Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Κατσίμης θα εκπροσωπήσει για 2η χρονιά τον Ολυμπιακό στην Superleague Formula.

Η νέα σεζόν της Superleague Formula ξεκινά στις 27 Ιουνίου στην πίστα Magny-Cours της Γαλλίας και η προετοιμασία του racing team του Ολυμπιακού έχει ήδη αρχίσει. Την προετοιμασία έχει αναλάβει και αυτή τη χρονιά η γερμανική αγωνιστική ομάδα GU Racing, σε συνεργασία με τον Πειραϊκό σύλλογο και την εταιρεία αθλητικού marketing και management, Sports United.
Προτεραιότητα της GU Racing είναι η επιλογή του οδηγού, στοιχείο καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων. Οι επικεφαλής της γερμανικής ομάδας και της Superleague Formula βρίσκονται σε διαπραγμάτευση με τον Έλληνα οδηγό, Σταμάτη Κατσίμη, και αναμένεται να ανακοινώσουν την συνεργασία τους στην αρχές Απριλίου.
Ο Κατσίμης, ο οποίος την περασμένη σεζόν απέδειξε την αξία του ώστε να προτιμηθεί ως πρώτος οδηγός για τους δυο τελευταίους γύρους της Superleague Formula, θεωρείται ιδανική επιλογή τόσο για την επίτευξη των αγωνιστικών στόχων της ομάδας όσο και για την προβολή του Πρωταθλήματος στην Ελλάδα.
Οι εκπρόσωποι του Τύπου και οι ειδικοί στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού έχουν εκφράσει την πεποίθηση ότι πρόκειται για οδηγό με ικανότητες και ταλέντο, ο οποίος είναι σε θέση να φέρει πολύ καλά αποτελέσματα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αρχηγός της GU Racing, Gunther Unterreitmeier, δήλωσε: «Ο Σταμάτης τα πήγε πολύ καλά, παρά το γεγονός ότι δεν είχε οδηγήσει αρκετά το μονοθέσιο στους πρώτους αγώνες. Πιστεύω ότι αν συνεχίσει μαζί μας, μέσα από τους δοκιμαστικούς αγώνες, θα αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία και θα φέρει καλά αποτελέσματα.
Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από οδηγούς διαφόρων εθνικοτήτων να οδηγήσουν το μονοθέσιο του Ολυμπιακού. Γνωρίζω όμως πόσο σημαντικό είναι για τους φιλάθλους της ομάδας να βρίσκεται στο τιμόνι ένας συμπατριώτης τους. Φυσικά πρώτη μας προτεραιότητα παραμένει η επίτευξη των καλύτερων δυνατών αποτελεσμάτων καθώς φέτος είναι μια χρονιά που στοχεύουμε ψηλά».
Ο Σταμάτης Κατσίμης σε αναμονή των αποφάσεων της αγωνιστικής ομάδας μας είπε: «Η Superleague Formula είναι το σημαντικότερο Πρωτάθλημα στο οποίο έχω λάβει μέρος μέχρι τώρα. Στην κατηγορία αυτή έχεις πραγματικά την αίσθηση ότι είσαι επαγγελματίας οδηγός, κάτι που σου δίνει μεγάλη ικανοποίηση. Κατά την άποψη μου ο πρώτος χρόνος της Superleague Formula ήταν πολύ επιτυχημένος για καινούργιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού, και έχει αρχίσει να γίνεται πολύ δημοφιλές και στην Ελλάδα.
Θα ήταν μεγάλη μου χαρά να είμαι μέρος της ομάδας του Ολυμπιακού και αυτή τη χρονιά. Πιστεύω ότι έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε σημαντικά πράγματα και περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσει η καινούργια σεζόν».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)