12/6/19

1η Ανάβαση Φλώρινας - Το καλύτερο ...


Μετά τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά ο «θίασος» της 1ης Ανάβασης Φλώρινας, του 3ου φετινού γύρου του Κυπέλλου Αναβάσεων Βόρειας Ελλάδας, παρατάχθηκε σε κεντρικό δρόμο της πόλης όπου έγινε η υπέρλαμπρη πανηγυρική εκκίνηση - την οποία παρακολούθησαν οι δημότες της Φλώρινας με αυξημένο ενδιαφέρων. Η οργάνωση παρουσίασε τους αθλητές προσφέροντας ταυτόχρονα από ένα κύπελλο στον καθένα ως ένα μικρό ευχαριστώ για την παρουσία και την συμμετοχή τους σε αυτήν την δύσκολη πρώτη προσπάθεια. Το πρωί της επομένης, Κυριακή 9 Ιουνίου, 48 από τα 51 αγωνιστικά έλαβαν θέσεις μάχης στο καταπράσινο τοπίο που διασχίζει η ειδική διαδρομή του αγώνα.
Στο πρώτο σκέλος τερμάτισαν επιτυχώς οι 45 από τους 48 συμμετέχοντες καθώς ο πρωτοεμφανιζόμενος Πορτοκάλης Jr. με Lancia Delta HF Integrale δεν εκίνησε λόγω μηχανικών προβλημάτων ενώ οι Γκέτσιος Βασίλης με Peugeot 106 S16 και Χρυσανθόπουλος Χαράλαμπος με BMW M3 E36 εγκατέλειψαν. Στο δεύτερο σκέλος τερμάτισαν 46 αφού ο Πορτοκάλης Jr. κατάφερε να επισκευάσει την Lancia και να κάνει ένα πετυχημένο πέρασμα.


Στο αγωνιστικό μέρος τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Κατηγορία ως 1400 κ. εκ. Μπαξεβανάκης Αντώνης με Toyota Yaris (Ο.Φ.Α. Δράμας), Γιαλούρης Ιωάννης (Α.Ο. Θεσσαλονίκης) και Συτζάκης Ιωάννης (Ο.Μ.Α. Θεσσαλίας) - αμφότεροι με Suzuki Swift.
Κατηγορία 1401 έως 1600 κ. εκ. Στεργιάδης Αθανάσιος (Λ.Α. Βέροιας) με Peugeot 106 S16, Κουτσοδήμος Κωνσταντίνος (Λ.Α.Μ.Κ. Ελασσόνας) με Peugeot 106 S16 και Παρασκευάς Μιχαήλ (Ο.Μ.Α. Θεσσαλίας) με Suzuki Swift GTi
Κατηγορία 1601 έως 2000 κ. εκ. Παρασκευαϊδης Γεώργιος (Α.Λ. Πτολεμαΐδας ) με Citroen ZX, Σκουλαριώτης Λάζαρος (Λ.Α.Μ.Κ. Ελασσόνας) με BMW 320 E30 και ο Λάκης Αχιλλέας (Ο.Φ.Α. Δράμας) με Opel Manta.
Κατηγορία Formula Saloon (ατμοσφαιρικά): Παπαβασιλείου Θεόδωρος (Λ.Α. Τρικάλων) VW Golf II, Στραβοκώστας Νικόλαος (Λ.Α.Μ.Κ. Ελασσόνας) με Alfa Romeo A156 και Αντωνιάδης Νικόλαος με BMW E36
Κατηγορία Formula Saloon (turbo): Κωνσταντινίδης Ευάγγελος (Α.Λ. Πτολεμαΐδας) με Peugeot 207 RC, Ευθυμίου Νικόλαος (Λ.Α.Μ.Κ. Ελασσόνας) με BMW E30 και Τσιφούτης Νικόλαος (Λ.Α.Μ.Κ. Ελασσόνας) με BMW Z3.


Η απονομή των Κυπέλλων έγινε στο χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας σε ένα περιβάλλον ισάξιο της ειδικής διαδρομής με τους κ. Δημήτρη Μιχελακάκη (πρόεδρος Ο.Μ.Α.Ε.), τον κ. Γιάννη Βοσκόπουλο (Δήμαρχος Φλώρινας) και την κα. Πέτα Πέρκα να δίνουν το παρόν ενισχύοντας με την παρουσία τους την προοπτική εδραίωσης ενός αγώνα στην περιοχή.


Η οργάνωση ευχαριστεί όλα τα στελέχη που βοήθησαν στην επιτυχή διοργάνωση του αγώνα, το Πυροσβεστικό Σώμα και την ομάδα διάσωσης που η παρουσία τους έκανε όλους να νιώθουν πιο ασφαλής, την αστυνομία που διαχειρίστηκε άψογα το κλείσιμο μιας τόσο σημαντικής για την κυκλοφορία αρτηρίας και τέλος τους χορηγούς Πολυχρονίδης Motorsports Ηλεκτρολογείο Συνεργείο Βελτιώσεων, τα Λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Α.Ε., την Μεταλλευτική Εταιρία Α.Ε., τον Δήμο Φλώρινας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τα λιπαντικά Motul Χαμπής Α.Ε. και φυσικά την Chatzihristos Rally Team Florina και τον Τάσο Χατζηχρήστου προσωπικά που στήριξαν οικονομικά τον τρίτο γύρο του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος.