Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Όμιλος Hyundai στη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας του Las Vegas


- Παρουσιάστηκαν 17 είδη προηγμένης τεχνολογίας
- Εκτιμήθηκε το ενδιαφέρον των καταναλωτών σε νέα προϊόντα & υπηρεσίες

(Σεούλ – Κορέα) Ο Όμιλος Hyundai παρουσίασε τις πιο νέες τεχνολογίες πληροφοριών στη πρώτη του εμφάνιση στη Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικής Τεχνολογίας (CES) στο Las Vegas.

‘Βρισκόμαστε εδώ για να δείξουμε στον κόσμο μια λιγότερο γνωστή πλευρά μας, την ικανότητa μας για την ανάπτυξη ηλεκτρονικής τεχνολογίας’, δήλωσε ο Dr. Yang Woong – Chul, Πρόεδρος του τμήματος Εταιρικής Έρευνας & Ανάπτυξης. ‘Οι τεχνολογίες που επιδεικνύουμε στην CES σε κάποιες περιπτώσεις είναι ήδη στη διαδικασία εφαρμογής στην Κορεάτικη αγορά ή σύντομα θα εφαρμοστούν.
Είμαστε εδώ για να εκτιμήσουμε το ενδιαφέρον του κοινού’, είπε.
‘Παρόλο που είναι η πρώτη φορά που συμμετέχουμε στην συγκεκριμένη έκθεση, νιώθουμε πολύ οικεία λόγω της γρήγορα αναπτυσσόμενης τεχνολογίας των αυτοκινήτων μας. Οι καταναλωτές θέλουν να οδηγούν, αλλά επιπλέον επιθυμούν να είναι μονίμως σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες κι εμείς θα βοηθήσουμε σ’ αυτό’, πρόσθεσε.

Τα κυριότερα εκθέματα περιλάμβαναν :

Ez-Traffic

Με την ανάπτυξη του Ez-Traffic, η ασφάλεια, η εξυπηρέτηση και η άνεση στην οδήγηση εξελλίσονται ακόμα περισσότερο, χρησιμοποιώντας ένα ραντάρ που ‘κοιτάει μπροστά’ και βοηθά στην διατήρηση απόστασης ασφαλείας μεταξύ του αυτοκινήτου σας και του αυτοκινήτου που βρίσκεται μπροστά σας. Ρυθμίζοντας την κεντρική μονάδα του κινητήρα και το σύστημα ελέγχου φρένων, το Ez-Traffic προκαθορίζει αυτόματα την απόσταση ασφαλείας με το μπροστινό αυτοκίνητο και αν χρειαστεί, φρενάρει το αυτοκίνητο ακόμα και σε επίπεδο πλήρους στάσης πριν ξαναδώσει επιτάχυνση. Αν το λογισμικό ανιχνεύσει πιθανότητα σύγκρουσης, το σύστημα επείγοντος φρεναρίσματος, ακινητοποιεί το αυτοκίνητο στην κοντινότερη πιθανή απόσταση.
Ψηφιακή Φορητή Τηλεόραση

Μπορείτε να απολαύσετε τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας σε οποιαδήποτε ταχύτητα! H Hyundai φέρνει την ψηφιακή τηλεοπτική αναμετάδοση στο αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το παγκόσμια πρώτο
σύστημα τηλεόρασης ικανό να λαμβάνει video και audio υψηλής απόδοσης σε οποιαδήποτε ταχύτητα.
Η ψηφιακή τεχνολογία αναμετάδοσης ATSC-M/H λειτουργεί μέσω γήινης βάσης στα 19.4 Mbps. Το σύστημα μπορεί να συντονίσει ελεύθερη λήψη ή συνδρομητικά προγράμματα, ανάλογα με το μοντέλο του αναμεταδότη.

Δίκτυο αυτοκινήτου-σπιτιού

Χρησιμοποιεί δίκτυο κινητής τηλεφωνίας (GSM ή CDMA) και ασύρματο δίκτυο (Wi-Fi ή WiMax) για την σύνδεση αυτοκινήτου – σπιτιού. Το δίκτυο αυτοκινήτου – σπιτιού δίνει την δυνατότητα ελέγχου οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, ρύθμισης θέρμανσης και κλιματισμού, άνοιγμα και κλείσιμο κουρτινών κλπ. Σε περίπτωση εισβολής στο σπίτι, ο ήχος του συναγερμού και οι λήψεις της κάμερας παρακολούθησης μπορούν να σταλούν απευθείας στον οδηγό. Το δίκτυο αυτοκινήτου – σπιτιού μπορεί να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα του αυτοκινήτου από το σπίτι, να ρυθμίσει την θερμοκρασία στο αυτοκίνητο και να μεταφέρει μουσική και video μεταξύ των συστημάτων ψυχαγωγίας αυτοκινήτου και σπιτιού.

