Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κάθε χρόνο και καλύτερο ...


Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 9 το πρωί δόθηκε η εκκίνηση του 20ού Ράλλυ “24 Ώρες Ελλάδα”. 96 αποφασισμένα πληρώματα με τα γυαλισμένα αυτοκίνητα τους ξεκίνησαν από τους πρόποδες της Ακρόπολης για την 24ωρη περιπέτεια τους.
Οι πρώτες ειδικές διαδρομές έκαναν την εμφάνιση τους και μετά το Μελετάκι, την Ψάθα και τα Πίσσια τα αυτοκίνητα έφθασαν στον Ισθμό της Κορίνθου. Ακολούθησαν άλλα 150 απαιτητικά χιλιόμετρα και μέσα από Σουληνάρι, Γαλατά, Ψάρι, Καλλιανούς και Λυκούρια οι αγωνιζόμενοι έφθασαν στη φιλόξενη Κλειτορία για ανασυγκρότηση.
Είχε ήδη αρχίσει να σουρουπώνει όταν δόθηκε η επανεκκίνηση του αγώνα για Άνω Κλειτορία, Καλάβρυτα, Ζαχλωρού και Βιλιβίνια. Εδώ σημειώθηκε και η πρώτη μεγάλη εγκατάλειψη του αγώνα, όταν οι πολυνίκες του θεσμού, Κατσαούνης/Μανσόλας βγήκαν από το δρόμο με την Porsche τους και τραυματίσθηκαν, ευτυχώς ελαφρά, ενώ μέχρι αυτό το σημείο προηγούνταν στη γενική κατάταξη. Λίγο πριν τις 9 το βράδυ άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα πληρώματα στην Πάτρα που τους επιφύλαξε υποδοχή ηρώων στην Πλατεία Γεωργίου. 9 πληρώματα αποφάσισαν να τερματίσουν το 12ωρο τους στην Πάτρα και να μην υπερβούν τις δυνάμεις τους. Μεταξύ αυτών και οι Κονταράτος/Ιατρίδης/Porsche 911 που κατέκτησαν και το έπαθλο “12 Ώρες Ελλάδα”.
Ακριβώς τα μεσάνυχτα και μετά από τρίωρη ανασυγκρότηση άρχισε το νυχτερινό κομμάτι που είναι και η πεμπτουσία του 24 Ώρες Ελλάδα! Πέρασμα από τη Γέφυρα “Χαρίλαος Τρικούπης” και οι προβολείς άρχισαν να σκίζουν το σκοτάδι μέσα από τις διαδρομές της Ορεινής Ναυπακτίας. Ευπάλιο, Τείχιο, Ποτιδανία, Στίλια και Μηλέα οδήγησαν τους μονομάχους μέχρι τα πιο γνώριμα εδάφη της Αγίας Ευθυμίας και της Ιτέας.
Στην Ιτέα μονόωρη ανασυγκρότηση για λίγη ξεκούραση & καφέ και στις 4 το πρωί ξεκίνησε η επιστροφή. Στείρι, Αρβανίτσα, Αγία Άννα και Σκούρτα έφεραν τα πληρώματα στην είσοδο της Φυλής. Δυστυχώς οι Δ. Παπανδρέου/Γ. Παπανδρέου/Alfa Romeo Giulia είχαν μια άτυχη στιγμή και δεν κατάφεραν να τερματίσουν την τελευταία ειδική διαδρομή, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.


Η μοναδική αυτή περιπέτεια με το όνομα “20ο Ράλλυ 24 Ώρες Ελλάδα” τελείωσε με το πέρασμα κάτω από την αψίδα του τερματισμού στην Ακρόπολη. Νικητές αναδείχθηκαν οι Τρίκαρδος/Χατζής Porsche 944 ενώ το βάθρο συμπλήρωσαν οι περυσινοί νικητές Μπέντας/Γεωργακάς/Ford Escort, που τερμάτισαν μετά από βλάβες & ηρωική προσπάθεια και οι πάντα υπολογίσιμοι Ριζόπουλος/Αλ. Παπανδρέου/Toyota Starlet.


Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου το Μουσείο Ελληνικού Αυτοκινήτου υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες του 20ού Ράλλυ “24 Ώρες Ελλάδα” για τη λαμπερή δεξίωση απονομής επάθλων. Ο ιδρυτής του Μουσείου και νικητής του 1ου Ράλλυ “24 Ώρες Ελλάδα”, Θ Χαραγκίωνης, μας τίμησε με την παρουσία του, επιδεικνύοντας μάλιστα το βαρύτιμο τρόπαιο του 1998 και απονέμοντας τα κύπελλα των νικητών στους τρεις πρώτους της Γενικής Κατάταξης. Μεταξύ των επισήμων που έκαναν απονομές επάθλων ήταν οι Δ. Βερναρδάκης, Λ.Παπάζογλου, Π. Ματσούκης (Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος & Γ. Γραμματέας της ΕΟ.ΦΙΛΠΑ) και ο πολυπρωταθλητής αγώνων αυτοκινήτου Λ. Κύρκος. Τιμητικά έπαθλα δόθηκαν στους Ι. Κατσούρη/Π. Κατσούρη/Alpine A310 για την ευγενή άμιλλα που επέδειξαν, σταματώντας εντός της τελευταίας ειδικής διαδρομής για να βοηθήσουν τους Δ. & Γ. Παπανδρέου και οι Georgescu/Socariciu/Dacia για την “πλέον ηρωική προσπάθεια”, επειδή ήρθαν από τη Ρουμανία να αγωνισθούν και κατάφεραν να τερματίσουν στο “24 Ώρες Ελλάδα”.
Η Οργανωτική Επιτροπή του 20ού 24 Ώρες Ελλάδα ευχαριστεί όλους τους συμμετέχοντες για την ηρωική τους προσπάθεια, τους κριτές, χρονομέτρες & τα στελέχη της οργάνωσης που βοήθησαν στην άρτια διεξαγωγή του αγώνα, όλους τους υποστηρικτές και χορηγούς επικοινωνίας για τη βοήθεια τους, την Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου για την οργάνωση της μεγαλειώδους υποδοχής στην Πάτρα και όλες τις λέσχες που συμμετείχαν για την υποστήριξη τους.


Ετοιμαστείτε για το 21ο Ράλλυ “24 Ώρες Ελλάδα”!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

13ο Ράλλυ Χανίων ...

Η ΑΛΑ Χανίων μετά από έγκριση της ΟΜΑΕ - ΕΠΑ διοργανώνει το 13ο Ράλλυ Χανίων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20, Super Ειδική στους Αγίους Αποστόλους, ώρα 17:00 και Κυριακή 21 Απριλίου 2024, δύο επαναλαμβανόμενες διαδρομές, η πρώτη στον Κονταρό στις Βρύσες Αποκορώνου, ώρα 10:00 και η δεύτερη στον Στύλο Μαλάξα. Οι παροχές της ΑΛΑ Χανίων προς τα πληρώματα εκτός Χανίων είναι μία διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο Porto Kalamaki το Σάββατο 20 Απριλίου 2024. Χορηγοί του αγώνα είναι: Chania Cars & Trucks Κυριακίδης Κατασκευαστική Και συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Χανίων Δήμος Χανίων Δήμος Αποκορώνου ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΔΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024 ΚΑΙ ΩΡΑ 23:59.

ADAC Opel Electric Rally Cup ...

Το ADAC Opel Electric Rally Cup “powered by GSe” βρίσκεται λίγο πριν την έναρξη της 4ης σεζόν. 15 Corsa Rally Electric των 100 kW/136 hp θα λάβουν μέρος στη φετινή έναρξη, στις 3 και 4 Μαΐου στο ADAC Actronics Rally Sulingen (Lower Saxony). Το σύνολο των συμμετεχόντων στο πρώτο και μοναδικό στον κόσμο ηλεκτρικό κύπελλο ράλι με αυτοκίνητα μιας μάρκας, εντυπωσιάζει με την ποικιλομορφία και τον διεθνή χαρακτήρα του. Θα διαγωνιστούν αθλητές οκτώ διαφορετικών εθνικοτήτων. Συνολικά, δέκα νέες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων αμιγώς γυναικείων και αρκετών μικτών πληρωμάτων, φέρνουν έναν αέρα ανανέωσης στη συναρπαστική διοργάνωση. Η Γαλλική FFSA χρησιμοποιεί και πάλι δύο Corsa Rally Electric στο πλαίσιο του προγράμματος ανάπτυξης νέων ταλέντων στην ακαδημία της. Φέτος, τα αυτοκίνητα θα καταλάβουν οι Emma Chalvin/Emy Ailloud-Perraud και Alizée Pottier/Joanna Verdier. Επίσης, στο πλαίσιο της προώθησης νέων ταλέντων, η Βελγική RACB, σε συνεργασία με την Opel Belgium, παραχώρησε ένα αυτοκίνητ

BAJA GREECE 2024 ...

Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA GREECE - FIA WORLD BAJA CUP από 22 έως 25 Μαΐου στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς. Ένας αγώνας που μέσα από σκληρή δουλειά δέκα και πλέον χρόνων, έχει κερδίσει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Τόσο η άρτια διοργάνωση των προηγούμενων ετών, όσο και οι διαδρομές στα μοναδικά βουνά της Καστοριάς και της Φλώρινας, αποτελούν πόλο έλξης για ομάδες από την ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ήδη, έχει επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο δύο φορές νικητής του FIA Παγκόσμιου Κυπέλλου, Σαουδάραβας οδηγός Yazeed Al-Rajhi, με μόνο στόχο τη νίκη που θα του δώσει το προβάδισμα για την κατάκτηση του φετινού επάθλου. Έχοντας κάνει ένα εξαιρετικό ξεκίνημα, αφού εξασφάλισε τη νίκη στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου στην Σαουδική Αραβία μαζί με τον Γερμανό συνοδηγό του Timo Gottschalk, η συμμετοχή τους στο BAJA GREECE αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.                             Από τα Καλάβρυτα στο διεθνές καλεντάρι τ