27/6/19

Κλασσικό Rally Σ.Ι.Σ.Α....


Το 1999 ο ΣΙΣΑ διοργάνωσε με την υποστήριξη της ΕΛΠΑ το 1ο Classic Acropolis, έναν αγώνα που είχε σαν κύρια χαρακτηριστικά τις θρυλικές διαδρομές μεγάλων ραλλυ του παρελθόντος και τα πολλά χιλιόμετρα που δοκίμαζαν τις αντοχές αυτοκινήτων και πληρωμάτων. Εκείνος ο αγώνας ήταν μια τεράστια επιτυχία ξεπερνώντας τις 100 συμμετοχές.
Τον περασμένο Οκτώβριο αποφασίσαμε στον ΣΙΣΑ να αφιερώσουμε το Κλασσικό μας Ράλλυ σε αυτό το Classic Acropolis του 1999 και επι πλέον να αποδόσουμε φόρο τιμής στους ήρωες του παρελθόντος και στα μεγάλα ράλλυ Ακρόπολις που πέρναγαν απο την επαρχία και έκλειναν τα σχολεία για μια εβδομάδα για να παρακολουθήσει ο κόσμος την προσπάθεια των ελληνικών & ξένων πληρωμάτων. Το Σάββατο 22/6 στις 08:30 δόθηκε η εκκίνηση από τους πρόποδες της Ακρόπολης σε 70 αυτοκίνητα ενώ η πρώτη ανασυγκρότηση έγινε στα Λουτρά Υπάτης.  Το Μόδι, ο Ταρζάν και η Γραμμένη Οξυά ήταν λίγες απο τις ειδικές διαδρομές που ξύπνησαν απο τις εξατμίσεις των αγωνιζομένων.  Το βράδυ και  μετά απο διάνυση 540 χιλιομέτρων, αγωνιζόμενοι και αυτοκίνητα ξεκουράστηκαν στην Ιτέα, που έχει συνδέσει το όνομα της με αυτά τα θρυλικά ράλλυ. 
Η πρώτη μέρα βρήκε τους Δελαπόρτα/Ιατρίδη/Porsche 911 να προηγούνται με αρκετή διαφορά των πολύπειρων Κατσαούνη/Μανσόλα/VW Golf Gti, ενώ σκληρή μάχη έδιναν για την τρίτη θέση οι Τρίκαρδος/Χατζής/Porsche 944 με τους Γκανουτά/Λιακιωτίτη/Alfa Romeo GT Veloce. Την Κυριακή 23/6 στις 10:00 τα πληρώματα κατευθύνθηκαν προς Αγ. Ευθυμία, Προσήλιο, Χάνι Ζαγκανά,  και Φτερόλακκα για ανασυγκρότηση στην Αρβανίτσα. Μετά τις ειδικές της Αγία Άννας, Αλυκής & Φυλής και αφού είχαν διανυθεί συνολικά 900 περίπου χιλιόμετρα και 23 ειδικές, όσοι μονομάχοι τα κατάφεραν, τερμάτισαν το απόγευμα στην Ακρόπολη. Τελικά η μεγάλη ανατροπή ήρθε και οι Κατσαούνης/Μανσόλας/VW Golf Gti νίκησαν με 9 δέκατα του δευτερολέπτου διαφορά τους Δελαπόρτα/Ιατρίδη/Porsche 911. Το podium συμπλήρωσαν οι Γκανουτάς/Λιακιωτίτης/Alfa Romeo GT Veloce που επικράτησαν διαφορά λίγων δευτερολέπτων των Τρίκαρδο/Χατζή/Porsche 944.  Αξίζει να συμειωθεί ότι την εξάδα συμπλήρωσαν οι Αργυρόπουλος/Αντωνοβαρδάκης/Ford Escort και Τσάδαρης/Πετρόπουλος/Porsche 911  που ισοβάθμησαν μεταξύ τους. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι όλοι οι συμμετέχοντες και ιδιαίτερα οι τερματήσαντες και νικητές των επι μέρους κλάσεων και της κατηγορίας Tourist Trophy.
Η δεξίωση απονομής επάθλων έγινε με  κάθε επισημότητα τη Δευτέρα το βράδυ στο εστιατόριο «Όμιλος» του Ναυτικού Όμίλου Βουλιαγμένης.
Ο ΣΙΣΑ ευχαριστεί τους υποστηρικτές και χορηγούς επικοινωνίας, την πόλη της Ιτέας και τους δεκάδες κριτές, χρονομέτρες και εθελοντές που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της διοργάνωσης.  Αυτό που θα μας μείνει απο αυτήν την διοργάνωση είναι η συγκίνηση όταν ακούσαμε στη Βίτωλη να λέει μία γιαγιά στην άλλη ότι «...ξαναπερνάει το Ράλλυ»!