Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΗΣ 1ης ΠΙΣΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ

Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης θεμελίωσε σήμερα την πίστα εξέτασης υποψήφιων οδηγών, στο Νέο Ρύσιο του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης θεμελίωσης της πίστας εξέτασης υποψήφιων οδηγών, ο Υπουργός δήλωσε τα εξής:
«Βρισκόμαστε σε μια πρότυπη, καθετοποιημένη Νομαρχιακή Υπηρεσία στον τομέα των Μεταφορών και Επικοινωνιών. Μια υπηρεσία στην οποία έχουν ψηφιοποιηθεί τα πάντα. Έχει αντικειμενικοποιηθεί πλήρως ο τρόπος αξιολόγησης των νέων οδηγών. Και όταν θα προστεθεί στην υποδομή της το ηλεκτρονικό πάρκο στο οποίο θα γίνεται η εξέταση των οδηγών -όπου πριν από λίγο βάλαμε το θεμέλιο λίθο- τότε πια θα έχουμε ένα υπόδειγμα λειτουργίας προς όφελος του πολίτη.
Το πάρκο αυτό το οποίο γίνεται στον παρακείμενο χώρο σε έκταση 66 στρεμμάτων, στοιχίζει 4.7 εκατομμύρια ευρώ και θα δώσει τη δυνατότητα ακόμη και για διενέργεια εξετάσεων όχι μόνο στον τομέα των σημάτων που γίνονται εδώ, αλλά και στον τομέα της οδήγησης για να γίνει με αντικειμενικό τρόπο. Αυτό έχει δυο συνέπειες:
Πρώτον, στο χώρο του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών και των Διευθύνσεων Συγκοινωνιών της κάθε Νομαρχίας, επανιδρύεται το κράτος. Δηλαδή ο πολίτης αξιολογείται αντικειμενικά και πατάσσεται κάθε φαινόμενο γραφειοκρατίας ή διαφθοράς που συχνά γνωρίζαμε στο παρελθόν.
Δεύτερον, αντικειμενικοποιείται η αξιολόγηση του οδηγού. Άρα, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά τους παραγόμενους οδηγούς. Και αυτό είναι όρος για να επιτύχουμε καλύτερες συνθήκες στα θέματα οδικής ασφάλειας.
Η χώρα μας έχει ανάγκη από τέτοιους xώρους, διότι έχει πληρώσει το μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από ατυχήματα, επειδή ακριβώς στο παρελθόν σε πολλές περιπτώσεις τα διπλώματα είτε στους επαγγελματίες οδηγούς, είτε στους καθημερινούς οδηγούς, δεν δίδονταν με τον τρόπο που έπρεπε. Δεν γινόταν η σωστή εκπαίδευση, η σωστή αξιολόγηση. Αυτό τώρα αντιμετωπίζεται.
Οφείλω να ευχαριστήσω το Νομάρχη Θεσσαλονίκης κ. Ψωμιάδη, τον Αντινομάρχη κ. Παλαιστή. Να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας υπηρεσιακούς παράγοντες και στη Νομαρχία και στο Υπουργείο, διότι αυτά τα δυο μεγάλα έργα, συνδυασμένα, αποτελούν μοντέλο για ολόκληρη τη χώρα.
Θέλω να πω ότι επίσης αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη δέκα πάρκα αξιολόγησης νέων οδηγών. Το σύστημα της ψηφιοποίησης επεκτείνεται σε όλες τις Νομαρχίες της χώρας. ΗΒόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη δίνει το παράδειγμα που πρέπει να ακολουθηθεί σε όλη τη χώρα για να επιτύχουμε μια σύγχρονη δημόσια διοίκηση προς όφελος, πάντα, του πολίτη».
Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε τα εξής:
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Χθες είχαμε ένα νέο τρομοκρατικό χτύπημα, λίγα μόλις μέτρα από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση.
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα και ευθύνη από την πολιτεία. Και νομίζω ότι με τα μέτρα που εξαγγέλλει η Κυβέρνηση, ουσιαστικά δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Ψωμιάδης σας χαιρέτισε στο νέο σας υπουργείο σήμερα, αλλά χθες ο κ. Σουφλιάς σας ανέθεσε άλλο υπουργείο, απ’ ό,τι ακούσαμε...
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Ο κ. Σουφλιάς είναι ένας έμπειρος πολιτικός με σημαντική διαδρομή και αξιόλογο έργο και προσφορά στον τόπο. Έχει λοιπόν κάθε δικαίωμα να έχει άποψη θεσμική, για το πώς πρέπει να αναμορφωθεί και η πολιτεία και η Κυβέρνηση και η δημόσια διοίκηση.
Εγώ σέβομαι τις απόψεις του και κάθε φορά με πολύ περισυλλογή ακούω τις προτάσεις του. Όπως άλλωστε οφείλουμε να κάνουμε όλοι οι νεώτεροι πολιτικοί, όταν οι παλαιότεροι, μας μεταλαμπαδεύουν την εμπειρία τους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όσον αφορά τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, το οικονομικό επιτελείο, κάποιοι φαίνεται να δυσαρεστούνται. Ήταν αναγκαία και το πολιτικό κόστος είναι μεγάλο για την κυβέρνηση;
Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ: Δεν είναι αυτό το κριτήριό μας. Η Κυβέρνηση Καραμανλή θέλει το νου της και τα μάτια της να τα έχει στραμμένα στην επόμενη γενιά. Όχι απλά στις επόμενες εκλογές, όπως συνήθως γινόταν τις προηγούμενες δεκαετίες. Βρισκόμαστε στη μέση μιας μεγάλης, δυσμενούς και απρόβλεπτης διεθνούς οικονομικής κρίσης. Πρέπει να επιδείξουμε ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα στις αντιδράσεις μας. Τα χθεσινά μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι κατά τη γνώμη μου, μια πρωτοβουλία που προσπαθεί να ισορροπήσει την κατανομή των βαρών, με τρόπο δίκαιο.
Προσπαθεί δηλαδή να προστατεύσει τις ασθενείς οικονομικά τάξεις, να εξυγιάνει, στο μέτρο του δυνατού, τα δημόσια οικονομικά και να κατανείμει το κόστος της κρίσης στους έχοντες και κατέχοντες με τρόπο αναλογικό, ώστε και κοινωνική να είναι η πολιτική μας μέσα στις δύσκολες αυτές στιγμές, αλλά και αποτελεσματική για την εθνική οικονομία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

