Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η στόφα του Πρωταθλητή ...


Από την ημέρα που δηλώθηκε η συμμετοχή φαινόταν ότι η πρώτη θέση του αγώνα θα είχε κλειδώσει. Και φυσικά αυτό επιβεβαιώνεται και από τα αποτελέσματα όπου ο Σωκράτης Τσολακίδης με τον Χάρη Δήμο και το εκρηκτικό Skoda Fabia R5 κέρδισαν την πρώτη θέση στο 51ο Rally ΔΕΘ κάνοντας το απόλυτο 5/5 στις ειδικές διαδρομές.
Από εκεί και πέρα ο αγώνας είχε τρομερό ενδιαφέρον για την δεύτερη θέση στην οποία ανέβηκε τελικά ο Γιώργος Αναπολιοτάκης με τον Αθανάσιο Τσιούκα, οι οποίοι βρέθηκαν μπροστά από τον υιό και πατέρα Καρπάνο με μόλις 4” διαφορά. Στην 4η θέση βρέθηκαν τα αδέλφια Κωνσταντινίδη σε έναν απροβλημάτιστο αγώνα με το κλασσικό CitroenZX.
Πίσω τους με 3” δευτερόλεπτα διαφορά βρέθηκαν οι Κτιστάκης – Κτιστάκης με το Peugeot 306 S16 , ακολουθούμενοι από τους Πλάγο – Ρέντη οι οποίοι ενώ πήγαιναν εξαιρετικά, ένα πρόβλημα στον λεβιέ ταχυτήτων τους έριξε πίσω. Στην 7η θέση βρέθηκαν οι Θεοφανίδης – Μαύρος και στην 8η οι Ζάχος – Γαζγάζης που ήταν και πρώτοι στην κατηγορία C6.
Στην 9η θέση βρέθηκαν οι Σταματάκης – Πουλάκης με το ειδικά διαμορφωμένο Peugeot 106 Rallye της Disabled Motorsports, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο αεικίνητος Αντώνης Μπαξεβανάκης με τον Μιχάλη Ρεντζούλη με το αειθαλές ToyotaYaris. Άξιοι συγχαρητηρίων είναι βέβαια και οι Δήμου – Κορίνθιος οι οποίοι τερμάτισαν τον αγώνα σπρώχνοντας, γιατί το κιβώτιο το οποίο τους ταλαιπωρούσε στις 3 από τις 5 ειδικές, παρέδωσε το πνεύμα του αμέσως με την είσοδό του οχήματος στο τελευταίο controlτου αγώνα 5 μέτρα πριν την ράμπα.
Τις στιγμές τους στον αγώνα είχαν οι Καλούδης – Τοπούζης, Περάκης – Κουρουγκιαούρης, Πάζης – Σιδέρης. Οι Δήμος – Ντίτορας, Γαλάνης – Κατσιώνης, Σταυρίδης – Παρταλιός, Γεροδήμος – Σωτηρίου προδόθηκαν από τα οχήματά τους, ενώ οι Αγγλόπουλος – Σαριτζόγλου και Μπαξεβανάκης – Σκουλαριώτης δεν κατάφεραν αν εκκινήσουν από το ΣΕΧ 0.
Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Θεσσαλονίκης θέλει να ευχαριστήσει όλους τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς στον αγώνα, όλους τους κριτές και τα στελέχη του ΑΟΘ και του ΣΜΑΛ που βοήθησαν στην επάνδρωση των ειδικών διαδρομών, καθώς και τις αρχές (Αστυνομία και Πυροσβεστική) για την βοήθειά τους στον αγώνα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1ος Γύρος - Επιτυχής ...

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ενός αγώνα που είχε αρκετές ανακατατάξεις καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης, στην επιστροφή του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρείχαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας ήταν ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος οι Τσολακίδης-Πολυζώης,. Το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 Evo είδε από νωρίς να τίθενται εκτός αγώνα οι κύριοι αντίπαλοί του και στη συνέχεια ελέγχοντας τον συναγωνισμό, κέρδισε τις τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Νωρίτερα, οι «Παναγιώτης Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται έπειτα από τις δύο πρώτες

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε