17/12/19

Πρόταση Συμμετοχής των PROTO Cars ...


Αγαπητοί κύριοι, 

Με δεδομένο πως προετοιμάζετε τα πρωταθλήματα και το αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας αγωνιστικής περιόδου για τους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού, θα θέλαμε να λάβετε υπόψιν σας την πρότασή μας σχετικά με τη συμμετοχή των αγωνιστικών αυτοκινήτων τύπου PROTO στο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2020.  Προτείνουμε να δημιουργηθεί μία ξεχωριστή κατηγορία με την ονομασία PRN ή Proto Cars στην οποία θα προσμετρούν και θα βαθμολογούνται αποκλειστικά και μόνο, τα αυτοκίνητα τα οποία εντάσσονται στον κανονισμό της ομάδος PRN που δημοσιεύτηκε από την ΟΜΑΕ τον Φεβρουάριο του 2019. Στην νέα αυτή κατηγορία δεν θα περιλαμβάνονται αυτοκίνητα ούτε της κατηγορίας C1, ούτε της κατηγορίας C2, έτσι ώστε να μην υπάρχει οποιαδήποτε εμπλοκή σε επίπεδο εθνικών τίτλων των συγκεκριμένων κατηγοριών και να μην χάνεται το ενδιαφέρον πληρωμάτων που έχουν ήδη αυτοκίνητα της C1 και της C2 και διεκδικούν τους συγκεκριμένους τίτλους.
Στο πλαίσιο αυτό τα αυτοκίνητα PRN ή Proto Cars θα παίρνουν κατάταξη και θα βαθμολογούνται σε επίπεδο γενικής κατάταξης, πρωταθλήματος ή κυπέλλου και θα διεκδικούν ξεχωριστό δικό τους έπαθλο με βάση την κατηγορίας τους. 


Θεωρούμε πως ένας τέτοιου είδους σχεδιασμός δεν θα επηρεάσει στο παραμικρό τον προγραμματισμό που έχουν ήδη κάνει συναθλητές μας για την προσεχή αγωνιστική περίοδο, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια συνολικά. Παράλληλα, θα δώσει την ευκαιρία στους τρεις αθλητές που ήδη έχουν στην Ελλάδα έτοιμα τέτοια αυτοκίνητα να συμμετέχουν στους ελληνικούς αγώνες ράλλυ ενώ θα κάνει και πρόσφορο το έδαφος σε αθλητές που επιθυμούν να επενδύσουν σε νέα αγωνιστικά αυτοκίνητα. Ως αποτέλεσμα η εικόνα των ελληνικών αγώνων στο σύνολό της θα αναβαθμιστεί σημαντικά και γίνει πιο ελκυστική για το κοινό στις ειδικές διαδρομές. 


Με εκτίμηση
Ευθύμιος Χαλκιάς
Ιωάννης Μπίστας
Ξενοφών Νικολόπουλος