7/10/17

Δύσκολο ξεκίνημα για τον Σερδερίδη ...


Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του Ράλλυ Καταλωνίας, ένα σκέλος που ως επί το πλείστον αποτελούνταν από χωμάτινες ειδικές. Ο Έλληνας εκπρόσωπός μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, Ιορδάνης Σερδερίδης δυσκολεύτηκε στις διαδρομές της Παρασκευής και δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοσή του. Ο αγώνας, ωστόσο περιλαμβάνει άλλες δύο ημέρες σε ασφάλτινο οδόστρωμα και ο Σερδερίδης αναμένεται να ανεβάσει ρυθμό.
Το εναρκτήριο σκέλος του αγώνα περιελάμβανε 6 ειδικές και ο οδηγός της Citroen DS3 WRC ξεκίνησε νωχελικά, πραγματοποιώντας μέτριο χρόνο: «Δεν ξεκινήσαμε καλά στις πρωινές διαδρομές. Χάσαμε την αυτοπεποίθηση, καθώς το αυτοκίνητο ήταν υποστροφικό και μας δυσκόλεψε. Υποπέσαμε μάλιστα σε δύο λάθη, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.», δήλωσε ο Σερδερίδης και πρόσθεσε: «Ευτυχώς μείναμε στο δρόμο και μπορέσαμε το απόγευμα να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας, χάρη και στη σωστή επιλογή ελαστικών που κάναμε και η οποία μας ωφέλησε στη μεγαλύτερη διαδρομή του σκέλους.»


Το τέλος της ημέρας βρήκε τον Σερδερίδη στην τρίτη θέση του WRC Trophy, με τον Έλληνα οδηγό να παραμένει ζωντανός στη μάχη του τίτλου: «Ο αγώνας έχει πολύ δρόμο ακόμα και σκοπεύουμε να  αυξήσουμε ρυθμό στις ασφάλτινες ειδικές του Σαββάτου και της Κυριακής, σε μια επιφάνεια που έχουμε μεγαλύτερη εμπειρία. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια και παράλληλα προσηλωμένοι στο στόχο μας.», δήλωσε.
Το σκέλος του Σαββάτου περιλαμβάνει 7 ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 122 αγωνιστικών χιλιομέτρων.