CUbiS (Car Ubiquitous System)

Το CUbiS δίνει νέα πνοή σε μια μεγάλη ποικιλία νέων υπηρεσιών πληροφοριών για το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το δημοφιλές πρωτόκολλο ασύρματης Bluetooth επικοινωνίας. Για παράδειγμα, στο εμπορικό κέντρο Access Point, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων μπορούν να ενημερώσουν απευθείας τους οδηγούς για εκπτώσεις και προωθητικές ενέργειες μέσω Bluetooth ή να κατευθύνουν τον οδηγό στην πλησιέστερη θέση parking. Στο βενζινάδικο ή στο συνεργείο του Access Point, το CUbiS μπορεί να κάνει διαγνωστικούς ελέγχους στο αυτοκίνητο, να ενημερώσει για το πότε χρειάζεται επόμενο service, να αναλύσει το ιστορικό του αυτοκινήτου και να δώσει χρήσιμες πληροφορίες για οδήγηση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου βάσει του οδηγικού ιστορικού.
Στα διόδια, οι οδηγοί μπορούν να πληροφορούνται για την κίνηση στους δρόμους.
Στο πιο απλό κινητό τηλέφωνο με τεχνολογία CUbiS, ο οδηγός μπορεί να ελέγξει το αυτοκίνητο του από απόσταση (κλείδωμα/ξεκλείδωμα θυρών, εκκίνηση της μηχανής, ρύθμιση θερμοκρασίας, έναρξη/διακοπή λειτουργίας φωτιστικών σωμάτων).

Αυτοκινητικό Κέντρο Πρωτοποριακής Τεχνολογίας Πληροφορικής

Σε μια προσπάθεια ενδυνάμωσης των ικανοτήτων σε θέματα τεχνολογίας πληροφορικής, η Hyundai συνεργάστηκε με την αδελφή – εταιρία Kia Motors Corporation και την Microsoft Corporation ανοίγοντας Αυτοκινητικό Κέντρο Πρωτοποριακής Τεχνολογίας Πληροφορικής (ΑIIC) τον Νοέμβριο του 2008. Το Κέντρο επικεντρώνεται στην ανάπτυξη νέας γενιάς συστημάτων τεχνολογίας.

Το AIIC θα αποτελεί ‘γενέτειρα’ νέων αυτοκινητικών τεχνολογιών, υποστηρίζοντας δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για νέα επιτεύγματα στην Κορέα. Οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται στο AIIC προγραμματίζονται για σταδιακή εφαρμογή σε αυτοκίνητα Hyundai και Kia ξεκινώντας το δεύτερο εξάμηνο του 2010. Το Κέντρο θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη τεχνολογιών όπως τηλεπικοινωνία, τηλεματική, συστήματα πλοήγησης και Location Based Service (LBS) και τέλος θα αναπτύξει το Human Machine Interface (HMI).

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου που θα διοργανωθεί στην περιοχή της επαρχίας Αγιάς. Οι αγώνες ράλλυ επιστρέφουν μετά από χρόνια στο νομό Λάρισας και οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσει από την αρχή της χρονιάς τις προετοιμασίες για να προσφέρουν ένα άρτιο αποτέλεσμα. Την ευθύνη έχει αναλάβει η Λέσχη Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας Καλλιθέας Ελασσόνας (Λ.Α.Μ.Κ.Ε.) με συνδιοργανωτή το Δήμο Αγιάς ενώ τελεί και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Κέντρο του αγώνα θα είναι η πόλη της Αγιάς. Το Σάββατο 18 Μαΐου θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος και η πανηγυρική εκκίνηση στην κεντρική πλατεία της πόλης ενώ στο δημοτικό Parking θα εγκατασταθεί το Service Park. Την Κυριακή 19 Μαΐου τα πληρώματα θα αγωνιστούν στην ειδική διαδρομή των 12.3 χιλιομέτρων η οποία θα επαναληφθεί τρεις φορές, φτάνοντας έτσι συνολικά τα 36.9 χιλιόμετρα. Αντίστοιχα το σύνολο των απλών διαδρομών 61,2 χιλιόμετρα (20,4 Χ 3). Η απονομή των κυπέλλων θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Μελιβοίας, ένα πρ

1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου ...

Με 17 συμμετοχές θα διεξαχθεί το διήμερο 18 και 19 Μαΐου το 1ο Ράλλυ Σπριντ Κισσάβου, δεύτερος γύρος του Κυπέλλου Ράλλυ Ασφάλτου Βορείου Ελλάδος.

44ο Ολυμπιακό Ράλλυ - Πανηγυρική Εκκίνηση ...

Κατάμεστη ήταν η Κεντρική Πλατεία Πύργου, η οποία το βράδυ του Σαββάτου φιλοξένησε την Πανηγυρική Εκκίνηση του 44ου Ολυμπιακού Ράλλυ. Το κοινό γνώρισε από κοντά τα 50 πληρώματα που την Κυριακή θα ριχτούν στη μάχη με το χρόνο, φωτογραφήθηκε μαζί τους και χειροκρότησε όλους τους αγωνιζόμενους που θα συμμετάσχουν στον δεύτερο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος. Το παρών έδωσαν στην εκδήλωση πλήθος τοπικών αρχόντων του τόπου, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία στα πληρώματα. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Αθλητικό Σωματείο Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ). Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας), η Π.Ε.Δ.Δ.Ε (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Ελλάδος), ο Δήμος Πύργου και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας. Στο πλευρό των διοργανωτών βρίσκονται ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεσταίνων και ο Δήμος Ζαχάρως. Θεσμικοί υποστηρικτές είναι το Επιμελητήριο Ηλείας, ο Εμπορικός Σύλλογος Πύργου, Ερμής και η Δημοτική Επιχείρηση Πύργ