Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΟ Ακρόπολις Ράλλυ - Μέρος 2ο ...


Ο Alexey Lukyanuk και ο Eyvind Brynildsen ξεκίνησαν μια μάχη στα δέκατα του δευτερολέπτου στην εναρκτήρια Ειδική Διαδρομή του 2ου σκέλους του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, «ΕΚΟ Νέα Άμφισσα 1». Ο Ρώσος ήταν μόλις 2 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος από τον Νορβηγό, ενώ ο τρίτος Bruno Magalhaes έμεινε 13,3 δευτ. πίσω. Το Ακρόπολις, στο μεταξύ, άρχισε να επιβεβαιώνει τη φήμη του για τη φθορά των ελαστικών, καθώς o Juuso Nordgren και ο Orhan Avcioglou είχαν από ένα κλατάρισμα - αλλά συνέχισαν.
Ο Bruno Magalhaes τέθηκε επικεφαλής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 καθώς ο Alexey Lukyanuk, ο Eyvind Brynildsen και ο Juuso Nordgren έχασαν πολύ χρόνο με προβλήματα που αντιμετώπισαν στα 25 χιλιόμετρα της 4 ης ΕΔ του αγώνα, και δεύτερης της σημερινής ημέρας, «Δροσοχώρι 1». Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας του ERC Lukyanuk ολοκλήρωσε την Ειδική έχοντας χάσει 19 λεπτά, καθώς στο μέσον της Ειδικής μιας πρόσκρουση τον άφησε με σπασμένο ημιαξόνιο και κατεστραμμένο τον εμπρός αριστερό τροχό. Ο Nordgren είχε δύο κλαταρίσματα, ενώ ο Brynildsen έχασε 3 λεπτά για να αλλάξει έναν τροχό έπειτα από κλατάρισμα. Ως αποτέλεσμα, ο Magalhaes ηγείται του αγώνα, με διαφορά 43,3 δευτ. από τον Norbert Herczig. Κλατάρισμα είχε, επίσης, και ο Yuriy Protasov, όπως και ο πρωταγωνιστής του ERC2 Sergei Remennik, ενώ από τους Έλληνες ο Γιώργος Βασιλάκης (Ford Fiesta R5) ολοκλήρωσε την Ειδική με τρεις τροχούς.
Μετά τα προβλήματα τριών βασικών αντιπάλων του στην προηγούμενη Ειδική, ο Bruno Magalhaes δεν δυσκολεύτηκε να διατηρήσει την πρωτοπορία στην κορυφή της γενικής κατάταξης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 στην 5η Ειδική της ημέρας, «Παλαιοχώρι-Μενδενίτσα».



Στο μεταξύ, ο Alexey Lukyanuk επέστρεψε στο Service Park και εγκατέλειψε, έχοντας σπασμένο εμπρός αριστερό ημιαξόνιο από το συμβάν στο Δροσοχώρι. Ο επικεφαλής της βαθμολογίας του ERC θα επιστρέψει για να αγωνιστεί στις τέσσερις Ειδικές Διαδρομές της Κυριακής. Παράλληλα, εγκατέλειψε και ο Juuso Nordgren, μετά από τα δύο κλαταρίσματά του επίσης στο Δροσοχώρι - εξαιτίας της έλλειψης εφεδρικών τροχών.
Μετά από αυτά, στη δεύτερη θέση ανέβηκε ο Grzegorz Grzyb, αλλά με διαφορά μόλις 4,8 δευτ. από τον Norbert Herczig - ενώ άλλα 5,8’’ πίσω είναι ο νεαρός Hubert Ptaszek. Ακολουθούν οι δύο Κύπριοι πρωταγωνιστές του αγώνα, Σίμος Γαλαταριώτης και Ανδρέας Τσουλόφτας.
Για το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Θέμης Χαλκιάς και ο Λεωνίδας Μαχαίρας τελείωσαν το πρώτο loop επικεφαλής, περνώντας τους Γιώργο Κεχαγιά-Βασίλη Μπασιούκα και Γιάννη Μπαντούνα-Κωνσταντίνο Σούκουλη. Στα δικίνητα, προηγείται ο «El Nak Jr», και μάλιστα σε επίπεδο ERC!
Ο Eyvind Brynildsen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο δεύτερο πέρασμα από την ΕΔ Νέα Άμφισσα, πρώτη του απογευματινού loop, πριν την ακύρωση της Ειδικής για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, το Skoda Fabia R5 του Albert von Thurn und Taxis έμεινε ακινητοποιημένο με σπασμένο κιβώτιο και ανάρτηση -μετά από πρόσκρουση σε μεγάλη πέτρα- στο κέντρο του δρόμου, και δεν ήταν εφικτό να μετακινηθεί σε σημείο που θα επέτρεψε την ασφαλή διέλευση των επόμενων αυτοκινήτων.
Έτσι, ο Αλυτάρχης του αγώνα αποφάσισε την ακύρωση της Ειδικής Διαδρομής. Τα οκτώ πληρώματα που ολοκλήρωσαν την Ειδική θα κρατήσουν τους χρόνους τους, ενώ σε όλους τους υπόλοιπους θα δοθεί θεωρητικός χρόνος. Μετά από αυτό το συμβάν, το υπόλοιπο του δεύτερου Σκέλους θα διεξαχθεί με καθυστέρηση 50 λεπτών
Μετά την 50λεπτη καθυστέρηση της προηγούμενης Ειδικής, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018 συνεχίστηκε με το δεύτερο πέρασμα από το Δροσοχώρι. Αυτή τη φορά οι κορυφαίοι συνδυασμοί απέφυγαν τα προβλήματα, καθώς ο Norbert Herczig σημείωσε τον πρώτο χρόνο, ενώ ο Bruno Magalhaes συντήρησε με άνεση τη διαφορά του στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Ο Αλέξανδρος Τσουλόφτας στάθηκε άτυχος, καθώς είχε έξοδο που τον οδήγησε σε εγκατάλειψη με ένα σπασμένο ημιαξόνιο του 0Citroen DS3 R5.
Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ο Θέμης Χαλκιάς με το Λεωνίδα Μαχαίρα εξακολουθούν να οδηγούν την κούρσα, με τους Κεχαγιά-Μπασιούκα να ακολουθούν σε απόσταση 15,5 και τους Μπαντούνα-Σούκουλη στην 3η, σχεδόν ένα λεπτό πίσω από τον Χαλκιά.



Παρά το άνετο προβάδισμά του στην κορυφή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2018, ο Bruno Magalhaes κέρδισε την τελευταία Ειδική Διαδρομή του 2ου Σκέλους, την επανάληψη της διαδρομής από το Παλαιοχώρι στην Μενδενίτσα, κι έτσι η διαφορά του από τον δεύτερο Norbert Herczig ξεπέρασε το ένα λεπτό. Ο νεαρός Πολωνός Hubert Ptaszek κλείνει την πρώτη τριάδα, καθώς ο Grzegorz Grzyb ολοκλήρωσε την Ειδική με σπασμένο εμπρός αριστερό τροχό και απώλεσε 3,5 λεπτά, όπως και την τρίτη θέση. Στα 34,4 δευτ. πίσω από τον Ptaszek, ο Κύπριος Σίμος Γαλαταριώτης έχει ελπίδες στη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο στις 4 Ειδικές της Κυριακής.
Ο Θέμης Χαλκιάς και ο Λεωνίδας Μαχαίρας πραγματοποίησαν την καλύτερή τους επίδοη ως τώρα στον, σημειώνοντας τον 9ο χρόνο της Ειδικής - και μπαίνοντας έτσι στη δεκάδα της γενικής. Παράλληλα διεύρυναν το προβάδισμά τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα από τους Κεχαγιά-Μπασιούκα στα 51,1’’, ενώ οι Μπαντούνας-Σούκουλης έχασαν χρόνο λόγω κλαταρίσματος, με αποτέλεσμα η διαφορά τους από τον Κεχαγιά να ανοίξει στα 1:55".



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Καλή Αρχή ...

Το 60ό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος βρίσκεται μια ανάσα από την πρεμιέρα του, αφού το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ο πρώτος γύρος του θεσμού, έχει τυπικά ξεκινήσει με την τέλεση της Πανηγυρικής Εκκίνησης στην Κεντρική Πλατεία της Θήβας, το βράδυ του Σαββάτου. Οι θεατές, φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάτοικοι της περιοχής, κατέκλυσαν την πλατεία, γνωρίζοντας από κοντά τα 36 πληρώματα που θα συμμετάσχουν την Κυριακή στον αγώνα. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Γιώργος Αναστασίου, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Φανή Παπαθωμά, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας, κ. Γιώργος Ντασιώτης καθώς και πλήθος Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων της περιοχής. Νωρίτερα, στις εγκαταστάσεις του επίσημου διανομέα των λιπαντικών Texaco, Tsellos στη Θήβα είχε λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, με τα πληρώματα να είναι ευδιάθετα και να είναι έτοιμα να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στις 5 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Το α

1ος Γύρος - Επιτυχής ...

Συναρπαστική ήταν η εξέλιξη του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας, ενός αγώνα που είχε αρκετές ανακατατάξεις καθ’ όλη τη διάρκειά του. Τελικοί νικητές αναδείχθηκαν οι Σωκράτης Τσολακίδης-Γιώργος Πολυζώης, στην επιστροφή του δύο φορές Πρωταθλητή Ελλάδος στη χωμάτινη επιφάνεια. Ο αγώνας διοργανώθηκε από το Σωματείο “Ελληνική Λέσχη Αυτοκινήτου Δυτικής Αττικής” (ΕΛ.Λ.Α.Δ.Α.) Πολύτιμη βοήθεια στους διοργανωτές παρείχαν ο Δήμος Θηβαίων, ο Δήμος Λειβαδέων και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων. Χορηγός του Ράλλυ Στερεάς Ελλάδας ήταν ο επίσημος διανομέας των λιπαντικών TEXACO, Tsellos. Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλλυ Χώματος οι Τσολακίδης-Πολυζώης,. Το πλήρωμα του Skoda Fabia Rally2 Evo είδε από νωρίς να τίθενται εκτός αγώνα οι κύριοι αντίπαλοί του και στη συνέχεια ελέγχοντας τον συναγωνισμό, κέρδισε τις τρεις τελευταίες Ειδικές Διαδρομές του αγώνα. Νωρίτερα, οι «Παναγιώτης Ρουστέμης»-Χρήστος Μπακλώρης, οι οποίοι βρέθηκαν να προηγούνται έπειτα από τις δύο πρώτες

1η Δεξιοτεχνία Νεμέας ...

Στις 14 Απριλίου θα διεξαχθεί η Δεξιοτεχνία Νεμέας στο χώρο του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας. Ο αγώνας θα εκκινήσει στις 09:00. Σύμφωνα με την νέα εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τις Δεξιοτεχνίες προκειμένου να δηλώσει κάποιος συμμετοχή απαιτούνται τα ακόλουθα: • Άδεια Οδήγησης σε ισχύ (επιπλέον να μην παρακρατείτε από καμία δημόσια αρχή) • Άδεια Κυκλοφορίας ή Αγωνιστική Άδεια Κυκλοφορίας σε ισχύ (δεν δύναται να συμμετάσχουν οχήματα με πινακίδες ΔΟΚ, με Μ ή σε προσωρινή ακινησία) *σε περίπτωση διαφορετικού κατόχου-αγωνιζομένου απαιτείται Υ.Δ. παραχώρησης • Δελτίο Αθλητή τύπου Δ (κόστος ημερήσιου 20€ και ετήσιου 60€) • Ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο (επισυνάπτεται αρχείο παρακάτω) Τέλος οι δηλώσεις συμμετοχών θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω ΣΔΔΑ μέχρι και την Παρασκευή 12/4/2024. Η ασφάλεια του αγώνα καθορίζεται από την ΟΜΑΕ στα 20€ και καταβάλλεται με την δήλωση συμμετοχής στο ΣΔΔΑ ενώ η συμμετοχή της λέσχης είναι 50€ και καταβάλλεται • είτε