Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Fiat 500C – Πρώτη παρουσίαση







Στο προσεχές Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης θα γίνει η παγκόσμια πρεμιέρα του Fiat 500C, πριν από το επίσημο λανσάρισμα του στην ευρωπαϊκή αγορά την άνοιξη. Συνώνυμο του συναισθήματος και της ελευθερίας, αυτό το πρωτότυπο cabrio αποτίει φόρο τιμής στο αντίστοιχο μοντέλο με ανοιχτή οροφή του 1957 ενώ παρέχει κορυφαίο εξοπλισμό στα μηχανικά μέρη, τον κινητήρα και την άνεση στο εσωτερικό του. Όλα αυτά συμβαδίζουν βέβαια με την αυθεντική παράδοση της Fiat στην κατασκευή μικρών αυτοκινήτων και τη συνεχή εφαρμογή τεχνολογίας αιχμής σε όλα τα νέα μοντέλα.
Εξοπλισμένο με μια καινοτόμο υφασμάτινη οροφή -ένα «αναδιπλούμενο παράθυρο με θέα προς τον ουρανό» - το καινούργιο 500C θα διατίθεται στις ίδιες διαστάσεις με το βασικό του μοντέλο (3,55μ x 1,65μ x 1,49μ) και με τρεις κινητήρες: τον 1,3 λίτρων Multijet Turbodiesel πετρελαιοκινητήρα με 75 ίππους και 5-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και τους δύο βενζινοκινητήρες 1,2 λίτρων με 69 ίππους και 1,4 λίτρων με 100 ίππους, οι οποίοι θα είναι διαθέσιμοι με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Dualogic. Οι τρεις αυτοί τύποι κινητήρων έχουν εξαιρετικό ταμπεραμέντο και προσφέρουν υψηλές επιδόσεις βασισμένες σε τεχνολογία αιχμής. Στα βασικά τους χαρακτηριστικά συμπεριλαμβάνονται η αξιοπιστία και ο σεβασμός προς το περιβάλλον.
Επιπλέον, ως επιβεβαίωση της δέσμευσης της Fiat Automobiles στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, το νέο 500C προσφέρεται με το σύστημα «Start&Stop», μια λειτουργία που ελέγχει την απενεργοποίηση και αυτόματη ενεργοποίηση του κινητήρα. Έτσι, όταν το όχημα είναι ακινητοποιημένο βάζοντας νεκρά ταχύτητα και αφήνοντας το συμπλέκτη ο κινητήρας απενεργοποιείται, ενώ με την επιλογή μιας ταχύτητας επανενεργοποιείται απλά και χωρίς καθυστέρηση. Η εφαρμογή του συστήματος «Start&Stop» πρακτικά μεταφράζεται σε χαμηλότερα επίπεδα εκπομπών CO2 και μείωση στην κατανάλωση καυσίμου.
Το 500C, που δημιουργήθηκε από το σχεδιαστικό κέντρο της Fiat και κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο Tichy στην Πολωνία, αποτελεί παράδειγμα ‘open source’ σχεδίασης, δηλαδή προέκυψε από την προσθήκη νέων λειτουργιών σε ένα υπάρχον εξαιρετικά επιτυχημένο μοντέλο. Πράγματι το Fiat 500C διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα του βασικού μοντέλου, όπως κορυφαίου επιπέδου εξοπλισμό ασφαλείας, ικανοποιητική χωρητικότητα για 4 ενήλικες και μεγάλο χώρο αποσκευών ακόμα και με ανοιχτή την υφασμάτινη οροφή χάρη σε έναν έξυπνο μηχανισμό.
Η μαλακή οροφή του Fiat 500C αποτελεί μια μοναδική σχεδιαστική προσέγγιση και ξεχωρίζει για την ηλεκτρικά ανοιγόμενη λειτουργία της και τις μηχανικές λύσεις εξαιρετικής ποιότητας και φινιρίσματος, όπως τα γυάλινα πίσω φωτιστικά σώματα και το ενσωματωμένο φως φρένων στο κέντρο. Η οροφή διατίθεται σε τρία χρώματα (κρεμ, κόκκινο και μαύρο) και ταιριάζει με αρκετούς διαφορετικούς χρωματισμούς αμαξώματος, οι δυο από τους οποίους έχουν δημιουργηθεί ειδικά για το νέο αυτοκίνητο -το εκρηκτικό Pearl Red και το Warm Grey, χαρακτηριστικά αγωνιστικά χρώματα. Τέλος, χάρη στην καινοτόμο συρόμενη υφασμάτινη οροφή και το εξαιρετικό στυλιστικό αποτέλεσμα που προσφέρει ολοκληρωμένη ασφάλεια, το Fiat 500C εγγυάται απολαυστική οδήγηση σε κάθε εποχή του χρόνου. Συμπερασματικά, όλα τα νέα στοιχεία εξοπλισμού που προαναφέρθηκαν κάνουν το 500C ένα από τα καλύτερα cabrio μοντέλα που υπάρχουν στην αγορά στον τομέα των αυτοκινήτων πόλης.
Το 500C αποτελεί απόδειξη της αξεπέραστης πρωτοπορίας της Fiat στη δημιουργία αυτοκινήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας όπου η πρώτη θέση κατακτάται μέσα από τη συνεχή ανάπτυξη. Πιο συγκεκριμένα, το αυτοκίνητο δημιουργεί νέα πρότυπα σε τομείς όπως η άνεση, η ασφάλεια και ο εξοπλισμός διατηρώντας το μοναδικό ‘ιταλικό στυλ’. Ένα νέο αυτοκίνητο cabrio δημιουργήθηκε και προσφέρει μεγάλη ευχαρίστηση και οδηγική απόλαυση, συνδυάζοντας το μοναδικό οπτικό αποτέλεσμα με τις επιδόσεις ενός ευέλικτου και φιλικού προς το περιβάλλον κινητήρα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