαίνουν. Τόσο επιλέγοντας την τετρακίνηση όσο και τον turbo, αλλά και τσεκάροντας στοιχεία από τη λίστα των εξτρά. Όπου οι άνθρωποι της Porsche ξεπέρασαν για άλλη μια φορά τον εαυτό τους. Θέλετε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα; Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει ως κάλυμμα του χώρου αποσκευών ρολό, ενώ το σταθερό χρεώνεται

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ευβοϊκού με τον φακό ...

 

Γιάννης Ταχτάς: Η επιστροφή .....

Ένας από τους πλέον γνωστούς αγωνιζόμενους επιστρέφει στους ελληνικούς αγώνες αυτοκινήτου αυτό το Σαββατοκύριακο στο 2ο Athens Rally Sprint που διεξάγεται στην θρυλική διαδρομή του Αγίου Μερκουρίου. Ο λόγος για τον Γιάννη Ταχτά που μετά από πολύ καιρό θα τον ξαναδούμε όχι όμως με την πασίγνωστη Opel Ascona του. Ο Γιάννης για αυτό τον αγώνα επιστρατεύει μια παλιά του αγάπη την BMW E21 με την οποία έχει στεφθεί δύο φορές νικητής στην κατηγορία του στο ράλι Παλλάδιο. Μάλιστα η επιστροφή του συνοδεύεται από μία ακόμα επιστροφή αυτή του Νίκου Χρέππα στο δεξί κάθισμα συνθέτοντας έτσι μία πολύ δυνατή συμμετοχή στην κατηγορία των ιστορικών αυτοκινήτων. Υποστηρικτές της προσπάθειας του είναι οι ταπετσαρίες αυτοκινήτων Auto-Design του Ανδρέα Δουδούλη και το εστιατόριο Il Desto του Μιχάλη Ευθυμίου. Ο Όμιλος Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Θεσσαλίας (Ο.Μ.Α.Θ.) εύχεται στον αθλητή της στην επιστροφή του στους αγώνες  αυτοκινήτου, καλή επιτυχία και καλή διασκέδαση.

6ο GRAND PRIX - Μiami ...

Το 6ο Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 πραγματοποιήθηκε στην πίστα «International Autodrome» στο Μαϊάμι και μεταδόθηκε ζωντανά, αποκλειστικά, την Κυριακή 4 Μαΐου, από το ΑΝΤ1+ ( https://www.antennaplus.gr )  και ετεροχρονισμένα από τον ΑΝΤ1. Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε ο Όσκαρ Πιάστρι, στη 2η θέση βρέθηκε ο εξαιρετικός Λάντο Νόρις, και στη 3η  θέση ο Τζορτζ Ράσελ. ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ 6ο GRAND PRIX ΣΤΟ ΜΑΙΑΜΙ Η McLaren έκανε το «Miami twice» στη Φλόριντα, συγκεντρώνοντας το απόλυτο των 58 βαθμών, με δύο εμφατικές εμφανίσεις τόσο στο Sprint όσο και στον κυρίως αγώνα. Οι «παπάγια», Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις, έκαναν το 1-2 και στα δύο σκέλη του αγωνιστικού τριημέρου, επιβεβαιώνοντας την ανοδική πορεία της ομάδας και τη δυναμική του MCL39. Στο Sprint, το αυτοκίνητο ασφαλείας ευνόησε τον Λάντο Νόρις, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει. Στον κυρίως αγώνα, όμως, ήταν η σειρά του Όσκαρ Πιάστρι να λάμψει, παίρνοντας μία επιβλητική νίκη χωρίς να αφήσει περιθώριο αντίδρα...