31/10/18

Νέο Renault Captur plug-in ...


Μια plug-in υβριδική έκδοση σχεδιάζει η Renault για την γκάμα της νέας γενιάς του Captur η οποία αναμένεται από το 2019 φιλοδοξώντας να ενισχύσει περαιτέρω την θέση του μοντέλου η οποία σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων του 2017, αποτελεί την τρίτη δημοφιλέστερη πρόταση της γαλλικής φίρμας.
Εκτός της προφανούς επιπλέον επιλογής που συνεπάγεται η προσθήκη μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα του γαλλικού crossover, αξίζει να σημειωθεί ότι θα πρόκειται για ένας νέας τεχνολογίας plug-in σύνολο τις πρώτες συστάσεις για το οποίο ανέλαβε να δώσει από την πρόσφατη έκθεση στο Παρίσι, ο επικεφαλής της Renault, Carlos Ghosn.
To εν λόγω σύνολο θα συνδυάσει την παρουσία ενός τετρακύλινδρου κινητήρα 1,6 λίτρων δια χειρός Nissan με ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο αναλόγως τις απαιτήσεις θα λειτουργεί επικουρικά στο σύνολο εσωτερικής καύσης ή θα αναλαμβάνει εξολοκλήρου την κίνηση, τροφοδοτούμενο από μπαταρίες ιόντων λιθίου 9,8 kWh οι οποίες θα εξασφαλίζουν ηλεκτρική αυτονομία 50 χλμ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω τεχνολογία αναμένεται να χρησιμοποιηθεί και από την νέα γενιά του Nissan Qashqai προσφέροντας μια αποδοτική εναλλακτική για το δημοφιλές crossover.
Πλην του νέου plug-υβριδικού συνόλου που θα ενταχθεί στην γκάμα του νέου Captur, το παρών θα δώσει και ο νέος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας του 1,3 λίτρου που εφοδιάζει ήδη τόσο το ανανεωμένο Kadjar που πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στην έκθεση του Παρισιού όσο και το Nissan Qashqai προσφέροντας ισχύ από 140 έως 160 ίππους.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς του Captur, εκτός από τους νέους κινητήρες, το γαλλικό crossover αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το τεχνολογικό προφίλ του εντάσσοντας σε αυτό μια ευρεία δέσμη συστημάτων, ασφάλειας και υποβοήθησης τα οποία θα του εξασφαλίζουν και τη δυνατότητα ημιαυτόνομης οδήγησης στα πρότυπα του αντίστοιχου συστήματος της Nissan, ProPilot οι λειτουργίες του οποίου θα έχουν αυξηθεί περαιτέρω.
Τις προδιαγραφές του νέου Captur θα συμπληρώσει μια σειρά από αυξημένες επιλογές σε επίπεδο εξοπλισμού άνεσης ο οποίος σε συνάρτηση και με τις αυξημένες διαστάσεις της νέας γενιάς του, αναμένεται να διαμορφώσει μια σημαντικά βελτιωμένη εκδοχή του τόσο σε επίπεδο ευρυχωρίας/πρακτικότητας όσο και τεχνολογικής ενσυνειδητότητας.