Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΟ Ακρόπολις Ράλλυ - Μέρος 3ο ...


Ο Juuso Nordgren και ο Alexey Lukyanuk επέστρεψαν μετά τις χθεσινές τους εγκαταλείψεις και σημείωσαν τους δύο πρώτους χρόνους της εναρκτήριας Ειδικής του 3ου Σκέλους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, «ΕΚΟ Γραμμένη 1». Όμως, η μάχη για τη νίκη απέκτησε νέο ενδιαφέρον, καθώς ο επικεφαλής της γενικής Bruno Magalhaes απώλεσε 21 δευτερόλεπτα από τον Norbert Herczig, με αποτέλεσμα η διαφορά του Πορτογάλου από τον Ούγγρο στην κορυφή του αγώνα να μειωθεί στα 43,5 δευτ.
Στη μάχη του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ο Γιώργος Κεχαγιάς και ο Βασίλης Μπασιούκας ολοκλήρωσαν την πρώτη Ειδική της ημέρας με τον πρώτο χρόνο, με διαφορά 10 δευτερολέπτων από τους Θέμη Χαλκιά και Λεωνίδα Μαχαίρα - οι οποίοι έχουν και το μειονέκτημα να εκκινούν πρώτοι και να χρονοτριβούν καθαρίζοντας το δρόμο.


Ανεβάζοντας την ταχύτητά του και χωρίς να έχει πια τίποτα να χάσει, ο Alexey Lukyanuk ήταν στη δεύτερη Ειδική («Δίβρη 2») της τρίτης ημέρας του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 ταχύτερος κατά 18 δευτερόλεπτα από τους Lukasz Habaj και Eyvind Brylindsen, που χωρίστηκαν από μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου.  Στη μάχη της νίκης, σε αντίθεση με την πρώτη σημερινή Ειδική, ο Bruno Magalhaes κατάφερε να μπει στο ρυθμό που ήθελε για να συντηρήσει το σημαντικό του προβάδισμα στην κορυφή, ενώ ταυτόχρονα ο διώκτης του Norbert Herczig είχε μια σύντομη έξοδο από το δρόμο. Ο Ούγγρος έχασε λίγα δευτερόλεπτα για να επανεκκινήσει τον κινητήρα του, κι έτσι η υστέρησή του από τον Πορτογάλο αυξήθηκε στα 50,9 δευτ. στην κορυφή της γενικής κατάταξης.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, οι Χαλκιάς-Μαχαίρας έκαναν τον ταχύτερο χρόνο με διαφορά 2,9 δευτ. από τους Αλυγιζάκη-Βαρδάκη, ενώ τρίτοι ήταν οι Γιώργος Κεχαγιάς και Βασίλης Μπασιούκας που διατηρούν τη δεύτερη θέση της ελληνικής γενικής κατάταξης. Στην κατηγορία F2 συνεχίζει να προηγείται ο «El Nak Jr.» με τον Ανδρέα Βίγκο, ενώ εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η μάχη μεταξύ των Μποζιονέλου-Παναρίτη και Λευκαδίτη-Κόντου για τη δεύτερη θέση.


Με το οδόστρωμα να βρίσκεται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση σε σχέση με το πρωί, οι χρόνοι κατά το δεύτερο πέρασμα από την ειδική ΕΚΟ Γραμμένη βελτιώθηκαν αισθητά. Ταχύτερος ήταν και πάλι ο Alexey Lukyanuk που ισοπέδωσε τον ανταγωνισμό τερματίζοντας 26,9" μπροστά από τον δεύτερο Juuso Nordgren. Ο Norbert Herczig "έκοψε" 14,7" από τον πρωτοπόρο Bruno Magalhaes, με τη διαφορά τους να "κλείνει" στα 36,2" μια ειδική πριν την ολοκλήρωση του αγώνα. Η μάχη του Θέμη Χαλκιά με τον Tibor Erdi για την 10η θέση έχει πάρει φωτιά, με τον Έλληνα οδηγό να είναι ταχύτερος κατά 14,1" του Ούγγρου και να μειώνει στα 7" τη διαφορά τους στη γενική κατάταξη. Στα highlights της ειδικής το ατύχημα που είχε ο Juan Carlos Alonso, με το Mitsubishi Lancer Evo που οδηγούσε ο Αργεντίνος οδηγός να τουμπάρει. Τόσο αυτός όσο και ο συνοδηγός του είναι καλά στην υγεία τους.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Χαλκιάς σημείωσε τον καλύτερο χρόνο με τον Μπαντούνα να ακολουθεί 5,1" πίσω του. Τρίτος ήταν ο Κεχαγιάς. Στη γενική, ο Χαλκιάς προηγείται με διαφορά άνω του ενός λεπτού του Κεχαγιά. Στην F2, o «El Nak Jr.» διατηρεί σημαντική διαφορά από τον Μποζιονέλο που με τη σειρά του αύξησε τη διαφορά του από τον Λευκαδίτη.


