Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η Hyundai Motor Europe αντιστέκεται στην ύφεση της Αγοράς

Θετικά έκλεισε το πρώτο τετράμηνο για την Hyundai το 2009 σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν από τον Πανευρωπαϊκό Σύνδεσμο Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA), έχοντας μερίδιο αγοράς ύψους 2.3% στην Ευρώπη κατά την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου, σε σχέση με το 1.7% για την ίδια χρονική περίοδο το περασμένο έτος.
Τον Απρίλιο, η Hyundai πέτυχε αύξηση των πωλήσεων της τάξεως περίπου 10%, ενώ ολόκληρη η βιομηχανία αυτοκινήτου παρουσίασε μείωση πωλήσεων κατά 12.3%. Η εταιρεία σημείωσε εξαιρετικές πωλήσεις στη Γερμανία – την μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης – με άνοδο 134% και είναι αυτήν την στιγμή ο πιο γρήγορα αναπτυσσόμενος κατασκευαστής αυτοκινήτων. Η ίδια θετική εικόνα παρουσιάζεται στην Μεγάλη Βρετανία, όπου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 19% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2008 κι έτσι η Hyundai τοποθετείται ξανά στη κορυφή, με σταθερή αντίσταση στην τάση της εποχής και την έντονη μείωση των πωλήσεων στον κλάδο.
Στους τέσσερις πρώτους μήνες έως και τον Απρίλιο, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων της Hyundai στις μεγάλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν παραμείνει εκτός της τρέχουσας καθοδικής τάσης της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ενώ οι συνολικές πωλήσεις της βιομηχανίας του αυτοκινήτου έχουν μειωθεί κατά 15.9%.
Οι επιτυχίες της εταιρείας ενισχύονται επιπλέον από την θετική ανταπόκριση των πελατών στην σειρά i, με το λανσάρισμα τριών νέων μοντέλων μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.
Στην κατηγορία C, το i30 είναι ιδιαίτερα πετυχημένο και ο εφοδιασμός των αυτοκινήτων έχει ενδυναμωθεί χάρη στις νέες εργοστασιακές εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Nosovice της Τσεχίας. Το εργοστάσιο είναι το μοναδικό για την κατασκευή του ολοκαίνουριου i30 Blue, εξοπλισμένο με το σύστημα ISG (Idle Stop and Go).Το i30 Blue είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που σηματοδοτεί την έναρξη της οικολογικής πρωτοβουλίας Hyundai Blue Drive για την εξέλιξη οχημάτων με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και χαμηλών εκπομπών ρύπων CO2.
Το πιο πρόσφατο νέο προϊόν, το i20, ήρθε για να συμπληρώσει την γκάμα της σειράς i μετά το i30 και το i10 στην κατηγορία C. Και τα τρία αποτελούν compact οχήματα με χαμηλή κατανάλωση και έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί με ιδιαίτερη έμφαση στις Ευρωπαϊκές προτιμήσεις.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)