Nissan Formula E Team ...

Η Nissan Formula E Team πηγαίνει στο Βερολίνο, αυτό το Σαββατοκύριακο, για τον 9ο και 10ο Γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της ABB FIA Formula E 2023/24, με τους Oliver Rowland και Sacha Fenestraz να είναι έτοιμοι για την μάχη. Έχοντας φιλοξενήσει περισσότερα E-Prix από οποιοδήποτε άλλο χώρο, το Tempelhof Airport Circuit μήκους 2,355 χιλιομέτρων αποτελεί ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της Formula E, καθώς προσφέρει μια ποικιλία διατάξεων. Η πίστα, στην οποία δεσπόζει ένα αεροσκάφος Douglas DC-3 στο εσωτερικό της στροφής 6, αποτελεί μια μεγάλη πρόκληση για οδηγούς και ομάδες υποστήριξης, λόγω της λείας επιφάνειάς της, κάνοντας ακόμα πιο επιτακτική την προσπάθεια βέλτιστης διαχείρισης στην ενέργεια και τα ελαστικά. Τα προκριματικά ξεκινούν στις 11:20, ενώ οι αγώνες ξεκινούν στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Αιμοληψία Α.Ο.Θ. ...

Το ΔΣ του ΑΟΘ ενημερώνει τα μέλη του ομίλου, ότι θα πραγματοποιηθεί η εξ αναβολής πρώτη οργανωμένη εθελοντική αιμοδοσία μας.  Σας υπενθυμίζουμε ότι έχει δημιουργηθεί ‘’σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών ΑΟΘ’’ και η αιμοληψία θα γίνει από συνεργείο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, απέναντι  από τα γραφεία του ομίλου στην ΔΕΘ, στην αίθουσα ΚΥΤΤΑΡΟ, την Κυριακή 12 Μαϊου από ώρα 9:00-13:00. Όποια/ος επιθυμεί να συμβάλει σε αυτή την ύψιστη ανθρώπινη προσφορά παρακαλούμε να προσέλθει. (Για επιπλέον πληροφορίες - διευκρινίσεις τηλ 6937100013 Δημήτρης Κουμποτής.)