Την πρώτη του νίκη στο Ράλλυ Ακρόπολις σημείωσε ο Bruno Magalhaes. O 37χρονος οδηγός από τη Λισσαβόνα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερες δυσκολίες και κάνοντας μυαλωμένο αγώνα έφτασε στην κατάκτηση της νίκης, πραγματοποιώντας το όνειρό του. Παράλληλα, αυτή είναι η πρώτη νίκη του τρεις φορές Πρωταθλητή Πορτογαλίας στο φετινό ERC. Δεύτερος γενικής ήταν ο Ούγγρος Norbert Herczig που διεκδίκησε μέχρι τέλους τις όποιες πιθανότητες είχε για ανατροπή της κατάστασης.  Το τελικό αποτέλεσμα, πάντως, κάθε άλλο παρά δυσαρεστημένο τον αφήνει, αφού όπως είπε πριν τον αγώνα ούτε που περνούσε από το μυαλό του ότι θα μπορούσε να ανέβει στο βάθρο του Ακρόπολις. Την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Πολωνός Hubert Ptaszek. Ο Νορβηγός Eyvind Brynildsen βρέθηκε στην τέταρτη θέση, με τον Κύπριο Σίμο Γαλαταριώτη να ακολουθεί. Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Πολωνός Grzyb, ενώ έβδομος ήταν ο Ιορδάνης Σερδερίδης. Με εντυπωσιακό τρόπο ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Τούρκος Avcioglu που με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να σκαρφαλώσει στην όγδοη θέση της γενικής, από την 11η που βρισκόταν στο τέλος του 2ου Σκέλους. Συναρπαστική ήταν η μάχη του Θέμη Χαλκιά με τον Erdi για την είσοδο στη δεκάδα, με τον Ούγγρο να επικρατεί τελικά με μόλις 3" διαφορά.  Για την ιστορία, νικητής και αυτής της ειδικής ήταν ο Alexey Lukyanuk που πήρε τις τρεις από τις τέσσερις ειδικές του 3ο Σκέλους.
Νικητές του ελληνικού αγώνα ήταν οι Κύπριοι Σίμος Γαλαταριώτης - Αντώνης Ιωάννου, ενώ τους βαθμούς της νίκης του 3ου γύρου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Χώματος πήραν οι Θέμης Χαλκιάς - Λεωνίδας Μαχαίρας, εμπρός από τους Γιώργο Κεχαγιά - Βασίλη Μπασιούκα και Γιάννη Μπαντούνα - Κωνσταντίνο Σούκουλη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

Σ.Ο.Α.Α. 2024 ...

 

3η Ανάβαση Ψάθας ...

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αναβάσεων συνεχίζεται το διήμερο 27 και 28 Απριλίου με την 3η Ανάβαση Ψάθας η οποία συγκέντρωσε 54 συμμετοχές σε όλες τις κατηγορίες. Διοργανωτής του αγώνα είναι το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.), με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας. Χορηγός του αγώνα είναι η Seajets. Ωραίες μονομαχίες και πλούσιο θέαμα αναμένεται να προσφέρουν οι οδηγοί που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, καθώς όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, θέλοντας να καρπωθούν πολύτιμους βαθμούς στη μάχη του πρωταθλήματος. Στην κατηγορία Formula Saloon , ο Μάριος Ηλιόπουλος θα οδηγήσει το γνωστό Ford Fiesta με στόχο κυρίως να ξεσηκώσει τα πλήθη που θα βρεθούν στη διαδρομή του αγώνα. Ο Νίκος Παπαδόπουλος θα προσπαθήσει να «κυνηγήσει» τον περσινό πρωταθλητή της κατηγορίας με το θηριώδες Ford Escort MKII. Το παρών με στόχο ένα καλό πλασάρισμα στην κατηγορία θα δώσει στην Ψάθα ο «Κανέλλος», οδηγώντας ένα Peugeot 106, ενώ ένα Skoda Fabia θα έχει στα